حسنعلی شهرکی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان امروز(20تیر) با اعلام این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در سومین همایش شورای سیاستگذاری ثبت میراث فرهنگی کشور که در استان چهارمحالو بختیاری اواخر خردادماه برگزار شد، سه رشته خامه دوزی، گلیم بافی و سکه دوزی از صنایع دستی سیستان و بلوچستان پس از بررسی و داوری توسط اعضای شورای سیاستگذاری ثبت و به فهرست میراث معنوی کشور افزوده شد.
وی افزود: با ثبت این سه رشته سیستان و بلوچستان در کنار خوزستان رتبه نخست ثبت میراث معنوی را به خود اختصاص داد.
بیان کرد: در حال حاضر مجموعهای از کارگاههای سکه دوزی، گلیم بافی و خامه دوزی در استان وجود دارد که مشغول آموزش به قشر جوان جامعه هستند.
شهرکی خاطرنشان کرد: هنر سکهدوزی در استان سیستان و بلوچستان به دلیل مصارف تزئینی و زینتی اش پس از سوزندوزی جایگاه ویژهای در صنایع دستی بلوچستان دارد.
وی افزود: در هنر سکهدوزی از مواد و مصالح مانند آینههای ریز و درشت، پولک، منجوق و مروارید، خرمهره، دکمه صدفی، نوار یراق، پارچه، سکه و صدف استفاده میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ادامه داد: از عمدهترین مراکز سوزندوزی استان اسپکه، بمپور، فنوج ایرانشهر، چانف نیکشهر، روستاهای ایرندگان و مارندگان خاش، جالق، سوران، گشت، کلهگان سراوان و زاهدان است.
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی سیستان و بلوچستان به تاریخچه گلیم بافی در استان اشاره کرد و افزود: نقوش گلیم سیستان بهصورت هندسی، ذهنی و راه راه برگرفته از محیط اطرافشان است.
شهرکی خاطرنشان کرد: رنگبندی تیره از ویژگی بارز گلیم منطقه سیستان و بلوچستان بوده که این ویژگی این نوع گلیم را از دیگر گلیم های مناطق کشور متمایز کرده است.
وی به هنر ظریف و زیبای اصیل سیستانی که همان خامه دوزی یا خمک دوزی است اشاره کرد و گفت: هنر خامهدوزی هنری که ریشههای دور و نخستین همنوایی سوزن و پارچه و زایشهای روحی مردمان این سرزمین را نمایش میگذارد.
پایان پیام/
نظر شما