خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، تاریخ احداث شهر فیروز آباد بنا به گفته بزرگان این شهربه بیش از 200 سال پیش برمی گردد، گرچه پیشینه شهری این شهر بیش از برخی شهرهای مدرن است، اما هنوز اثری از توسعه در آن به چشم نمی خورد.
بخش فیروز آباد در سال 1379 براساس مصوبه وزارت کشور به شهر تبدیل شد و هم اکنون دارای دو دهستان به مرکزیت فیروز آباد و دهستان قلایی و 83 روستاست.
مکان قبلی این شهر ابتدا بر روی یک تپه کوچکی قرار داشته است، این امر نشان می دهد که بزرگان این دیار با وجود دانش کم به مسائل اقلیمی، برای آنکه از خطر بلایای طبیعی مانند سیل در امان باشند مساکن خود را بر روی مکان های بلند احداث کرده اند.
توسعه شهر فیروز آباد نیازمند تخصیص اعتبار و حمایت مسئولان
محمد شریف خنجری، بخشدار فیروز آباد، با اشاره به قدمت شهری شهر فیروزآباد، گفت: این شهر از پیشرفت شهری جا مانده است.
وی، بهداشت و درمان را از مهم ترین مشکلات این شهر خواند و افزود: نبود داروخانه، درمانگاه و نبود پزشکان متخصص از مهمترین مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهر فیروزآباد است.
خنجری، ارتباطات را از زیر ساخت های توسعه خواند و ادامه داد: متاسفانه در شهر فیروزآباد، آنتن دهی اینترنت وجود ندارد.
بخشدار فیروزآباد، همچنین نبود آنتن دهی دیجیتال را از مشکلات این شهر دانست و افزود: هم اکنون تنها چند شبکه از شبکه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این شهر امکان پخش دارد.
وی، خاطرنشان کرد: با توجه به نقش رسانه در توسعه فرهنگی، انتظار می رود با همکاری صدا و سیما و تامین به موقع اعتبار پوشش دیجیتال این منطقه تامین شود.
خنجری، توسعه راه ها را از دیگر زیرساخت های توسعه خواند و گفت: به حمد الله طرح چهار خطه این شهر از سه جهت در فیروزآباد_ الشتر، فیروزآباد_ نورآباد و فیروزآباد _ خرم آباد در حال ساخت است.
بخشدار فیروزآباد با اشاره به مشکلات حوزه شهری فیروزآباد، افزود: شهرداری این شهر به واسطه ضعف مالی مردم این شهر و درآمد زا نبودن شهرداری، نیازمند حمایت و کمک دولتی است.
وی توجه به ساخت زیر گذر در این شهر را ضروری خواند و گفت: طرح زیر گذر این شهر با توجه به عبور تاسیسات اداری از این محل و وجود معارض مردمی هم اکنون به کندی پیش می رود.
خنجری با اشاره به اینکه معارضین اداری این پروژه رفع شده است، افزود: معارضین مردمی نقش مهمی در کندی پیشرفت این طرح دارد.
وی، نبود فضای سبز را از دیگر مشکلات فرا روی شهر فیروزآباد خواند و اظهار داشت: جانمایی تنها پارک این شهر توسط شهرداری انجام شده و درصدی از کار نیز تاکنون اجرایی شده است.
بخشدار فیروز آباد با اشاره به وجود استعدادهای ورزشی در این شهر، خاطرنشان کرد: توجه به مکان های ورزشی نیازمند کمک و حمایت جدی است.
ابتدایی خدمات شهری در فیروزآباد ضعیف است
مهندس مینایی، شهردار فیروز آباد نیز در این خصوص گفت: با توجه به مشکلات مالی زیاد اعتقاد بر این است که با برنامه ریزی مناسب می توان میل به آرزو های بزرگ داشت.
وی با اشاره به جاذبه های طبیعی و گردشگری شهر فیروزآباد، افزود: با توجه به موقعیت جغرافیای شهر فیروز آباد و قرار گرفتن آن در مسیر شاهراه غرب به جنوب کشور، بایستی شرایطی فراهم شود که بتوان مسافران را برای مدت هرچند کوتاه به داخل شهر هدایت کرد.
مینایی، با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت های این شهر، اظهار داشت: توسعه زیر ساخت ها نیازمند حمایت جدی مسئولان و تخصیص به موقع اعتبار است.
شهردار فیروز آباد، با اشاره به گذشت 15 سال از تاسیس شهرداری فیروز آباد، عنوان کرد: متاسفانه ابتدایی ترین امکانات خدماتی و رفاهی همچون نبود تابلوهای نامگذاری معابر و مخازن زباله، نا مناسب بودن مبلمان شهری، ساختار نامناسب پل های معابر، سرانه بسیار پایین فضای سبز، نبود پارک، سرویس های بهداشتی و نماز خانه در این شهر بسیار ضعیف است.
مینایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با توکل بر خداوند متعال و حمایت های شورای شهر با برنامه ریزی های کوتاه مدت و میان مدت توانستیم گوشه از مشکلات شهر را حل کنیم که امید می رود با تلاش های شبانه روزی خادمان واقعی مردم در شهرداری بتوان وضعیت شهر را بهتر کرد.
شهردار فیروز آباد در ادامه میانگین سرانه فضای سبز در کشور را حدود 20 تا 25 متر اعلام کرد و گفت: این در حالی است که سرانه فضای سبز در شهر فیروز باد حدود 60 تا 70 سانتی متر است که نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است.
وی، اظهار داشت: با توجه به نبود صنایع درآمدزا در شهر فیروز آباد و نیز نوپا بودن شهردار ی این شهر، توسعه شهری فیروز آباد نیازمند همکاری و مشارکت های مردمی است.
مینایی، افزود: ارتقای وضعیت مبلمان شهری و بالا بردن سطح خدمات شهری از جمله وظابف ذاتی شهرداری های می باشد که بر این اساس شهرداری ها همواره باید این وظیفه را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی، با بیان اینکه بهره مندی هر شهروند از سطح امکانات و خدمات رسانی در حوزه شهری از جمله حقوق مسلم شهر نشینی است، خاطرنشان کرد: شهرداری باید در جهت این احقاق حق شهروندان تلاش کنند.
مینایی، ادامه داد: برکسی پوشیده نیست که ارائه خدمات بهتر در گرو همکاری متقابل شهروندان و شهرداری است که هرچه مردم در پرداخت عوارض با شهرداری همکاری داشته باشند قطعا شهرداری هم خدمات بهتری را به آنان ارائه خواهد کرد.
وی، اذعان داشت: با توجه به نبود پارک در شهر فیروز آباد، شهرداری با مصوبه شورای شهر حدود یک هکتار زمین به ارزش 20 میلیارد ریال را از موقعیت مسکونی به فضای سبز جهت ساخت پارک و خدمت به مردم تغییر کاربری داده است.
شهردار فیروزآباد، ادامه داد: به حمد الله تاکنون حصار کشی دور پارک انجام گرفته است و از 30 هزار متر مکعب خاکبرداری حدود 80 درصد آن انجام شده است که امیدواریم تا پایان سال 95، این پارک که یکی از زیباترین پارک های شهری استان لرستان خواهد بود به بهره برداری برسد.
مینایی، با اشاره به برخی اقدامات عمرانی و خدماتی و رفاهی شهرداری فیروز آباد، گفت: زیرسازی 8 هزار متر مربعی از کوچه های سطح شهر، آسفالت خیابان های ساحلی، بخشداری و خیابان فرهنگ این شهر با اعتبار بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون ریال انجام شده است.
وی، گفت: خرید قیر با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 520 میلیون ریال که 50 درصد این اعتبار از محل منابع داخلی و مابقی با کمک سازمان همیاری شهرداری ها ازدیگر برنامه های شهرداری بوده است.
مینایی، ادامه داد: روسازی بتنی معابر شهر با اعتباری بالغ بر 400 میلیون ریال، جدول گذاری به طول سه هزار متر و تعریض خیابان های چون فرهنگ و خیابان امام، راه سازی مجدد ماشین آلات فرسوده قدیمی و بدون استفاده از قبل لودر، کمپرسی، تراکتور، خرید ماشین آلات مکانیزه زباله با اعتبار یک میلیارد و 130 میلیون ریال که 30 درصد این اعتبار از محل اعتبارات داخلی و مابقی از سازمان همیاری و شهرداری های کشور تامین شده است.
وی، بیان کرد: خرید و نصب مخازن زباله در سطح شهر، ساماندهی غسالخانه در محل شهرداری و خرید و نصب سردخانه جسد در داخل آن،خرید وسایل ورزشی و پارکی با اعتباری بالغ بر250 میلیون ریال و راه اندازی و ساخت گلخانه در شهرداری برای اولین بار از دیگر اقدامات شهرداری فیروز آباد بوده است.
مینایی، افزود: ایجاد مبلمان شهری، کاشت بیش از هزار و 500 اصله درخت در تمام شهر، نصب پرچم پایه بلند در بلندترین نقطه شهر در کنار قبور شهدا با اعتباری بالغ بر 80 میلیون ریال و ساخت و راه اند ازی کارگاه موازئیک سازی، بلوک سازی و جدول بتنی در شهرداری است.
وی، ادامه داد: ایجاد و تملک خیابان اذان، خط کشی معابر، ایجاد کوچه نیایشی به طول هفت متر و عرض 6متر، ایجاد خیابان کمربندی و نصب تابلوهای شهرداری از دیگر برنامه های شهرداری فیروزآباد است.
یاسر رضایی فیروز آباد، مدیرکانون فرهنگی وهنری ملکوت مسجد جامع فیروز آباد به عنوان تنها کانون فرهنگی وهنری شهر فیروز آباد، در این خصوص گفت: شهر فیروز آباد تنها دو مسجد دارد که با توجه به جمعیت این شهر برخی محلات آن از نعمت مسجد بی بهره هستند.
وی افزود: تعداد کم مساجد این شهر موجب شده، دو مسجد شهر فیروز آباد مورد استقبال گسترده قرار گیرد و نمازهای جماعت در این مسجد با استقبال باشکوه مردم برگزار شود.
این مدیرکانون فرهنگی و هنری مسجد، با بیان اینکه کانون فرهنگی وهنری ملکوت درطول سال برنامه های مختلفی را اجرایی می کند، افزود: دوره های فرهنگی، هنری، اجتماعی جهت توانمند سازی اعضای کانون فرهنگی وهنری مسجد و مردم این شهر برگزار می شود.
رضایی، با اشاره به اینکه برنامه های کانون فرهنگی وهنری ملکوت به عنوان تنها کانون فرهنگی وهنری شهر فیروز آباد اذعان کرد: برنامه های کانون با استقبال گسترده اقشار مختلف مردم از جمله جوانان و نوجوانان برگزار می شود.
وی، ابراز کرد:مهم ترین معضل فرا روی برنامه های فرهنگی و هنری کانون فرهنگی وهنری ملکوت نبود اعتبار است.
رضایی با بیان اینکه برای پیشبرد برنامه های کانون گاهی ناچار به هزینه شخصی می شوم، ادامه داد: متاسفانه از برنامه های فرهنگی کانون فرهنگی و هنری هیچ گونه حمایتی نمی شود.
وی، در ادامه با اشاره به مشکلات شهر فیروزآباد، افزود: فیروز آباد شهری با یک شعبه بانکی و یک محل عابر بانک است.
این مدیرکانون فرهنگی و هنری مساجد ابراز کرد وجود تعدادی پست بانک در شهر فیروز آباد، ظرفیت خوبی است که بتوان در این مناطق محل خودپرداز بانکی نصب شود.
وی که خود مربی ورزش های رزمی است، افزود: شهر فیروز آباد استعدادها زیادی در ورزش های رزمی دارد.
رضایی، با اشاره به اینکه تیم کاراته این شهرستان همواره رتبه های برتر کشور را از آن خود می کند، افزود: این تیم در مسابقات جهانی نیز مقام سوم را از کسب کرده است.
وی، با بیان اینکه متاسفانه در شهر فیروز آباد لرستان امکانات ورزشی مناسب وجود ندارد، افزود: تیم کاراته این شهر روی سیمان تمرین می کند.
این مدیرکانون فرهنگی وهنری مسجد، همچنین با تاکید بر ضرورت توجه به فضای سبز این شهر، افزود: کندی پیشرفت پروژه های عمرانی، توجه به راه سازی، آسفالت جاده و توسعه عمران شهری از جمله نیاز های مهم در شهر فیروز آباد است.
شهرداری فیروز آباد، از جمله شهرداری های کوچک استان است که با توجه به نبود درآمد پایدار و نبود زیر ساخت های مناسب شهری مشکلات زیادی دارد و نیازمند حمایت جدی از سوی مسئولان است.
شهر فیروز آباد یکی از شهرهای کوچک واقع در استان لرستان و از توابع شهرستان های سلسله می باشد که بر سر راه ارتباطی استان های خوزستان، همدان و کرمانشاه قرار دارد.
این شهر از طرف شمال به شهرستان خرم آباد، از طرف شمال غرب به شهرستان نورآباد و از طرف شرق به شهر الشتر محدود می شود.
فاصله آن تا مرکز استان حدود 45 کیلیومتر می باشد و جمعیت بخش فیروز آباد در حال حاضر 19 هزار نفر است که حدود پنج هزار نفر از آن در شهر فیروز آباد ساکن است.
نظر شما