به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، اولین نشست خبری «محمد حیدری» دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، صبح شنبه ۱۲ دی ماه، همراه با صبحانه کاری با بیش از یکصد نفر از اصحاب رسانه در هتل اسپیناس آغاز شد. در این نشست همچنین «سیدصادق موسوی» مدیر روابط عمومی و ارتباطات این دوره جشنواره نیز حضور دارد.
حیدری در این نشست خبری با بیان اینکه دبیرخانه جشنواره از خردادماه آغاز به کار کرد، گفت: این دبیرخانه با برگزاری جلسات متعدد گروهی و انفرادی با حضور کارشناسان سینما و نمایندگان و اقشار مختلف سینمایی و اهالی رسانه و مطبوعات کار خود را آغاز کرد و با بیش از ۲۰۰ صاحب نظر گفتوگو کردیم که حاصل این مهم تغییرات ایجاد شده در فراخوان جشنواره بود.
وی با اشاره به کم شدن جوایز جشنواره فیلم فجر، بیان کرد: همان طور که میدانیم جشنواره علاوه بر جشن سینمای ایران، رویدادی رقابتی است که سی و سه دوره آن تاکنون سپری شده و بخش زیادی از تولیدات سینمای ایران در این جشنواره رونمایی میشود. بر اساس اتفاقات رخ داده در ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر، همه سینماگران، آغاز به کار آثار خود را از جشنواره فیلم فجر میدانند و در هر دوره اغلب تولیدات سینمای ایران برای حضور در جشنواره به دبیرخانه این رویداد ارسال میشود.
دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به اینکه هر سال بسیاری از فیلمها به دلیل محدودیت پذیرش آثار در بخش مسابقه، پشت دیوار جشنواره جمع میشوند، تاکید کرد: قطعا مدت زمان برگزاری ۱۰ روزه جشنواره فیلم فجر پاسخگوی نمایش همه تولیدات سینمای ایران در یکسال نیست.
تدوین فراخوان جشنواره فیلم فجر بر اساس نیازهای سینمای ایران
وی با بیان اینکه فراخوان سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر بر اساس نیازهای سینمای ایران تدوین شد، تصریح کرد: آنچه نیاز بود پس از بررسیها در فراخوان گنجانده و تغییراتی از جمله حذف جوایز مشترک انجام و بخش فیلم اولیها به سودای سیمرغ اضافه شد، جوانانی که آینده سینمای ایران در اختیار آنها خواهد بود و ایدهها نو و آثار به روزی را به سینمای ایران بیاورند.
دلیل عدم اعلام اسامی هیات انتخاب از زبان دبیر جشنواره
حیدری در بخش دیگری از این نشست به برگزیدن هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: انتصاب هیات انتخاب در هر دوره از جشنواره فیلم فجر فراز و نشیب زیادی دارد و بسیاری از فیلمسازانی که میتوانند در این بخش حضور داشته باشند به دلیل حضور آثارشان در این رویداد سینمایی نمیتوانند در ترکیب هیات انتخاب قرار گیرند.
وی ادامه داد: بر اساس گفتگوهایی که انجام شد، از بین فیلمسازانی که در جشنواره حضور ندارند به ترکیبی ۷ نفره رسیدیم که همه این افراد در این بخش سابقه خوبی دارند و کوشیدیم شرایطی برای هیات انتخاب فراهم شود که در فضایی آرام و بیحاشیه به بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بنشینند.
تلاش شد هیات انتخاب درباره هیچ فیلمی اظهارنظری انجام ندهد
دبیر جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه برگزیدن هیات انتخاب کنونی تجربه موفقی بود و در فاصلهای کوتاه، همه فیلمها دیده شده و پس از معرفی آثار بخشهای مختلف، هیات انتخاب رسما معرفی میشوند، توضیح داد: با معرفی نکردن نام هیات انتخاب، از اظهار نظر شخصی این عزیزان به عنوان هیات انتخاب جلوگیری شد. نظرات شخصی هریک از اعضای هیات انتخاب در صورتی که به جمع بندی نهایی نرسیده باشد میتواند برای یک فیلم شرایط حاشیهای ایجاد کند که در سالهای گذشته شاهد این اتفاق بودیم. همه اهالی سینمای ایران در ارتباط با یکدیگر، رفاقت دارند اما در جشنواره فیلم فجر بر اساس کیفیت آثار به «رقابت» با یکدیگر میپردازند و این موضوع بدیهی و طبیعی است. در نقد جشنواره و در نقد آثار سینمایی باید تفاوت این رفاقت و رقابتهای عادلانه مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: تلاش شد هیات انتخاب درباره هیچ فیلمی اظهارنظری انجام ندهد و از فیلمها صیانت شود. قصد دبیرخانه جشنواره فیلم فجر مخفی نگاه داشتن اسامی هیات انتخاب نیست بلکه معتقدیم عدم معرفی اسامی موجب شد هیات انتخاب در فضایی آرام کار بازبینی آثار را انجام دهد.
نظر شما