به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمدرضا هنرور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان و رئیس مرکز بهداشت استان، امروز (20 دی) در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر 144 مرکز خدمات پزشک خانواده به مردم استان ارائه می کند. در سال 92 تعداد مراکزی که پزشک در آن ها بیتوته می کرد 24 مرکز بود که به 42 مرکز افزایش یافته است.
وی به افزایش مراکز درمانی شبانه روزی در استان نیز اشاره کرد و افزود: در سال 92، 10 مرکز درمانی شبانه روزی در استان وجود داشت که هم اکنون به 13 مرکز افزایش یافته است. همچنین طرح های توسعه بیمارستانی و افزایش تخت ها نیز در دستور کار قرار داشته و دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه همه خانه های بهداشت در استان از استیجاری به ملکی تبدیل شده اند، گفت: سال گذشته و ابتدای امسال تلاش کردیم تا همه خانه های بهداشت ملکی شود و امسال هم بنا داریم تا تمامی مراکز بهداشتی درمانی روستایی را تکمیل کرده و در سال آینده به بهره برداری برسانیم.
دریافت مجوز ۱۰ پایگاه سلامت در استان
وی با اشاره به برنامه جامع خدمات شهری هم بیان کرد: امسال پیگیر توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در قالب شهرهای بین 20 تا 50 هزار نفر جمعیت بودیم و در همین راستا نیز مجوز 10 پایگاه سلامت اخذ و به بخش خصوصی واگذار شده است.
هنرور با اشاره به برنامه های طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، توجه به بخش سلامت دهان و دندان را جزو اولویت ها برشمرد و خاطرنشان کرد: به همین منظور 34 مرکز در استان تجهیز و نوسازی شده و 2 مرکز تجمعی در گرگان و گنبد کاووس با 8 و 7 یونیت نیز تجهیز شده و در حال ارائه خدمت به شهروندان است. همچنین راه اندازی مراکز تجمیعی دندانپزشکی در شهرستان های آق قلا، کلاله، مینودشت و علی آبادکتول هم انجام شده و تا پایان سال جاری نیز شهرستان های بندرترکمن، بخش کمالان نیز واجد مراکز تجمیعی دندانپزشکی می شوند.
وی به اجرای طرح وارنیش فلوراید تراپی هم اشاره کرد و گفت: در این راستا 257 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در سطح استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که هزینه اجرای این طرح بیش از 4 میلیارد ریال بوده، علاوه بر این مرحله دوم این طرح نیز بهمن و اسفندماه امسال اجرا خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین اعلام کرد: بهسازی فضای فیزیکی واحدهای بهداشتی درمانی به تعداد 126 پروژه با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد و 500 میلیون ریال در استان انجام شده است.
هنرور افزود: تجهیز و راه اندازی تنها آزمایشگاه حشره شناسی استان در گنبدکاووس و راه اندازی 8 واحد بهداشتی و درمانی در سطح شهرستان های استان از جمله مزرعه کتول، کردکوی، ماهستان، سنگدوین، آزادشهر، آق قلا و غیره از دیگر اقدامات حوزه بهداشت و درمان در سالجاری بوده است.
راه اندازی 34 مرکز نمونه برداری آزمایشگاهی با اعتبار 680 میلیون ریالی در استان
وی به راه اندازی 34 مرکز نمونه برداری آزمایشگاهی با اعتبار 680 میلیون ریالی در استان اشاره کرد و گفت: با فعال سازی 49 مرکز واحد نمونه گیری آزمایشگاه در سال های 93 و 94، و فعال بودن آزمایشگاه 12 مرکز، در 45درصد مراکز مجری برنامه پزشک خانواده، جمعیت تحت پوشش خدمات آزمایشگاهی را به طور مستقیم دریافت می کنند.
هنرور یکی دیگر از اقدامات در حوزه بهداشت و درمان را تهیه و تأمین تجهیزات مورد نیاز واحدهای بهداشتی و درمانی برشمرد و افزود: بهبود استاندارد تجهیزات واحدهای بهداشتی و درمانی با اعتباری بالغ بر 63 میلیارد ریال شامل تجهیزات فنی، اداری، آزمایشگاهی و دندانپزشکی در 140 مرکز بهداشتی و درمانی و 550 خانه بهداشت، 11 مرکز شبانه روزی، یک مرکز معین و 42 زیست پزشک نوسازی و تکمیل شده است.
به گفته وی، بالغ بر 147 میلیارد ریال در برنامه سلامت شهری جهت تهیه و تأمین تجهیزات ضروری به منظور راه اندازی 11 پایگاه سلامت و واگذاری به بخش خصوصی، پایگاه های دولتی موجود و مراکز سلامت جامعه در مناطق شهری اختصاص یافته است.
افتتاح 24 پروژه مرکز بهداشت در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به پروژه های عمرانی در اجرای برنامه تحول اظهار کرد: در طرح تکمیل شبکه و جشن پایان محرومیت، پروژه احداث 40 خانه بهداشت در روستاها با اعتبار تخصیص یافته 800 میلیون تا یک میلیارد ریال، از سال گذشته شروع و 17 پروژه همان سال به بهره برداری رسیده است. همچنین 24 پروژه نیز امسال افتتاح شده و یک پروژه نیز از محل مشارکت 100 درصدی خیران سلامت ساخته شده است.
وی اعلام کرد: در طرح مشارکت بنیاد برکت در ساخت مراکز بهداشتی و درمانی 3 پروژه روستایی در مناطق محروم با اعتبار 5 میلیارد ریال پیش بینی شده است. عملیات اجرایی این پروژه ها از سال گذشته آغاز شده و در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید. همچنین 16 پروژه ساخت مرکز بهداشتی و درمانی روستایی از محل اعتبارات ملی در شهرستان های مختلف با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ریال از امسال آغاز شده و تا پایان سالجاری یا سال آینده به بهره برداری می رسد.
به گفته وی، 18 پروژه ساخت و تمکیل مرکز بهداشتی درمانی از محل اعتبارات تملک دارایی استانی، در شهرستان ها با اعتبار بیش از 7 میلیارد ریال از امسال آغاز شده و تا پایان سال آینده افتتاح می شود. 113 پروژه تعمیرات خانه بهداشت با اعتبار بیش از 9 میلیارد ریال و 41 پروژه تعمیرات مراکز با اعتبار بیش از 6 میلیارد ریال در سال 93 شروع و به پایان رسیده است.
نظر شما