به گزارش خبرنگار شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در همایش سراسری الزامات اقتصاد مقاومتی در مدیریت شهری گفت: در حوزه شهرداری تلاش کرده ایم که بی برنامه نباشیم به طوریکه 95 درصد برنامه ای که در ابتدای سال پیش بینی شده را اجرایی کرده ایم.
وی با اشاره به اهمیت و ضرورت برنامه ریزی خاطرنشان کرد: در شهرداری هزینه های جاری که ۲۵تا ۳۰درصد است ثابت نگه داشته شده و 70 درصد بودجه شهرداری در حوزه توسعه شهری هزینه می شود.
شهردار تهران با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی برای ما و انقلاب اسلامی مهم است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی به لحاظ تمدنی با جهان سلطه در مبارزه است و اقتصاد مقاومتی ترجمان مدیریت جهادی در حوزه اقتصاد است.
قالیباف با بیان اینکه تحریم ها بار اقتصادی زیادی به کشور وارد می کند، اظهار داشت: در اقتصاد جهانی برخی از مواقع با شوک همراه می شود و به دلیل شوک جهانی که وارد می شود نمی توانیم بگوییم بعد از تحریم ها دیگر نباید به دنبال اقتصاد مقاومتی برویم. در پساتحریم نیز به اقتصاد مقاومتی نیاز داریم چرا که شوک اقتصادی هیچگاه پایان پذیر نخواهد بود.
شهردار تهران تصریح کرد: تقلیل پیامدهای رانت خواری و فساد و عدم ناکارآمدی را باید در سیستم اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه همه اقتصاد مقاومتی این نیست که سهم درآمد را از نفت کاهش دهیم، اذعان داشت: مدیریت دانش و تبدیل دانایی به یک موتور محرکه در خلق ارزش افزوده به معنای اقتصاد مقاومتی است که برای تحقق این هدف اقتصاد دانش بنیان نقش مهمی دارد.
شهردار تهران با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت علمی فراوانی است اما این توان علمی در پیشرفت کشور تاثیرگذار نبوده است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از ثروت کشور به واردات کالاهایی اختصاص می یابد که جزء کالاهای ضروری محسوب نمی شود چرا که تکنولوژی ما وارداتی است.
قالیباف تاکید کرد: استقلال کشور در تولید تعریف می شود و باید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت تولیدات کشور افزایش یابد و یاد بگیریم که چگونه دانش و معرفت را به ثروت تبدیل کنیم و از منزلت به قدرت دست یابیم.
شهردار تهران یادآور شد: نظام های فرهنگی ما هیچگاه به این سوال پاسخ ندادند که چرا علم اندوزی در کشورمان به ارزش تبدیل نشده است.
قالیباف ادامه داد: نظام اقتصادی کشور نیز به لحاظ گردش نادرست در نظام ساختاری به دنبال رسیدن به سودهای کلان در کوتاه مدت است و هیچگاه به نوآوری و تحقیقات آنگونه که باید بها داده نشده است.
شهردار تهران با بیان اینکه تولید ثروت نامشروع نباید امنیت داشته باشد، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر تفاوتی بین کسب ثروت مشروع و ثروت نامشروع وجود ندارد.
وی تاکید کرد: همه ما این موضوعات را می دانیم و درک می کنیم اما گیر ما در اجرایی کردن این شاخصه ها است و ما در یک اقتصاد وامانده ای فرو رفته ایم به طوری که فرقی بین نفت بشکه 20 دلار با 120 دلار وجود ندارد.
وی ادامه داد: در مواقعی که نفت به بشکه ای 120 دلار می رسد بازتاب و اثر مثبتی در کشور مشاهده نمی کنیم، معتقدم که نظام اداری و اجرایی کشور نتوانسته است مشکل اشتغال، استخدام و حتی پیری جمعیت را حل کند به طوری که در کمتر از 7 سال آینده با بحران پیری جمعیت در کشور مواجه هستیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه آیا 25 درصد برنامه پنجم اجرایی شده است یا خیر، خاطرنشان کرد: هرچه پول و منابع دیگر و دستورالعمل به این سیستم بدهیم اینها ما را حتما ناکارآمدتر خواهد کرد.
قالیباف مدیریت را اولین چالش پیش روی کشور عنوان کرد و افزود: باید به سمت مدیریت پویا برویم.
نظر شما