ارتقای سلامت زنان در محیط کار در درجه اول اهمیت قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان اینکه ارتقای سلامت زنان در محیط کار باید در درجه اول اهمیت قرار گیرد، اظهار داشت: عمده عوارض در محیط های صنعتی و کارگاهی برای زنان کاهش شنوایی و بینایی و اختلالات اسکلتی و عضلانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(15دی) در همایش استانی ارتقای سلامت زنان در محیط کار که در تالار امام خامنه ای مجتمع فجر اهواز برگزار شد، به بیان اهداف این همایش اشاره کرد و گفت: تعداد بانوان شاغل به خاطر مشکلات اقتصادی رو به افزایش است بنابراین باید حفظ و ارتقای سلامت آنان باید مورد توجه قرار گیرد.

 

دکتر سلمان زاده، افزود: اکنون شمار زیادی از زنان شاغل همگام با مردان در بخش ها و حوزه های مختلف مشغول به کار هستند و این مهم لزوم حفظ و ارتقای سطح سلامت شغلی آنان را از نقطه نظر کارفرمایان و مسئولان بهداشت کشور به یک نیاز و ضوروت اساسی تبدیل کرده است.

 

وی اضافه کرد: همواره باید به این موضوع مهم توجه داشت که اشتغال زنان در محیط خارج از خانه اغلب با انجام وظایف خانه داری در داخل منزل نیز همراه است و بنابراین می توان اذعان داشت که در صورت مسئولیت شغلی خاص بین یک زن و مرد به دلیل وظایف خانه داری و...، فشار کاری و استرس های آن در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد.

 

وی مخاطرات شغلی محل کار را شامل مخاطرات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، روحی و روان، نوبت کاری و عوامل محیطی و سازمانی دانست و تصریح کرد: عمده عوارض در محیط های صنعتی و کارگاهی برای زنان کاهش شنوایی، ضعف بینایی و اختلالات اسکلتی و عضلانی است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بر اصلاح الگوی تغذیه ای زنان شاغل تاکید کرد و با اشاره به شایع ترین مشکلات ناشی از کار در بانوان، ادامه داد: خستگی مفرط از عوارض نوبت کاری زیاد و همچنین غیبت زنان بیش از مردان در محیط های کاری به دلیل وظایف چندگانه آنها و بیماری از جمله این مشکلات است.

 

وی با بیان اینکه زنان شاغلی که در محیط های استرس زا فعالیت می کنند بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به حملات قلبی قرار دارند، ابراز کرد: تحقیقات نشان می دهد استرس در محیط کار بر سلامت قلب زنان شاغل تاثیر گذاشته و آنها را بیش از طنان غیرشاغل یا زنانی که در محیط های آرام فعالیت می کنند در معرض خطر ابلا به مشکلات قلبی عروقی قرار می دهد.

 

دکتر سلمان زاده، با اشاره به اینکه عواملی مانند نگرانی از دست دادن شغل، درآمد ناکافی و ساعت کار زیاد، خطر ابتلا به حملات قلبی را افزایش می دهد، اظهار کردک به عقیده متخصصان، با توجه به اینکه اجتمال وقوع حملات قلبی در مردان بیشتر از زنان است اما تاثیر منفی استرس های ناشی از محیط کار نامناسب در زنان بیش از مردان گزارش شده است.

 

وی یاد آور شد: بنابراین حساس سازی جامعه نسبت به موضوع سلامت زنان در محیط کار، بسترسازی برای گفتمان در مورد چالش ها و راهکارهای ارتقای سلامت زنان و کمک به معرفی اثرات اشتغال زنان بر سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی آنان از اهداف این همایش است.

 

وی با بیان اینکه با توجه به رشد 10 درصدی زنان در محیط کار می طلبد ارتقای سلامت زنان در محیط کار در درجه اول اهمیت قرار گیرد، تاکید کرد: زنان شاغل به دلیل شرایط ویژه ای که از لحاظ بدنی و بیولوژیکی دارند در مواجهه با برخی مسائل و مشکلات آسیب پذیرترند لذا چنانچه بخواهند حضور زنان در محیط های کاری افزایش یابد باید همزمان با آن شرایط محیط کاری به گونه ای باشد که در آن ارتقای سلامت بانوان دیده شود.

 

کد خبر 513118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha