به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد مهدی زاده، معاون آموزش سازمان نهضت سواد آموزی کشور امروز(15 دی) در سومین جلسه شورای پشتیباتی سواد آموزی گیلان که در اتاق کار معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان اظهار کرد: برای ریشهکنی بیسوادی باید نگاهها تغییر کند.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بالایی جهت رشد سواد در کشور وجود دارد گفت: رشد سواد یک ضرورت است چرا که اگر کشاورز یا مولدان تولید در بخشهای مختلف کمسواد و بیسواد باشند با مشکلات و موانعی برخورد خواهند کرد.
مهدی زاده افزود: تعریف سواد در سال دو هزار میلادی، خواندن، نوشتن، داشتن دانش و مهارت و افزایش قدرت تصمیم گیری و شناخت تضادها در مراحل مختلف زندگی است، با این تعریف بیشتر افراد در بیسوادی بسر میبرند.
وی خاطرنشان کرد: کسی باسواد است که در تمامی مراحل زندگیش در حال یادگیری بوده و بتواند به موقع از سواد خود بهره گیرید.
مهدی زاده اذعان کرد: اگر نگاه ما به سواد درست و عمیق نباشد در رشد علم موفق نخواهیم بود.
این مقام مسول تصریح کر: در حال حاضر 9 میلیون و 700هزار بیسواد مطلق و 11 میلیون کم سواد در کشور شناسایی شده است.
مهدی زاده افزود: یک و نیم میلیون بیسواد زیر 50 سال طبق رصدهای انجام شده در کشور شناسایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: این تعداد از افراد برخیها از لحاظ شرایط کاری و برخی از لحاظ روحی و روانی دارای مشکلاتی هستند که نمیتوانند از نعمت سواد بهره مند شوند.
معاون آموزش نهضت سوادآموزی کشور افزود: برخی از افراد تا مقطع پنجم ابتدایی سواد دارند اما هنگام سرشماری سواد، خود را بیسواد اعلام کرده در صورتی که کم سواد هستند و جز بیسوادان محسوب نمیشوند.
وی با تاکید بر احترام معلم در جامعه گفت: فرماندار و استاندار و دیگر مسولان نیز به نوعی معلمان جامعه هستند پس بایستی در جهت یاد دادن به عموم تلاش کرده و یادگاری مطلوبی از خود به یادگار بگذارند.
مهدی زاده تصریح کرد: امروزه متاسفانه دشمنان با تهاجمات فرهنگی مشکلاتی را در فرهنگ جامعه به وجود آوردهاند و اگر معلمان و اولیا با فرزندان خود در همه مراحل زندگی همگام و همفکر شوند چنین نخواهد شد.
وی اظهار کرد: دشمنان شبکههای مختلف اجتماعی ایجاد کردهاند ولی ما در مقابل برای دلگرمی و جذب جوانان هیچ کاری انجام ندادهایم اگر ما همبازی خوبی برای فرزندان باشیم کودک و نوجوان ما به شبکههای بیگانه پناه نخواهد برد، کم کاری از ماست.
معاون آموزش نهضت سوادآموزی کشور اذعان کرد: ما الگوهای مناسبی برای نوجوانان معرفی نکردیم و بیشتر با سوالاتی مانند کجابودی؟ چکار کردی؟ نکند معتاد شوی؟ و ... حس بی اعتماید را در آنان افزایش دادیم.
وی اظهارکرد: افزایش عزت نفس و امید در جوانان یکی از راهکارهای مهم جلوگیری جوانان از گرایش به سمت فرهنگ غرب و بیگانگان است.
نظر شما