به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، افتتاح این دو نمایشگاه که با استقبال قابل توجهی از سوی مخاطبین همراه بود، در کنار نمایشگاههایی که پنجشنبه 10 دی شروع به کار کردند، یکی از آخر هفتههای پر کار خانه هنرمندان ایران را رقم زد. در این میان عکاسها با دو نمایشگاه انفرادی و یک نمایشگاه گروهی، پرکارترین هنرمندان این روزها محسوب میشوند.
*نمایشگاه گروهی «وان پیکس»
چهارمین نمایشگاه گروهی عکس سایت وان پیکس 1pix، توسط کلوپ عکس ایران به مدیریت آرش حمیدی در دو بخش آزاد و عکسهای موبایلی در دو نگارخانه «پاییز» و «زمستان» خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
عکسهای این نمایشگاه، منتخبی از حدود 2 هزار عکس راه یافته در سال گذشته به گالری سایت است که از میان عکسهای ارسالی بیش از 20 هزار عضو سایت برگزیده شدهاند.
آرش حمیدی، در حاشیه افتتاح این دوره از نمایشگاه «وان پیکس» درباره تغییر نحوه ارائه آثار، گفت: این یک تصمیم شخصی بود به دلیل اینکه وضعیت خیلی فرق کرده است؛ گالری وان پیکس به صورت آنلاین همزمان با رویکرد آنلاین شدنی که در دنیا وجود دارد، به شدت با استقبال مخاطب و ارسال کنندگان عکس چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی مواجه شده است. به نظر من در این شرایط دیگر قاب، چاپ، شیشه، سایزهای استاندارد و ... خیلی دست و پا گیر و تکراری شدهاند تا اندازهای که ما دیگر بیشتر از دیدن موضوع عکسها لذت میبردیم و نه از نوع دیدن آنها.
وی همچنین درباره اضافه شدن بخش عکسهای موبایلی به نمایشگاه «وان پیکس» نیز، اظهار داشت: حضور گسترده گوشیهای هوشمند و نرمافزارهای مختلف عکسبرداری و اشتراکگذاری آنلاین عکس، باعث شد که ما نیز به این بخش توجه کنیم. در نتیجه این فکر، یک پروژه مشترک توسط وان پیکس، سایت دیجیاتو و شرکت سونی کلید خورد که حاصل آن در بخش عکسهای موبایلی به نمایش درآمده است. در این بخش 14 عکاس انتخاب شدند و یک گوشی مشترک در اختیار آنها قرار گرفت و همگی با آن ابزار مشترک برای این پروژه عکاسی کردند.
در نمایشگاه اخیر وان پیکس، در بخش آزاد مخاطب با فضایی مدور و پر از عکس مواجه میشود و به نوعی مورد هجوم این مدیا قرار میگیرد؛ حسی که در جریان فضای مجازی، مخاطب عصر حاضر را در برگرفته است. تمام فضای نمایشی نگارخانه زمستان از سقف تا کف را عکسها به صورت کاغذدیواری در بر گرفتهاند. ایدهای که با فضای آنلاینبودن کلوپ عکس ایران سازگار بوده و فرآیندهای دست و پاگیر برگزاری نمایشگاه را نیز کم کرده است که البته به دلیل نو بودن احتمالا خالی از ایراد هم نیست.
در بخش نمایشگاه عکسهای موبایلی، اتفاقا ایدهای متضاد دید میشود؛ آثار به صورت کلاسیک تقسیمبندی و ارائه شدهاند. این موضوع باعث شده که عکسهای فضای مجازی جدیتر دیده شوند؛ شاید بتوان دلیل این تصمیم را در نقشی پیدا کرد که امروزه عکسهای لحظهای و موبایلی در دنیای رسانه و هنر بازی میکنند، نقشی که هر روز در حال پر رنگ شدن است.
گفتنی است، تاکنون هر چهار دوره نمایشگاه «وان پیکس» در خانه هنرمندان ایران برگزار شده است.
*نمایشگاه عکسهای محمد خداداداش
در این روز همچنین نمایشگاه عکس دیگری با عنوان «گلهای جاویدان» شامل عکسهای محمد خداداداش، در نگارخانه استاد «میرمیران» آغاز به کار کرد.
این نخستین نمایشگاه انفرادی محمد خداداداش است که پس از حدود 12 سال وقفه در برگزاری نمایشگاه توسط این هنرمند، برگزار میشود. در این نمایشگاه 35 اثر که قسمتی از یک پروژه بزرگ عکس هستند به نمایش گذاشته شدهاند. در این نمایشگاه پرتره هنرمندانی چون پرویز مشکاتیان، همایون خرم، علی تجویدی، حسین علیزاده، پری زنگنه، شهرداد روحانی و ... به نمایش گذاشته شده است.
این پروژه شامل پرترههای هنرمندان موسیقی سنتی، کلاسیک و بومی ایران میشود که از سال 1379 تا 1383 به صورت مستمر عکاسی شده و همچنان عکاس آن ادامه دارد.
محمد خداداداش در حاشیه افتتاح این نمایشگاه درباره نحوه کار خود در عکاسی پرتره، گفت: من روی شخصیتسازی روانکاوانه کار کردهام و در این پروژه نیز سعی کردهام به عمق شخصیتها توجه کنم. وقتی با دقت به عکسها نگاه کنید، میتوانید ردی از شخصیت و روحیات افراد را پیدا کنید؛ این موضوعی بوده که من بیشتر رویش متمرکز بودهام و سعی کردم در عکسهایم نمود پیدا کند. در وهله دوم شخصیت حرفهای افراد برایم مهم بود که یک هنرمند تار میزند و یا دیگری رهبر ارکستر است.
گفتنی است، این نمایشگاه همچنین بخشی از مجموعه عکسهای کلیتری است که خداداداش از هنرمندان عرصههای مختلفی چون نقاشی، نویسندگی، خوشنویسی و ... خلق کرده است.
هنرمند در این نمایشگاه با استفاده از نور، فیگور و حسی که زمان ثبت عکس ایجاد کرده است توانسته شخصیت افراد را نیز به نمایش بگذارد. بیشتر این عکسها در منازل هنرمندان گرفته شده و سعی شده است فضایی ایجاد شود که هنرمند حضور دوربین را احساس نکند.
آثار این نمایشگاه سیاه و سفید، در ابعاد 50 در 50 سانتیمتر و با قیمت 1 میلیون و 500 هزار تومان ارائه شدهاند.
این نمایشگاهها تا 15 دی ادامه خواهند داشت و علاقهمندان برای دیدن آثار میتوانند همهروزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
نظر شما