روی صحنه تئاتر تهران پیش از فجر

خبرگزاری شبستان: سی و چهارمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر، ده روز دیگر آغاز به کار می کند. جشنواره ای که شروع آن، پایان نوبت اجرای بسیاری از نمایش های روی صحنه است، آثاری که برخی آذرماه و بعضی دیگر از اوایل دی پذیرای مخاطبان بوده اند.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، روزهای مانده به آغاز جشنواره تئاتر فجر از طرفی محل تکاپوی گروه های تئاتری برای ارائه ی اثری تازه است و از طرف دیگر نمایش های روی صحنه آخرین اجراهای خود را تجربه می کنند. در واقع جشنواره به مقطعی شبیه عید نوروز در فعالیت تئاتری ها تبدیل شده که با پایان آن دور جدید اجرای نمایش ها آغاز می شود. البته این روند برای تماشاخانه های خصوصی که عمدتاً درگیر جشنواره نیستند، قدری متفاوت است.

 

در این گزارش ضمن معرفی عمده نمایش های روی صحنه، سعی شده نمایش هایی را که ندیدن شان از دست رفتن فرصتی برای لذت بردن از تئاتر تلقی می شود، معرفی کنیم. اگرچه جمله ی «مدت هاست تئاتر خوبی ندیده ام» میان تماشاگران تئاتر کلیشه شده اما همیشه نمایش هایی می شود یافت که انتخاب شان برای تماشا به پشیمانی نیانجامد.

 

دو نمایش متفاوت در ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر آخرین نوبت اجرای خود پیش از جشنواره تئاتر فجر را در اختیار دو نمایش «قرار» به کارگردانی مهرداد کوروش نیا و «شب آوازهایش را می خواند» به کارگردانی رضا گوران قرار داده است.

 

شب آوازهایش را می خواند نمایشنامه ای از «یون فوسه» نمایشنامه نویس نروژی است که رضا گوران آن را برای دومین بار روی صحنه آورده است.

گوران در اجرای تازه ی این اثر فضای متفاوتی انتخاب کرده تا این نمایشنامه را از زاویه ی مورد نظر خودش اجرا کرده باشد. طراحی صحنه و چیدمان خاص سکوی تماشاگران که از سه سو صحنه را می بینند، بخشی از آن چیزی است که گوران برای متفاوت دیده شدن اثرش انتخاب کرده است.

 

این نمایش که از حضور باران کوثری، نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان و نیلوفر زوارق بهره می برد با استقبال خوب تماشاگران مواجه شده. به طوری که بلیت های هفته ی آخر نمایش نیز از قبل، پیش خرید شده اند.

 

شب آوازهایش را می خواند، هر شب ساعت 20 در سالن استاد سمندریان روی صحنه می رود. گفتنی است دو اجرای ویژه ی ساعت 17:30 در روزهای پنج شنبه و جمعه تمهید گروه اجرایی برای آن دسته از مخاطبانی است که تاکنون موفق به دیدن این نمایش نشده اند.

 

قرار به کارگردانی مهرداد کوروش نیا دیگر نمایش مجموعه ایرانشهر است که در سالن استاد ناظرزاده ی کرمانی روی صحنه رفته است. قرار که متن برگزیده ی مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره ملی مقاومت است، در دوره ی گذشته جشنواره تئاتر فجر هم کاندید مسابقه نمایشنامه نویسی بوده است.

 

در این نمایش سعید دشتی، رضا رباط جزی، سارا عباسپور و حمید رضا معدنکن روی صحنه می روند. پارسا قره داغی نیز بازیگر خردسال قرار است.

 

قرار که در متن و اجرا تفاوت های زیادی با نمایش شب آوازهایش را می خواند نگاهی به داستان شهدای غواص عملیات کربلای چهار است.

 

قرار هر شب ساعت 19:30 به مدت هفتاد دقیقه تا 25 دی روی صحنه می رود.

 

فصل تئاتر عروسکی در خانه ی هنرمندان

سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان در زمستان امسال میزبان چهار نمایش عروسکی «کابوس هایی در مضرات دخانیات» به کارگردانی افسانه زمانی، «کدو زری» به کارگردانی محمد اعلمی، «کنار ستاره ها برمی گردم» به کارگردانی زهره بهروزی نیا و «ناگهان کفتری» به کارگردانی مهدی چاکری بود.

دو نمایش نخست که اجرای شان را از نیمه ی ماه آذر آغاز کرده بودند در یازدهم دی ماه به اجرای خود پایان دادند و نمایش های کنار ستاره ها بر می گردم و ناگهان کفتری تا 30 دی ماه اجرای خود را ادامه می دهد.

 

کنار ستاره ها بر می گردم که متن آن را سیاوش بهادری نوشته، با بازی بهرام بهبهانی روی صحنه رفته است. به گفته ی بهروزی نیا داستان نمایش درباره ی انسان قد بلندی است که در جامعه به مشکلاتی دچار می شود. این اجرا شیوه ای از تئاتر عروسکی است که تک بازیگر نمایش همزمان با بازی، عروسک گردانی می کند.

 

ناگهان کفتری دیگر اجرای پیش از جشنواره ی خانه هنرمندان است که به کارگردانی مهدی چاکری هر روز ساعت 19:30 روی صحنه می رود.

 

مینا رمضانى، میثاق آقامولایى، مژگان حامدى، رومینا سلحشور، رؤیا صدوقى، امیرحسین پارسا، محمدعلى فمى تفرشى، عرفان نظریان‌پور و نگین بهزاد عروسک گردانان این نمایش هستند.

 

در خلاصه ی داستان این نمایش آمده است: طوبی شیرازی و همسرش سالهاست که صاحب فرزند نمی‌شوند. طوبی خانم یکشب خواب می‌بیند که برای برآورده شدن آرزویش باید به مشهد برود. آنها به مشهد می‌روند. یکی از کبوتران حرم طوبی خانم را می‌بیند و...

 

تئاتر باران و میزبانی دو نمایش

تئاتر باران که نخستین هفته تئاتر دانشگاهی باران را به تازگی برگزار کرده بود، تا شروع جشنواره فجر میزبان دو نمایش است.

 

نمایش «حکایت فین به روایت جن جین» داستان چهار جن ساکن حمام فین است که زندگی و قتل امیرکبیر را روایت می‌کنند.

 

این نمایش کمدی را ابوالفضل حاجی علی خانی نوشته و کارگردانی کرده است. همچنین مجید آهنگران، مقداد اسلامی، محسن زرآبادی، میرنادر مظلومی، فاطمه سرلک، مرتضی علیدادی و مهدی ذاکر حسینی بازیگران این اثر هستند.

 

حکایت فین به روایت جن جین تا دو بهمن ماه هر شب ساعت 20 روی صحنه می رود.

 

«او شمال من، جنوب من، شرق و غرب من بود» نوشته سجاد افشاریان و به کارگردانی محمد ولیزادگان که اجرای موفقی در جشنواره تئاتر دانشگاهی تجربه کرده بود، نیز از ساعت 18:30 دقیقه مهمان تئاتر باران است.

 

این نمایش که از بازی عامر مسافر، مهدی حسینی نیا، بیتا معیریان، سوگل خلیق بهره می برد، روایت متفاوتی از یک داستان عاشقانه است.

 

نمایش بی ادعایی که در کارگردانی، روایت و بازی تجربه ی لذت بخشی از تماشای یک تئاتر خواهد بود.

 

در «آوریل 1912» چه اتفاقی افتاده بود؟

آوریل 1912 نمایشی از فرید قادرپناه و رامین معصومیان است که نگاه دوباره ای به ماجرای غرق شدن کشتی مشهور تایتانیک دارد.

 

این نمایش که به مدت 65 دقیقه در تماشاخانه استاد مشایخی روی صحنه می رود، تا سی دی ماه هر شب ساعت 20:30 میزبان مخاطبان خواهد بود.

 

در آوریل 1912 کاوه مرحمتی (آرتور بیرلینگ)، مریم قربانیان (اوا اسمیت)، رامین جعفری (بازپرس)، مینا زرنانی (ماریا بیرلینگ)، امین جلالی (جرالد کرافت)، امونا پیکریان (شیلا بیرلینگ)، سید جواد حسینی (ادنا)، مریم ایمانی کیا (آماندا) و علی خسروجردی (اریک بیرلینگ) را بازی می کنند.

 

نوبت اجرای ساعت 18 این تماشاخانه نیز در اختیار نمایش «خونه ی ما» به کارگردانی سمن قناد قرار گرفته است. در این نمایش که فضایی شاد دارد حامد ادوای، سمن قناد، جواد قاسملو، آیدا مرادیان، احسان معجونی و پرستو امن زاده ایفای نقش می کنند.

 

خونه ی ما را مجید قناد مجری نام آشنای برنامه های کودک و نوجوان تلویزیون تهیه کرده است.

 

«حافظ» در مهمانی «فردوسی»

اپرای عروسکی حافظ به کارگردانی بهروز غریب پور از 15 دی ماه مهمان تالار فردوسی بنیاد رودکی شده است. این نمایش بخشی از رپرتوار اپراهای عروسکی گروه تئاتر آران است.

 

موسیقی این نمایش را بهزاد عبدی ساخته و بازی گردانی عروسک های آن بر عهده ی علی پاکدست، مریم اقبالی، علی ابوالخیریان، مرجان احمدی، مرضیه سر مشقی، نسیم امیرخسرو، الهام عابدی، هانی حسینی، سارا اقبال، مرضیه نادری، فرزانه عاقلی، نگار میر فخرائی، سحر امیراقبالی، قاسم رحمتی، رویا مقیسه، مریم رحمانی، ثمین زاهدانی، صدف بیگدلی، رویا الماسی مهر، مهرنوش صادقیان، فاطمه هدهدی، هانیه کردکاظمی، ساحل صفا و مهلا پاکدامن بوده است.

 

گروه تئاتر آران پیش از این اپراهای «سعدی»، «عاشورا»، «لیلی و مجنون» و «مولوی» را در همین تالار روی صحنه برده است.

 

تتاتر سنگلج و دو کمدی ایرانی

قدیمی ترین تئاتر فعال تهران از دهه ی آخر آذرماه میزبان دو نمایش از عظیم موسوی است. «اندر حکایت بلدیه ی اصفهان» و «کابوس های مرد مشکوک» دو اثری است که موسوی به سنگلج آورده است.

 

اندر حکایت بلدیه اصفهان نوشته اردشیر صالح پور است که در آن گیتی قاسمی، لیلا ارجمند پیوند، افسانه باباامینه، پری ناز لطف اللهی، باران ستوده، آهو کاظمی، علی جباری، نیوشا سردشتی، و  آتش تقی پور ایفای نقش می کنند.

 

این نمایش هر شب از ساعت 18:30 روی صحنه می رود.

 

کابوس های مرد مشکوک نوشته حسین ناصربخت با بازی لیلا ارجمند پیوند، داود اسدالهی، حببب الله اعتصام، محمد پارساحسینی، شهاب راحله، مجید اعلم بیگی، منیر لطیفیان بابکی، مجید لیاقت، مهدی نوری صادق نیکجو، و میثم یوسفی نیز هر شب از ساعت 20 پذیرای مخاطبان خواهد بود.

 

گفتنی است علاقه مندان به تماشای هر دو نمایش در یک روز، بلیت یکی از دو نمایش را نیم بها دریافت می کنند.

 

«جان گز» در تماشاخانه سرو

تالار تازه تاسیس سرو در اولین دوره ی فعالیت خود میزبان نمایش جان گز نوشته ی هاله مشتاقی نیا و به کارگردانی نیما دهقان است.

 

این نمایش که در بخش های مختلف برگزیده ی جشنواره ملی تئاتر مقاومت بوده، به داستان شهدای غواص می پردازد.

 

علیرضا آرا، احسان بهلولی، ویدا جوان، غزاله رشیدی، فرزین صابونی، سهیلا صالحی، سید علی صالحی، ابراهیم عزیزی، دایانا فتحی، هومن کیایی، حسین مسافر آستانه، ناهید مسلمی و رویا میرعلمی بازیگران جان گز هستند.

 

جان گز تا سی ام دی ماه هر شب ساعت 19:30 روی صحنه خواهد بود.

 

«خشم اژدها» دامن گیر مخاطبان حافظ

علی احمدی کارگردان جوان تئاتر در ادامه ی تجربه هایش در نمایش کمدی، خشم اژدها را به تالار حافظ آورده است. نمایشی که پیش خرید بلیت هایش نشان از استقبال مخاطبان دارد.

 

در خشم اژدها (به ترتیب ورود) على شادمان، تینو صالحى، خسرو احمدى، سینا کرمى، نیما شعبان نژاد، الهه شه پرست، مهران امام بخش و على احمدى بازی می کنند.

 

این نمایش تا 29 دی هر شب ساعت 18:30 روی صحنه می رود.

 

«این آب آشامیدنی نیست» دیگر اجرای این تالار است که نمایشنامه ی آن را وودی آلن کمدین معروف آمریکایی نوشته است.

 

در این نمایش که داوود بنی اردلان کارگردانی کرده سپند امیر سلیمانی، سینا رازانی، پگاه طبسی نژاد، آیدا صادقی، حسین کشفی اصل، علی دولتشاهی، رضا افشار، محمد رضا خلج زاده، داریوش سام زاده، الهام پریشانی، احسان مرادخواهی، رامتین هداوندخانی، سمیه روزگاری، حمید رضا مرادی و عزت مهر آوران ایفای نقش می کنند.

 

این آب آشامیدنی نیست ساعت 20:30 میزبان مخاطبان می شود.

کد خبر 514432

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha