تأکید بر تحقق عدالت جنسیتی در جامعه/ رتبه ۱۴۱ ایران در گزارش شکاف جنسیتی

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: یکی از مهمترین برنامه های حوزه زنان در کشور، تحقق عدالت جنسیتی به عنوان بخشی از عدالت اجتماعی است که البته با مقاومت هایی روبرو می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، امروز (14 دی) در اختتامیه ششمین نشست منطقه ای و کارگاه آموزشی تقویت همکاری های تخصصی شبکه ای سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده و دستگاه های اجرایی شمال کشور گفت: متأسفانه جامعه ما در حوزه زنان و خانواده از توسعه نامتوازن رنج می برد که دولت تدبیر و امید نیز میراث دار این شرایط است. هرچند توسعه نامتوازن و عدم توجه به این بخش، ناشی از عملکرد یک دولت نیست؛ بنابراین اگر بگوییم همه این مسائل و مشکلات ناشی از عملکرد دولت گذشته است، بی انصافی کرده ایم.

 

وی با بیان اینکه برطرف کردن این چالش مهم، نیازمند برنامه ریزی مناسب است، افزود: امیدواریم کارهایی که در دست اقدام داریم سنگ بنای شرایط مناسب برای 5 سال آینده باشد.

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به تدوین کلیات برنامه ششم توسعه کشور هم بیان کرد: یکی از سیاست های این برنامه رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی در سال است که اگر شرایط موجود تداوم داشته باشد، رسیدن به رشد 8 درصدی ناممکن خواهد بود.

 

وی بر تحقق عدالت جنسیتی در جامعه هم تأکید کرد و گفت: عدالت جنسیتی بخشی از عدالت اجتماعی است که هدف آن توسعه و ارتقا سرمایه های اجتماعی زنان و خانواده است. در زمان استقرار دولت یازدهم، حدود دو سال و نیم قبل، این سرمایه اجتماعی با افت شدید روبرو شده بود بنابراین از همان کارهای ستادی و برنامه ریزی ها برای تقویت این سرمایه ها آغاز شده است.

 

مولاوردی با بیان اینکه همکاری شبکه ای تنها راه حل موفقیت آمیز برای مقابله با مسائل حوزه زنان و خانواده است، اظهار کرد: همکاری های شبکه ای به منظور تبادل تجربیات، اطلاعات و تخصص است و اگر این امر اتفاق نیفتد نمی توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم.

 

وی با بیان اینکه طی 37 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسائل حوزه زنان و خانواده با فراز و فرودهایی همراه بوده است، گفت: در برخی از برهه های زمانی مسائل و موضوعاتی مورد توجه قرار می گرفت و در برخی از زمان ها، موضوعات دیگری اولویت پیدا می کرد که عدم تعادل در این بخش خود را به خوبی نشان می دهد.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برخی از چالش های پیش روی این حوزه، خاطرنشان کرد: در ابتدای شروع به کار این دولت با وضعی روبرو بودیم که ورود دختران به دانشگاه ها تهدید محسوب می شد، همچنین با عدم رغبت جوانان به ازدواج و بالارفتن سن ازدواج و روند رو به رشد طلاق مواجه بودیم. در این مدت ما شاهد خانه نشین شدن زنان زیادی شده ایم و به نوعی سرخوردگی و افسردگی در بین دختران دانش آموخته به وجود آمده بود.

 

وی اعلام کرد: متأسفانه برخی از سیاست ها موجب به وجود آمدن شرایطی شد که امروز در کشور ما آمار زنان سرپرست خانوار از مرز 2 و نیم میلیون نفر گذشته است.

 

مولاوردی یکی از سیاست های دولت قبل را سرپوش گذاشتن بر روی آسیب های اجتماعی بیان کرد و گفت: برخی تصور می کردند پرداختن به آسیب های اجتماعی به معنای سیاه نمایی است اما ما در دولت یازدهم این نگاه را قبول نداریم و معتقدیم باید به این مسائل پرداخته شود تا راه حلی برای آن ها پیدا کنیم.

 

وی با بیان اینکه گزارش های شکاف جنسیتی در شاخص های مشارکت اجتماعی و توانمندی اقتصادی و سیاسی بیانگر عدم توفیق برنامه ریزی های گذشته در حوزه زنان و خانواده است، اظهار کرد: براساس گزارش سال 2015 که به تازگی منتشر شده در این شاخص ها در بین 145 کشور جهان، ایران رتبه 141 را کسب کرده و تنها بالاتر از کشورهایی مانند سومالی، چاد، پاکستان، سوریه و یمن قرار داریم.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: با توجه به عدم سرمایه گذاری در زیرساخت ها و درآمدهای افسانه ای دولت گذشته از منابع فروش نفت، شاهد بازگشت به عقب در این حوزه هستیم. افزایش دختران بازمانده از تحصیل، نرخ بالای فارغ التحصیلان بیکار، نرخ پایین مشارکت اجتماعی و ... گواه این مدعاست.

 

مولاوردی با بیان اینکه دولت تأکید ویژه ای بر مشارکت مردم در مسائل مختلف دارد، افزود: اهتمام دولت براین است تا با مشارکت مردم مسائل و آسیب های اجتماعی را با رویکردی اجتماع محور حل کرده و برنامه های خود را اجرایی کند.

 

کد خبر 512759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha