به گزارش خبرگزاری شبستان، «میهویلدر این اثر با ظرافت، استعارهای از زندگی مدرن میسازد که در آن عادت به «ندیدن» ما را قادر میسازد که چیزهایی که مستقیماً بر زندگی آشنای ما تأثیر ندارند را نادیده بگیریم. اما نمیخواهد که ما داستان او را به عنوان یک تمثیل بدانیم بلکه آن را در قالب یک داستان پلیسی جنایی که در موقعیتی عجیبوغریب روی میدهد به ما عرضه میکند و خود را به عنوان به عنوان نویسندهای اصیل و باهوش اثبات میکند.»
سایت نشر هیرمند در باره این اثر می نویسد:«ندیدنِ عامدانه که به عنوان یک قانون سیاسیـاجتماعی در بسل و الکوما (شهرهای فرضی این رمان) اعمال میشود را میتوان در هر سازوکار قضایی/حقوقی/اخلاقی که وجوهی از زیست روزمره را قاعدهگذاری میکند به نحوی تشخیص داد. قانون درونی شدهی ندیدن در شهروندان این دو شهر نوعی گفتمان انضباطی غالب است که کار و وظیفه ذاتیاش این است که با تمام ابزارهای نظارتی و ارزشگذاری ممکن خود را به عنوان گفتمان غالب حفظ کند. و نکتهی جالب توجه رمان در این است که اثر این معانی را نه در یک قالب عمدتاً فلسفی بلکه در ژانری مطرح میکند که کمتر برای بیان چنین مضامینی به کار رفته است: ژانر پلیسیـجنایی».
گفتنی است:چاینا میهویل، متولد ۱۹۷۲ در نورویچ انگلستان، فارغالتحصیل روابط بینالملل از London School of Economics است. پایاننامه دکترای او با عنوان مابین حقوقهای برابر: یک نظریه مارکسیستی در روابط بینالملل در سال ۲۰۰۵ در انگلستان و در سال ۲۰۰۶ در آمریکا منتشر شد.
با این حال میهویل شهرتش را نه از سابقه آکادمیک بلکه از نوشتن داستانهای فانتزی به دست آورده است. آثار او گاه در زمره آثار علمیتخیلی دستهبندی میشود، هر چند که او بیشتر خود را به سنت داستانهای ناروال weird fiction منتسب میداند.
فضای فانتزی ناب، بینش عمیق و دلالتهای سیاسیـاجتماعی و گاه وجودی آثارش موجب شده که اغلب با نویسندگانی چون کافکا و جورج اورول قیاس شود، هر چند که برخی منتقدان برآنند که میهویل برای همپایه شدن با این نویسندگان هنوز راه درازی در پیش دارد. با این حال او را از مهمترین فانتزینویسان حال حاضر جهان میدانند.
در دو دهه اخیر دریافت جوایز بسیار یا نامزدی دریافت این جوایز در کنار نقدهای مثبت منتقدان و استقبال هوادارن او را به یکی از مطرحترین چهرههای ادبیات فانتزی تبدیل کرده است.
نشر هیرمند اثر حاضر را در 432 صفحه روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما