به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ماسال، محمد اکبرزاده، مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان گيلان عصر روزگذشته(13دی)در مراسم تودیع و معارفه رئیس بنیاد مسکن ماسال با اشاره به فرمان تاسيس امام(ره) در 21 فروردين سال 1358 گفت: تاسيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي به عنوان اولين نهاد انقلابي بعد از انقلاب نشان از درايت حضرت امام(ره) بود كه در راستاي حمايت از مستضعفين و محرومين انجام پذيرفت.
وی تهيه و اجراي طرح هادي، پيگيري صدور اسناد روستايي و تفويض وظايف وزارت راه و شهرسازي در شهرهاي زير ۲۰هزار نفر را از ديگر وظايف بنياد مسكن انقلاب اسلامي دانست كه به مرور زمان به اين نهاد واگذار شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان با بيان اينكه با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، وظيفه بازسازي بافت فرسوده شهري نيز به وظايف اين نهاد اضافه شده است، اظهار کرد: اين امر نشانگر تعامل خوب اين نهاد غير دولتي با ادارات و سازمانهاي دولتي است كه البته شاه بيت اين تعامل مربوط به حوزه استانداران و فرمانداران بوده است.
اکبرزاده، مشاركت و همكاري بنياد مسكن با كميته امداد و بهزيستي در زمينه ساخت مسكن محرومين را از ديگر اقدامات اين نهاد بر شمرد و عنوان كرد: معمولا بر اساس تفاهم نامه در هر سال حدود هزار واحد مسكن براي مددجويان ساخته ميشد كه در سال جاري اين رقم به 2هزار واحد رسيده است.
وی با بيان اينكه شهرستان ماسال در زمينه مسكن مهر خودمالكي جزء شهرستانهاي پيشرو در استان محسوب ميشود، افزود: همين استقبال خوب مردم از مسكن مهر خودمالكي موجب عدم وجود متقاضي كافي براي پروژه مسكن مهر 200 واحدي شده است كه البته بايد از اين ظرفيت شهرستان در زمينههاي ديگر مانند مسكن محرومان استفاده شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان با اشاره به ابلاغ طرح هادي تمامي روستاهاي بالاي 20 خانوار استان تا پايان سال جاري، گفت: استان گيلان در اين زمينه در ميان 2 استان برتر كشور قرار دارد.
اکبرزاده، بازنگري در طرحهاي هادي و اجراي طرحهاي هادي در روستاها را از اولويتهاي پيش روي بنياد مسكن استان عنوان داشت و اضافه كرد: به دنبال آن هستيم با تعامل صورت گرفته با سازمان گردشگري و حمايت فرمانداران و راه اندازي مسافر كاشانه در روستاهايي كه طرح هادي آنها اجرايي شده است، زمينه رونق گردشگري به صورت بوم گردي را فراهم کنیم.
وی تسريع در روند صدور سند روستايي را از ديگر دستآوردهاي اين نهاد دانست و اظهار داشت: با تعاملات خوبي كه با اداره كل ثبت اسناد وجود داشت، روند صدور اسناد روستايي پيشرفت بسيار خوبي داشته است.
در ادامه محمود قاسم نژاد، فرماندار ماسال با اشاره به پيامدهاي مثبت اين نهاد انقلابي در عمران و آباداني روستاها، گفت: نمونه بارز اين خدمات، استحكام و بهسازي مسكن روستاييان است كه منجر به بهبود غير قابل انكار مسكن روستائيان نسبت به قبل از انقلاب شده است.
وي تغيير نگرش در زمينه نحوه ساخت و ساز مسكن روستايي را از جمله كارهاي بسيار ارزشمند اين نهاد انقلابي ارزيابي و خاطرنشان کرد: ارتقاء وضعيت رفاهي روستائيان و افزايش درآمد آنان موجبات ماندگاري جمعيت در روستاها و حتي مهاجرت معكوس را فراهم ميكند.
فرماندار ماسال با تاكيد بر لزوم اتخاذ راهكارهاي مناسب اقتصادي مانند تشكيل تعاونيهاي روستايي، رونق توليد صنايع دستي و صنعت گردشگري در راستاي افزايش درآمد روستائيان، تصريح كرد: امروزه روستاها به عنوان منبع بزرگ توليد اقتصادي كشور محسوب ميشوند و پديدهاي كه امروز اين اقتصاد را تهديد ميكند تغيير كاربري عرصهها و اراضي كشاورزي است كه بايد تمام تلاش خويش را در زمينه حفظ اين اراضي به كار بنديم.
قاسم نژاد با اشاره به كاهش منابع آبي در سطح كشور گفت: حفظ عرصههاي كشاورزي به عنوان سرمايه اقتصادي كشور نيازمند اتخاذ برنامههاي مناسب در اين زمينه است.
وي برنامه ريزي براي راه اندازي سايتهاي متمركز مسكن در روستاها را از جمله پيشنهاداتي عنوان كرد كه ميتواند ضمن حفظ اراضي كشاورزي، زمينه بهبود خدمات رساني به روستائيان را فراهم كند.
فرماندار ماسال دو پروژه مسكن مهر معلولين و مسكن مهر 200 واحدي را از پروژه هاي نيمه تمام شهرستان در بخش مسكن عنوان كرد و ابراز اميدواري كرد با پي گيري هاي لازم، شاهد رفع مشكلات و نقايص اين پروژه ها باشيم.
در پايان اين نشست نيز ضمن تقدير و تشكر از تلاشها و زحمات سيد احمد هاشميان، صمد رضايي به عنوان رييس جديد بنياد مسكن شهرستان ماسال معرفي شد.
نظر شما