به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار نعمان غلامی، رییس سازمان بسیج سازندگی کشور ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان و آشنایی با بخشهای مختلف این خبرگزاری در گفتگویی مفصل به تشریح فعالیتهای بسیج سازندگی پرداخت.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی با دستور مستقیم مقام معظم رهبری تشکیل شد گفت: هدف از این امر استفاده از نیروی جوان و محرومیت زدایی و کادرسازی است. ما به اردوهای جهادی نیاز جدی داریم تا بتوانیم با کادرسازی از جوانان از آنها در مدیریت آینده کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: گروههای جهادی به دلیل وجود تخصصهای فراوان در بسیج و انگیزه های معنوی فراوان در کشور برای گشودن گره های مردم و محرومیت زدایی و حضور در خط مقدم مشکلاتی که وجود دارد شکل گرفتهاند و رونق جدی یافتهاند.
رییس بسیج سازندگی کشور افزود: براساس آخرین آمار بیش از سه هزار و 500 گروه جهادی در کشور وجود دارد که از تخصصهای مختلف در بسیج از جمله پزشکی، عمرانی، فرهنگی، هنری تشکیل شدهاند و به تناسب تخصصهایی که در سازمان بسیج داریم در گروههای جهادی تنوع تخصصها مورد استفاده قرار می گیرد.
سردار غلامی ادامه داد: بسیج برای آنکه بتواند مجموعه ستاد خود را همپای گروه جهادی کند کل ستاد سازمان بسیج به تناسب قشرها و معاونتها امسال بین 5 تا 7 سال به اردوهای جهادی رفتهاند و به خدمت پرداخته اند.
وی ادامه داد: فرهنگ جهاد و کار جهادی و کار انقلابی در کشور روزبه روز باید توسعه و تعمیق یابد و توسعه گروههای جهادی یعنی توسعه نگاه انقلابی و جهادی و ارزشی به حل مشکلات نظام است.
سردار غلامی اظهار کرد: هر چه در بستر زمان جلو می رویم عرصه های متنوعی که در کشور نیاز به کار انقلابی دارند گسترش می یابد.
وی گفت: در زمانی مقطعی ما شاهد بودیم که فعالیت اردوهای جهادی فقط محدود به اقدامات عمرانی بود اما اکنون از دیگر عرصهها و ابتکارات گروههای جهادی این است که گروههای جهادی درهر حوزه ای که رهبر انقلاب و نیاز نظام به یک اقدام تحولی و جهادی است برای خود احساس تکلیف می کند تا در آن امر کارکردی را ارایه دهد.
سردار غلامی اظهار داشت: در حال حاضر بحث اقتصاد مقاومتی یکی از بحث های مهم کشور است که می توان در سایه آن مشکلات خاص اقتصادی و بیکاری را حل کرد و راه برون رفت از جنگ اقتصادی به صحنه آمدن مردم است و گروههای جهادی برای پیشتازی در به صحنه اوردن مردم و مردمی کردن اقتصاد مقاومتی در حال شکل گیری هستند.
وی با اشاره به اینکه دستورالعمل ما در سال بعد تشکیل گروههای جهادی در حوزه اقتصاد مقاومتی است ادامه داد: این گروه برای شناسایی ظرفیتهای خالی و مشورت در امر اشتغال و آموزش برای مردم تشکیل می شود و در استانها نیز نمونههایی از گروههای اقتصاد مقاومتی شکل گرفتهاند که یکی از جهتگیریهای بسیج سازندگی در امر اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: توسعه گروههای جهادی از دیگر برنامههای بسیج سازندگی است در برنامه 5 ساله ششم برنامه ریزی کردیم تا گروههای جهادی را از سه هزار و 500 گروه به 17 هزار و 500 گروه ارتقا دهیم و در حقیقت گروههای جهادی 5 برابر می شوند به علاوه اینکه حلقههای صالحین ما با اردوهای یک روزه در برنامههای سالانه خود دارند.
سردار غلامی تصریح کرد: واقعیت این است که گروههای جهادی وقتی محرومیت ها را می بینند برای حل محرومیت ها وارد میدان می شوند اما شاید ملزوماتی را که باید دستگاهها برای آنها فراهم کنند نداشته باشند و این پشتیبانی به تناسب انگیزه و محرومیت ها برای آنها فراهم نمی شود.
وی ادامه داد: گروههای جهادی گروههای تخصصی را برای محرومیت زدایی در اختیار دارند که بسیاری از انها برای رفع محرومیت از خیرین جامعه کمک می گیرند اما تامین اعتبار برای رفع محرومیت از ملزومات پروژه های آنهاست و چون این اتفاق نمی افتد گروههای جهادی که اعزام می شوند با اختلالاتی مواجه می شوند که برای این امر در برنامه های سال بعد تمهیداتی اندیشیدهایم.
وی گفت: بسیج سازندگیها در سال 95 تغییر گروههای جهادی و استفاده بیشتر از این گروههاست و همچنین جذب منابع برای اجرای پروژههای اردوهای جهادی است تا وقتی گروههای جهادی اعزام می شوند با کمترین مشکلات مواجه شوند.
وی با اشاره به مطالبات رهبری در حوزه محرومیت زدایی و اردوهای جهادی افزود: رهبر انقلاب فرمودند شریفترین کار حضور در گروههای جهادی است یعنی فرصتی جدید برای گروههای جهادی فراهم می شود که ما قطعاً طیف کثیری از نخبگان را برای حضور در این امر مهیا می کنیم.
وی اظهار کرد: در مجموعه برنامه امسال از آغاز سال تاکنون 1 میلیون و 200 هزار نفر اعزام به اردوهای جهادی داشتهایم که در عرصههای مختلف حضور یافتهاند و تا پایان سال 500 هزار نفر باقیمانده به مناطق محروم اعزام میشوند.
وی با بیان اینکه امسال برنامه ریزی کردیم 45 هزار واحد اقتصاد مقاومتی در کشور راه اندازی شود گفت: منابع و تسهیلات این واحدهای اقتصادی از بانک مهر اقتصاد پیش بینی شده است و این گام می تواند حرکتی موثر در بحث اقتصاد مقاومتی ایجاد کند و امیدواریم تا پایان سال محقق شود.
وی گفت: تا آذرماه امسال 20 هزار واحد اقتصاد مقاومتی در کشور محقق شد و امیدواریم در سه ماهه باقیمانده سال 25 هزار واحد باقیمانده محقق شود.
رییس سازمان بسیج سازندگی کشور خاطرنشان کرد: در دیدار هفته دولت با رهبر انقلاب ایشان بر استفاده از توان بسیج تاکید کردند و مجموعه بسیج می تواند در هر عرصهای منشاء موفق و خلق عزت آفرینی برای نظام بوده است.
وی با اشاره به نقش بسیج در واکسیناسیون فلج اطفال در کشور و پروژه عظیم این موضوع در کشور گفت: با برنامهریزی دولت در این عرصه بسیج ورود یافت و توانست این مشکل را برای همیشه حل کند. ما آمادگی داریم در عرصه های مختلفی که دولت بخواهد وارد شویم تا منابع و امکانات و ظرفیتها در اختیار مردم قرار گیرد.
سردار غلامی ادامه داد: بسیج در اجرای منویات رهبر انقلاب امسال 12 عرصه صنایع تبدیلی را که مرتبط با صنایع کشاورزی است انتخاب کرده است و هدفگذاری کرده است که به 6 هزار نفر تسهیلات ارایه دهیم. به طور مثال کسی که باغ دارد دستگاه میوه خشک کن هم داشته باشد تا بتواند اگر محصول را به قیمت مناسب بفروشد به سایر محصولات تبدیل و به بازار عرضه کند.
وی گفت: جهت گیری ما برای سال آینده ایجاد قطب های تولیدی است ما می توانیم با دادن تسهیلات به روستاییان حجم تولیدات آنها را در روستا افزایش دهیم و صنایع تبدیلی موردنیاز آنها را ایجاد کنیم و از این راه قطبهای تولیدی و بازاریابی موردنظر نیز انجام شود.
وی گفت: دولت در بخش تولیدات زودبازده تسهیلات ارایه می دهد اما این تولیدات را شناسایی نمی کرد به همین جهت به نتیجه مطلوب نمی رسید اما ما با شناسایی درست قطبهای اقتصادی و تولیدی می توانیم در این امر گام موثری برداریم.
سردار غلامی تصریح کرد: در صحنه اقتصاد نیز تا مردم وارد میدان نشوند هیچ کس نمی تواند مشکلات را برطرف کند زیرا مردم انگیزه و امکانات را در دست دارند اما ما می توانیم در حوزه اقتصاد مقاومتی با دادن مشورت به روستاییان و مشاوره صحیح روستاییان را وارد مشاغل تجاری کند تا هم از قبل آن سود برده و هم در امر برطرف کردن امر بیکاری موثر باشند.
وی گفت: در بسیاری از روستاها منابع فراوانی برای کسب درآمد وجود دارند که بسیاری از این منابع شناسایی نشده اند که بسیج سازندگی می تواند با شناسایی منابع هر روستا و فعال کردن آن در عرصه اقتصاد مقاومتی گامهای موثری بردارند وقتی گروه جهادی مشکل آب روستایی را برطرف می کند در کنار آن با ارایه مشاوره و آموزش علمی کشاورزی موجبات تحولات زندگی کشاورزی را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: مجموع منابع دولت برای حل مشکلات همزمان کفایت نمی کند و وقتی جهادگران مشکلات را مشاهده می کنند و به مسئولان استان انتقال می دهند در نتیجه مطالبه گری انقلابی از سوی جهادگران صورت می گیرد و پاسخ های منفی برای تامین منابع اتفاق می افتد که این نگاه درست است و باید برای پیشرفت و رفع محرومیت در جامعه وجود داشته باشد.
خبرگزاری شبستان: سردار غلامی ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان و آشنایی با بخشهای مختلف این خبرگزاری در گفتگویی مفصل به تشریح فعالیتهای بسیج سازندگی پرداخت.
کد خبر 511684
نظر شما