به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور عصر امروز(20 تیر) در نشست خبری چهارمین دوره همایش اندیشه های آسمانی در جمع خبرنگاران گفت: چهارمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی در قالب دو حوزه اندیشهای و مهارتی با حضور چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانونهای مساجد کشور از 21 تیر تا هشتم مرداد در مرکز تربیت معلم مشهد و با شرکت در نشستها و کمیسیونها با هماندیشی و حضور استادان حوزه و دانشگاه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در همایش، در دو حوزه اندیشهها و مهارتها، شامل 6 جلسه همایش، 4 جلسه کارگاه و سه جلسه مشاوره و هماندیشی شرکت میکنند، تصریح کرد: در این دوره اساتید برجستهای چون حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، آیتالله سیداحمد خاتمی، حجتالاسلام پناهیان، دکتر انصاری، حسن رحیم پور ازغدی، محمدحسین صفار هرندی، حجتالاسلام دکتر گلستانی، حجتالاسلام دکتر مرتضوی و چند استاد و کارشناس دیگر حوزه و دانشگاه در حوزههای مختلف اخلاقی و معنوی و ارزشهای فعالیت و رونق بخشی به فعالیتهای مساجد به سخنرانی میپردازند.
وی ادامه داد: از جمله مسائلی که در این کارگاهها و همایش مطرح میشود میتوان به جهاد اقتصادی، مدیریت و کارکرد مسجد، نگرش سیستمی به دین، دهه چهارم انقلاب، جنگ نرم، ولایت فقیه، تدبر در قرآن، اثر تقوا و توکل، دشمن شناسی، برنامهریزی فرهنگی، رسانه، مهندسی ارتباط با جوان ، تاریخ اسلام، بازخوانی صحیفه امامخمینی(ره)، اثر تقوا در کار فرهنگی و غیره اشاره کرد.
جعفری با بیان اینکه در این دوره 20 همایش در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در این دوره 20 همایش با موضوعاتی چون بیداری اسلامی، مفهوم انقلابی بودن، کادرسازی برای انقلاب، جنگ نرم، مهدویت و ... برگزار میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی براینکه با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن به صورت گسترده ، آیا کانون های مساجد به رسالت خود در زمینه مقابله با این ترفند دشمن تاکنون دست یافته اند؟ گفت: با اشاره به اساس ایجاد کانونهای مساجد بر مبنای توصیه مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر مسجد به واسطه تشکیل کانون ها به پایگاهی برای ترویج فرهنگ دینی تبدیل و امکان حضور نسل جوان در کانونها به عنوان بازوان اجرایی امام جماعت فراهم شده است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، جنگ نرم و شبیخون فرهنگی را به عنوان یکی از ترفندهای مهم معاندان علیه نظام اسلامی دانست و افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد سطح کشور وظیفه مهم بصیرت بخشی آحاد جامعه را در جهت مقابله با جنگ نرم دشمنان بر عهده دارند.
جعفری استفاده از قابلیت های فضای مجازی در عرصه سایت ها و وبلاگ نویسی را از ابزارهای بسیار مهم در این ارتباط عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: با هدف افزایش حضور کانون های مساجد در این بخش 'طرح مسجد بلاگ' از سوی ستاد کانون های عالی مساجد کشور در حال انجام است که با اجرای کامل این طرح همه مساجد کشور از یک وبلاگ خاص برخوردار خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مبنی برنقش کانون های مساجد درسال جهاد اقتصادی گفت: اعضای کانون های مساجد سطح کشور باید ابعاد و ضرورت های جهاد اقتصادی و فرهنگ کار و تلاش همه جانبه را از دیدگاه قرآن، ائمه معصومین (ع) و بزرگان در جامعه از جمله برای مسجدیها تبیین کنند.
وی با بیان اینکه اصلی ترین تلاش فعلی دشمنان برای ضربه زدن به آرمان های نظام در بخش اقتصادی و از طریق اعمال تحریم ها است، تصریح کرد: ستاد عالی کانون های مساجد کشور در راستای اجرای طرح سراسری قرآنی 1445 امسال و با تبیین سوره انفال که حاوی مضامین متعددی از جهاد و بیداری اسلامی است، به نهادینه کردن این امر مهم عنایت خاص دارد.
جعفری با اشاره به نقش مساجد در بیداری اسلامی اذعان داشت: هر اندیشهای در کشور ایران ماندگار می شود که از مسجد آغاز شده باشد به عنوان نمونه اندیشه امام راحل و مقام رهبری را میتوان اشاره کرد.
وی ادامه داد: بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی نیز از نظام ولایی و مسجدمحوری نظام مقدس جمهوری اسلامی نشأت گرفته است و به همین دلیل استکبار از این بیداری اسلامی که مبتنی بر نظام دینی و مسجدی است میهراسد. این بیداری از قرآن الگو گرفته است در حقیقت قرآن، کتاب بیداری و مسجد محل بیداری است و تا وقتی که نظام دینی با هویت دینی حرکت میکند، این مبارزه ادامه دارد.
وی ترویج سیره نبوی و ائمه هدی (ع) و آموزه مهدویت، توجه به فرامین امام راحل و رهبری، تلاش برای تحقق مطالبات رهبری در حوزه مسجد و مباحث فرهنگ و دینی و برگزاری دورههای آموزشی برای ائمه جماعات و مدیران کانونهای مساجد با موضوع عنوان سال جهاد اقتصادی را از مهمترین رویکردهای برنامه ستادعالی درسال جاری عنوان کرد.
وی افزود: تقویت روحیه خدامحوری، خداباوری، ایثار و شهادت، عفاف و حجاب ، دورههای آموزشی کارآفرینی به منظور تحقق شعار سال و مرتبط با بحث جهاد اقتصادی در تابستان سال جاری برای اعضای کانونهای مساجد نیز از دیگر برنامه های امسال ستاد عالی کانون های مساجد است. جعفری ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه مجلس، ایجاد کانون در 25٪ مساجد کشور با اولویت ایجاد 60 درصد کانون ها در روستاها تا پایان برنامه پنجم توسعه در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آموزشی و پژوهشی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد گفت: هم اکنون 10 هزار و 700 کانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح کشور فعال است که این تعداد 10 درصد مساجد کشور را تحت پوشش قرار می دهد که تا پایان امسال به عنوان سال نخست برنامه توسعه پنجم این تعداد به 13 هزار کانون معادل 5/13 درصد مجموع مساجد کشور افزایش می یابد.
وی ادامه داد: تا پایان برنامه توسعه هم بیش از 20 هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد کشور دایر می شود که با این تعداد رقم 25 درصدی مورد نظر مجلس تحقق خواهد یافت.
در ادامه محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خراسان رضوی از شرکت بیش از 240 نفر از مدیران کانون های استان در چهارمین دوره "اندیشه های آسمانی " خبر داد و تصریح کرد: مدیران کانون های مساجد خراسان رضوی از 5 تا 8 مرداد دراین همایش حضور دارند.
گفتنی است، افتتاحیه همایش سراسری آموزشی، اردویی و زیارتی اندیشه های آسمانی با همکاری شبکه جوانان رضوی وابسته به موسسه جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی و ستاد عالی کانون های مساجد کشور با شرکت چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های مساجد کشور ساعت 17 و 30 دقیقه 21 تیر در تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما