خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با اینکه در شرایط تحریم های ناعادلانه قرار داشت اما با این حال از لحاظ امنیت جزو کشورهای مطرح در جهان است؛ بحث امنیت ایران در حوزه هوایی هم بر کسی پوشیده نیست به طوری که علی اصغر گرجی زاده، فرمانده سپاه حفاظت هوایی در حاشیه همایش سراسری حفاظت سپاه اقتدار و امنیت ملی در جمع خبرنگاران به این نکته اشاره کرده و تاکید کرده است که: "ماموریت سپاه از سال 61 حفاظت از شخصیتها و هواپیماهای مسافربری است که این امر را بر پایه علمی و استفاده از تجارب سایر کشورها پیش برده است. دهها ماموریت خرابکاری در فرودگاهها داشتهایم که به شکست انجامیده است و تاکنون 13 مورد درگیریها در داخل فرودگاهها و هواپیماها به شکست انجام شده است و البته در مواردی هم مجروح و زخمی داشتهایم. امروز جمهوری اسلامی از نابترین کشورها از نظر امنیت است و از سازمان ایکائو بالاترین نمره را در این زمینه کسب کرده است. افتخار می کنیم تجارب خود را در اختیار سوریه قرار دادهایم. سوریه در ابتدای تهاجم با موج ترور مواجه شد که با اعزام همکاران به دستور سلسله مراتب اطلاعات مستشاری را در اختیار آنها قرار دادیم. روشهای امنیتی ما از حالت سخت افزاری به سمت نرم افزاری و استفاده از سیستمهای جدید الکترونیک پیش رفته است و ما می توانیم کنترل افراد را بدون اینکه متوجه شوند انجام دهیم. امروز کشور ما از امنترین کشورهاست و آمریکاییها از حسادت بمیرند که علی رغم تمام تلاشها نتوانستند ضریب امنیت ما را پایین بیاورند در حالیکه تمام کشورهای منطقه به شدت دچار ناامنی هستند جمهوری اسلامی کریدوری امن برای ورود و خروج هواپیماها و توریست است."
بنابراین گزارش، در همین راستا بسیاری از کشورها تمایل دارن خطوط هوایی خود را با ایران برقرار کنند و در همین زمینه ایرنا به نقل از تارنمای سیدنی مورنینگ هرالد اعلام کرده است: "خطوط هوایی مالزی دقیقا یک روز پس از آنکه اعلام کرده بود به دلیل شرایط هوایی سنگین در مسیر اروپا، محدودیت هایی را در میزان بار مسافران اعمال کرده بود، از تغییر مسیر خود خبر داد. خطوط هوایی مالزی در اقدامی بی سابقه به مسافران خبر داد امکان حمل بار بیش از هفت کیلوگرم برای بخش اکونومی هواپیما و 14 کیلوگرم برای بخش های فرست کلاس و بیزینس کلاس وجود ندارد. این اقدام بی سابقه این شرکت هواپیمایی مالزی که در کمتر از 24 ساعت لغو شد، باعث تعجب مسافرانی شد که هنگام پرواز و بدون اینکه پیش از آن از میزان بار خود اطلاعی داشته باشند، با این محدودیت مواجه شدند. ظاهرا طولانی بودن مسیر پرواز کوالالامپور به مقصدهایی از جمله پاریس و آمستردام و همچنین سنگینی هواپیما که در میزان مصرف سوخت آن نقش دارد، باعث تصمیم گیری مقامات خطوط هوایی مالزی در ارتباط با محدودیت بار شده بود. انتقاد مسافران به این رویه باعث شد مقامات خطوط هوایی مالزی در کمتر از 24 ساعت، محدودیت بار را لغو کنند و از تغییر مسیر پرواز از آسمان ایران که مطمئنا از نظر ایمنی و اقتصادی برای خطوط هوایی مالزی مقرون به صرفه تر از دیگر مسیرهاست، خبر دهند."
یادآور می شود: امنیت پایدار فضای ایران، کوتاه شدن مسیر و زمان و کاهش مصرف سوخت از جمله دلایل افزایش تمایل شرکت های غربی و آسیایی برای تردد هواپیماهایشان در مسیر اروپا – آسیا و بالعکس از آسمان کشورمان است. افزایش راههای هوایی، کنترل آن توسط تجهیزات ناوبری هوایی و هدایت دقیق هواپیماها در فضای کشورمان از دیگر دلایل تاثیرگذار بر تمایل شرکت های هوایی برای تردد از آسمان ایران است. از زمانی که پرواز شماره ۱۷ هواپیمایی مالزی که از آمستردام هلند به مقصد کوالالامپور در مرز هوایی روسیه – اوکراین سرنگون شد و ۲۹۵ مسافر و خدمه آن جان باختند، شرکت های هوایی اروپایی و آسیایی بهسرعت برای ارتقاء امنیت پروازهای خود مسیرهای جدیدی را انتخاب کردند که بیشتر آنها با توجه به نبود امنیت در آسمان عراق، عبور از فضای امن آسمان ایران را مدنظر قرار دادند. همزمان با بروز این سانحه هوایی، سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری ایکائو پیشنهاد داد به منظور تامین امنیت پروازهای هوایی در مسیر اروپا- آسیا و بالعکس شرکت های هوایی، از آسمان ایران تردد کنند. به دنبال سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۷۷مالزی در شرق روسیه با موشک در ارتفاع ۱۰ هزار پایی در ۲۶ تیر امسال، بنابه درخواست سازمان بین المللی هوانوردی (ایکائو)، جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای پذیرش پروازهای عبوری که قصد تغییر مسیر و استفاده از فضای ایران را داشتند، اعلام کرد و متعاقب آن از اوایل مرداد سال 93 شاهد افزایش بی سابقه پروازهای هوایی از آسمان ایران هستیم.
نظر شما