به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم مردمی عمار با معرفی برندگان و تجلیل از خانواده شهدای مدافع حرم در سالن حجاب برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در سخنانی با اشاره به جشنواره مردمی فیلم عمار، گفت: مردمی بودن و عمار دو کلید واژه این جشنواره هستند و به نظر من کلمه اسلامی باید به جای مردمی بودن در کلید واژه های این جشنواره قرار بگیرد چراکه اسلامی بودن یک فعالیت، مردمی بودن آن را نیز به همراه دارد.
وی با بیان اینکه جشنواره ای که به صورت مردمی برگزار می شود اسلامی هم است و هم جهانی، تصریح کرد: جشنواره های دیگر که در سراسر جهان برگزار میشوند به جای اینکه مردمی باشند مردم فریب هستند بنابراین جشنواره عمار باید کلمه «مردمی» را در معنا توسعه داده و تثبیت بخشد.
پناهیان تاکید کرد: اگر جشنواره عمار تشریفاتی برگزار شود و شاکله مردمی بودن خود را از دست دهد همانند دیگر جشنواره ها خواهد شد.
وی با بیان اینکه جشنواره عمار را می توان جشنواره ای جهانی دانست، توضیح داد: جشنواره ای مردمی خواهد بود که جهانی است و زمانی که می گوییم مردمی، از آفریقا تا سرزمین های اسلامی نمادهایشان در این جشنواره وجود دارد. بنابراین وقتی گفته می شود جشنواره مردمی، نه نیازی هست بگوییم اسلامی و نه نیازی هست از عنوان بین المللی استفاده کنیم و همچنین این جشنواره با عنوانی که دارد همانطور که گفته شد دغدغه همه مردم از آفریقا تا دیگر بلاد اسلامی که مردمانی در آنجا به شهادت رسیده اند، دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه به نقل دو خاطره از «عمار» صحابهپیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) درباره حضرت عمار فرمودند که هر جا عمار هست حق هم آنجاست. برای بسیاری مهم بود که ببینند عمار به دست چه کسی کشته می شود زیرا او در هر جبهه ای که باشد بقیه باطل هستند، چراکه عمار معیار تشخیص حق و باطل بود. در جنگ صفین نیز بسیاری منتظر بودند تا ببینند عمار به کدام طرف می رود و توسط چه کسی کشته می شود حتی زمانی که عمروعاص، عمار را کشت بیان کرد که حضرت علی باعث شده است تا عمار کشته شود.
وی به دعای شهید چمران در طول عمرش اشاره کرد و افزود: شهید چمران این دعا را همواره بیان می کرد که خدایا مرا میزان حق و باطل قرار بده؛ این به معنای این است که این شهید بزرگ از خدا خواسته که مردم حق را از روی او تشخیص دهند.
پناهیان در پایان با بیان اینکه حضرت علی(ع) و عمار در تاریخ صدر اسلام دارای ویژگی ذکر شده بودند، اظهار کرد: عمار پس از جنگ احد در مقابل دشمنان ایستاد و به روشنگری پرداخت و گفت که ما در این جنگ به دستورات پیامبر(ص) عمل نکردیم و همین نافرمانی موجب شکست ما شد و پیامبر(ص) در واکنش به این اقدام فرمود که این روشنگری تو به مثابه جهاد فی سبیل الله است.
نظر شما