حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین علوی حسینی گرگانی، استاد سطوح عالی حوزه و امام جماعت مسجد جامع امام صادق (ع) تهران با اشاره به اهمیت جذب جوانان به معارف دین که زمینه ساز تقویت بنیان های اعتقادی آنها می شود، به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، گفت: امام علی (علیه السلام) می فرماید: «دل جوان نوخاسته مانند زمین آماده ای است که از هر سبزه و گیاه، خالی می باشد؛ هر بذری که در آن افشانده شود، می پذیرد و در خود می پرورد».
وی بهترین راهکار روحانیون و مبلغین برای جذب جوانان به آموزه های دینی را اخلاق حسنه، روی خوش، نرمی سخن، ادب و تواضع دانست و افزود: خداوند به حضرت موسی (ع) می فرماید: با فرعونی که سرکش است، نرم و آرام سخن بگو.
خوش اخلاقی، برترین روش تربیتی است
حجت الاسلام علوی گرگانی افزود: جالب است پروردگار متعال، اجازه تخریب شخصیتی ستمگر و سرکش مانند فرعون را نیز نمی دهد. از اینجا یک نکته مهم به دست می آید: برترین روش تربیتی خوش اخلاقی است؛ همچنان که خداوند همین نکته را، رمزِ موفقیت حضرت محمد (ص) بیان می کند.
امام جماعت مسجد جامع امام صادق (ع) با بیان اینکه روحانیون و مبلغین باید مردم را در امور مختلف اعتقادی، اجتماعی و سیاسی به سوی بزرگان و علما دعوت کنند، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر روحانیت به ویژه در دهه اخیر شده است ورود افراطی به مسایل و نگاه تخریبی به این شخصیت یا آن جریان است. وضعیتی که اعتقاد و ایمان مردم به این قشر را خدشه دار می کند و بالطبع، می تواند موجب تضعیف باورهای دینی مردم شود.
تربیت حافظ کل قرآن با احترام نسبت به کوچکتر
وی ادامه داد: احترام و تواضع نسبت به دیگران ولو کوچک تر زمینه ساز جذب او می شود. همچنان که در مسجد جامع امام صادق (ع) به همین شکل، جمع کثیری از کودکان، نوجوانان و جوانان را جذب و تاکنون چندین حافظ کل قرآن تربیت کرده ایم. درواقع پس از جذب جوان و کودک، قلبش را متمایل به قرآن و حفظ این کتاب الهی کردیم.
حجت الاسلام والمسلمین علوی گرگانی، رعایت ادب را زمینه ساز تلطیف قلوب و ایجاد مودت دانست و گفت: آیت الله علوی گرگانی از مراجع معظم تقلید، علیرغم کسالت و پادرد همواره در برابر شاگردان بلند می شوند؛ و هیچگاه نسبت به طرح سوالات و اشکالات آنها رنجور نمی شوند.
رفتار شهید مطهری در برابر شاگردان
وی افزود: برخی از شاگردان به شهید مطهری (ره) فرمودند: چرا نسبت به شاگردانی که سوالات کم مایه طرح می کنند، واکنش نشان نمی دهید. ایشان پاسخ دادند: باید با روی خوش و روحیه پذیرا، پاسخگوی همه به ویژه طلاب بود.
امام جماعت مسجد جامع امام صادق (ع) مهمترین آفت یک مبلغ را عدم تطابقِ علم با عمل خواند و خاطرنشان کرد: امام معصوم (ع) فرمودند: «کُونُو دُعاةً للنّاسِ بِغَیر اَلسِنَتِکُم لِیَرُوا منکُم الوَرَع و الاِجتهادَ و الصَّلاة و الخیر فَانَّ ذلکَ داعیةٌ: مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند. زیرا این امور آنان را به سوی حق فرا می خواند».
علم بی عمل؛ بزرگترین آسیب یک روحانی
وی ادامه داد: بزرگترین آسیب برای مبلغین و روحانیون توصیه به عملی است که خود عامل به آن نیستند. چنین عملکردی موجب خدشه دار شدن اسلام و انقلاب می شود.
حجت الاسلام والمسلمین علوی گرگانی گفت: روحانیون باید خود را بدهکار مردم بدانند و برای رشد و تعالی معنوی آن ها، از هیچ کوششی دریغ نورزند.
نظر شما