به گزارش خبرنگار شبستان، سردار تقی مهری، رییس پلیس راهور ناجا امروز در نشست خبری که در شهرک آزمایش برگزار شد با اشاره به عملکرد 9 ماهه پلیس گفت: اجرای طرح زمستانه یکی از اقدامات مهم پلیس است که از ماه گذشته آغاز و تا 22 اسفند ادامه دارد؛ این طرح با هماهنگی و همکاری دستگاه های امدادی و خدمات رسان به ویژه در گردنه های برف گیر کشور اجرا می شود.
وی اظهار کرد: ما امسال نسبت به سال گذشته شاهد ریزش بارش برف و باران به ویژه غرب و شمال غرب کشور بودیم که خوشبختانه تاکنون مشکل عمده و اساسی در اجرای این طرح نداشتیم و امیدواریم بتوانیم با هماهنگی دستگاه های مربوطه این طرح را به خوبی اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه کنترل تصادفات و برخورد با متخلفان در جاده ها و درون شهرها یکی دیگر از اقدامات مهم پلیس از ابتدای سال بوده است، بیان کرد: برابر آمار پزشکی قانونی طی هشت ماهه گذشته 2.7 درصد نسبت به سال گذشته کاهش کشته داشتیم یعنی حدود 331 نفر نسبت به سال گذشته کمتر کشته شدند.
سردار مهری ادامه داد: حدود 50 درصد از این فوتی ها در سر صحنه و 50 درصد نیز در پیش بیمارستان و بیمارستان کشته شده اند که این اتفاق مهم مدیون اقدامات متولیان امر و همکاری هموطنان در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی بوده است.
رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در هشت ماهه گذشته 11 هزار و 867 نفر کشته شدند، افزود: گرچه این امار نسبت به سال گذشته کاهش داشته است ولی این عدد، عدد بزرگی است و کاربران ترافیکی باید همکاری لازم را با پلیس داشته باشند.
وی با بیان اینکه سرعت غیرمجاز و عدم توجه به جلو باعث یکی دیگر از واژگونی خودروها در جاده های بین شهری بوده است، تصریح کرد: علت عمده واژگونی های دیگر نیز خستگی و خواب آلودگی بوده است.
سردار مهری با اشاره به برخورد پلیس با خودروهای دودزا و خودروهای فاقد معاینه فنی به عنوان یکی دیگر از اقدامات پلیس خاطرنشان کرد: طی 9 ماهه گذشته پلیس نزدیک به 23 میلیون خودرو را متوقف کرده است که از این تعداد حدود بیش از 2 میلیون فاقد برگه معاینه فنی، برچسب و یا دودزا بودند. به عبارت دیگر حدود 9 درصد از خودروهای توقیف شده فاقد برگه معاینه فنی بودند که در درون شهرها بیش از 7 درصد و جاده ها بیش از 10 درصد را شامل می شود.
رییس پلیس ناجا ادامه داد: برابر مقررات راهنمایی و رانندگی پلیس با خودروهایی که به ظاهر حالت دودزا دارند، برخورد ، جریمه و فک پلاک کرده و دستور اعزام به تعمیرگاه را می دهد که در صورت رفع عیب مجددا اجازه تردد می یابد.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی اظهار کرد: پلیس برابر قانون خودروهای فاقد معاینه فنی را که در سطح شهرها تردد می کند، 20 هزار تومان جریمه صادر می کند. نکته مهم این است که پلیس اختیار اعزام به پارکینگ را ندارد و فقط برگه جریمه صادر می کند بنابراین برای برخورد جدی با آلودگی هوا باید قوانین و مقررات ما اصلاح و در برخورد با متخلفان سخت گیرانه باشد.
وی ادامه داد: جریمه فاقد معاینه فنی در کلانشهرها 20 هزار تومان و برای برچسب معاینه فنی 10 هزار تومان و در سایر شهرها 5 هزار تومان تعیین شده است بنابراین پلیس دستور توقیف خودرو را ندارد و فقط برگه جریمه صادر می کند.
وی با بیان اینکه شماره گذاری خودروها از دیگر ماموریت های مهم پلیس می باشد، بیان کرد: ما طی 9 ماهه سال جاری بیش از یک میلیون وسیله نقلیه نوشماره، شماره گذاری کردیم که 677 هزار خودروی داخلی و بیش از 41 هزار خودروی وارداتی و 636 هزار موتورسیکلت بودند. در واقع بیش از یک میلیون وسیله نقلیه در طول 9 ماهه امسال شماره گذاری جدید داشتند که وارد چرخه کشور شدند.
سردار مهری در ادامه تصریح کرد: بنابراین اگر ما آمار خودروهای با پلاک ایران را بیش از 17 میلیون خودرو در سطح کشور داریم که بیش از یک میلیون و 823 هزار خودرو هم اقساط شدند و بیش از 10 میلیون هم موتورسیکلت و حدود یک میلیون خودرو با پلاک غیر ایرانی شماره گذاری شدند.
رییس پلیس راهور ناجا بیان کرد: از نظر شماره گذاری تعدادی از این خودروها به سن فرسودگی رسیده اند که از این تعداد بیش از 17 میلیون خودرو در سطح کشور شماره گذاری شده اند که بیش از یک میلیون و 20 هزار خودرو به سن فرسودگی رسیده اند.
وی ادامه داد: سن فرسودگی بیشتر مینی بوس ها 15 سال است که بر اساس آمار تا پایان آذرماه 75 درصد از اینها در سن فرسودگی قرار دارند و همچنین عمر مفید تاکسی ها 10 سال است که 31 درصد تاکسی ها و 48 درصد از اتوبوس ها به سن فرسودگی رسیدند.
سردار مهری ادامه داد: برای اینکه وضعیت تردد در شهرها ایمن تر شود باید در مورد آنها رسیدگی و اقدامات لازم صورت گیرد و همچنین با ارایه اقساط و تسهیلات لازم در خصوص خودروهای فرسوده برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به وظایف پلیس در قبال خودروهای فرسوده افزود: برابر قانون وظایفی که برای پلیس در رابطه با خودروهای فرسوده پیش بینی شده این است که از تردد این خودروها جلوگیری کند، پلیس وظیفه توقیف و اعزام به پارکینگ را در خصوص خودروهای فرسوده ندارد، بنابراین باید یک سازوکار مناسب تری اندیشیده شود که برخورد با این خودروها فقط سلبی نباشد، ایجابی هم باشد یعنی خودروهایی که به سن فرسودگی می رسند برگه معاینه فنی و بیمه برای آنها صادر نشود.
سردار مهری با اشاره به برخورد پلیس با خودروهای دودزا افزود: تخلف این خودروها مشخص است، پلیس 30 هزار تومان جریمه برای این خودروها صادر می کند ولی اعزام به پارکینگ نمی شوند در صورتی که عیبشان برطرف شود می توانند تردد داشته باشند، بنابراین پلیس در چهارچوب مقررات و قوانین به وظایف خود عمل می کند و تاکنون هم با هماهنگی دستگاه های مربوطه مشکلی نداشتیم.
وی ادامه داد: بیش از 90 درصد موتورسیکلت ها کاربراتوری هستند و مجوز تردد آنها از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست صادر می شود. در صورت تایید سازمان محیط زیست موتورسیکلت ها شماره گذاری می شوند که بیش از 270 نوع شرکت این نوع موتورسیکلت ها را مطابق استانداردهای فنی آلایندگی تولید می کنند.
نظر شما