به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اینترنتی «المانیتور» در گزارشی نوشت: با توجه به گزارش های درز کرده از سوی رژیم صهیونیستی در برخی از رسانه ها، ترکیه از شرط خود برای لغو محاصره غزه در ازای عادی سازی روابط بین تل آویو و آنکارا عقب نشینی کرده است. این روابط پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «ماوی مرمره» در 21 مه 2010 تا حد زیادی دچار تنش شده بود.
این افشای اطلاعات، برخی فلسطینیان را به خشم آورده است.
رسانه های صهیونیستی مانند کانال 10 ادعا کرده است که جلسات متعددی بین مقامات ترک و صهیونیست در سوئد برگزار شده است. با توجه به گزارشات درز کرده، دو طرف توافق کردند که اگر تل آویو برای حمله به کشتی ترکی - که منجر به مرگ 9 ترک و زخمی شدن چند تن دیگر شده بود - عذر خواهی کند و به خانواده های قربانیان حدود 20 میلیون دلار غرامت بپردازد، ترکیه با کنار گذاشتن شرط لغو محاصره غزه، روابط با رژیم صهیونیستی را عادی سازی خواهد کرد.
با این حال ترکیه این گزارشات را رد کرده است.
چند تن از مقامات ترکیه، از جمله «احمد داود اوغلو» نخست وزیر و معاون وی «نعمان کورتولموش» تاکید کرده اند که ترکیه شرط خود در خصوص لغو محاصره غزه در ازای عادی سازی روابط را رها نمی کند و تصریح کردند که مذاکرات هنوز هم بین دو طرف در حال انجام است.
داود اوغلو در یک سخنرانی در 22 دسامبر به اعضای حزب حاکم «عدالت و توسعه» در پارلمان ترکیه گفت: مذاکرات با تل آویو مثبت بوده، اما در حال انجام است. کورتولموش نیز در چند نشست خبری همین اظهار نظرها را تکرار کرد.
در روز 21 دسامبر، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که کابینه او سیاست محاصره دریایی را با وجود مذاکرات در حال پیشرفت برای عادی سازی روابط با ترکیه حفظ می کند.
فلسطینی ها - که به ترکیه به عنوان یکی از کشورهای منطقه می نگریستند که در کنار آنها ایستاده است – از احتمال کنار گذاشته شدن شرط لغو محاصره غزه به خشم آمده اند. برخی بر این باورند که این خبر صحت دارد، در حالی که برخی دیگر می گویند ترکیه هرگز این شرط را رها نمی کند. برخی مسائل پیچیده، روابط میان ترکیه و چندین کشور را متشنج کرده است که در آخرین مورد می توان به سرنگونی جت جنگنده روسیه در مرز سوریه توسط ترکیه در 24 نوامبر اشاره کرد.
«تالین یوسف»، یک پرستار از شهر «غزه» به المانیتور گفت که او از انتشار این خبر تعجب نکرده است چرا که او معتقد است همه کشورها در گام نخست به دنبال منافع هستند. او گفت که بسیاری از کشورها از مسئله فلسطین برای به تصویر کشیدن خود به عنوان ناجی ملت مظلوم فلسطین استفاده می کنند؛ در حالی که روابط مخفی خود را با تل آویو ادامه می دهند.
«محمد کایا» رئیس بنیاد امداد رسانی «IHH» به عنوان یک سازمان غیر دولتی ترکیه در نوار غزه به المانیتور گفت که این موسسه بدون لغو محاصره غزه، مخالف هر گونه توافق بین ترکیه و رژیم صهیونیستی است.
به نوبه خود، «ابو سعده» استاد علوم سیاسی در دانشگاه الازهر در غزه به المانیتور گفت که آنچه بر روابط میان حکومت ها مستولی شده، منافع است نه اصول. به خصوص که ترکیه به کشوری منزوی تبدیل شده است.
نظر شما