به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان امروز(7 دی) در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر استان در سالن الغدیر استانداری با بیان اینکه برگزاری هفته پژوهش و فناوری فرصتی است تا توانمندیهای مراکز تحقیقاتی استان شناخته شود اظهارکرد: در این هفته تازهترین دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران در راستای ترویج فرهنگ پژوهش معرفی شده و از پژوهشگران تجلیل میشود.
وی با بیان اینکه مدل توسعه پذیرفته شده در دنیا مدل دانایی محور است افزود: عامل اصلی توسعه، دانایان متخصص و کارآمد است و رشد و پیشرفت هر جامعهایی متاثر از کمیت و کیفیت پژوهش است.پ
رضی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته و توسعه یافته سرمایه گذاری کلانی در امر پژوهش و فناوری دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید همگرایی و همدلی بین دستگاههای اجرایی دولتی و بخش خصوصی با مراکز علمی و تحقیقاتی بیشتر شود، افزود: هم اکنون بیش از 2 هزار عضو هیئت علمی در استان وجود دارد و باید از این ظرفیت جهت فعالیتهای پژوهش محور بهره برد.
دبیر شورای سیاستگذاری هفته پژوهش استان بهره وری بیشتر از نیروی انسانی کارآمد را نیازمند آسیب شناسی بیشتر و حل معضلات مربوط به آن دانست و اذعان کرد: ما متخصصان کارآمدی داریم که در سطح بین الملل مطرح بوده و جز یک درصد دانشمندان جهان هستند و در همین استان زندگی میکنند.
وی خواستار مجهز شدن استان به تجهییزات آزمایشگاهی شد و افزود: در این راستا تفاهم نامهایی فیمابین دانشگاه گیلان و دانشگاه علوم پزشکی منعقد شده است تا از تجهییزات و منابع یکدیگر بهره برند.
رضی خواستار ساماندهی اعتبارات دستگاههای پژوهشی استان شد و اذعان کرد: در بودجه 95 با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعتبارات پژوهشی حداقل دو برابر امسال افزایش مییابد که منجر به تحول چشمگیری در عرصه پژوهشی میشود.
وی با بیان اینکه باید اولویتهای پژوهشی استان را شناسایی کنیم تا سال آینده اعتبارات خوبی را جذب کنیم افزود: بازاریابی امر پژوهش و فناوری، تشویق فنبازارها در کنار نمایشها و همایشها فرصت خوبی جهت رونق پژوهش است.
رئیس دانشگاه گیلان در ادامه با بیان اینکه شورای سیاستگذاری هفته پژوهش متشکل از 20 دستگاه اجرایی و مراکز آموزش عالی وموسسات تحقیقاتی است تصریح کرد: 108 پرونده جهت انتخاب پژوهشگران برتر استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که پس از بررسیهای لازم در نهایت 20 پژوهشگر، فنآور و واحد صنعتی برتر انتخاب شد.
وی با تصریح اینکه این رقابتها مبتنی بر فعالیتهای پژوهشی چهارسال گذشته است گفت: در رشته علوم پزشکی 3 پژوهشگر، در هر کدام از رشتههای علوم انسانی و هنر، فنی و مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی، 2 نفر انتخاب شدند.
رضی با بیان اینکه 2 پژوهشگر نیز از بین موسسات پژوهشی منتخب شدند اذعان کرد: از بخش دستگاههای اجرای، معلمان، دانش آموزان و دانشجویان نیز جداگانه یک پژوهشگر برتر انتخاب شد.
وی با تصریح اینکه در طرح پژوهشی هیچ طرحی دارای شرایط برتری نبود خاطرنشان کرد: یک واحد فنآور، یک فن بازار و یک واحد صنعتی برتر که دارای واحد تحقیق و توسعه بود نیز به عنوان پژوهشگران برتر معرفی و تجلیل میشوند.
نظر شما