انسان از خود شناسی به خداشناسی می رسد

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی در در برنامه تابستانی طرح مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی در جمع نمازگراران گلپایگانی گفت: انسان از خود شناسی به خداشناسی می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد ابراهیم نکونام شامگاه "19 تیر" در برنامه تابستانی طرح مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی در جمع نمازگراران گلپایگانی اظهار داشت: آنچه در منظر ما قرار دارد، نامش را وجود می نامیم، هست و هستی و آنچه در منظر ما نیست و وجود نام ندارد نامش را عدم می گذاریم، نیست و نیستی در عالم وجود و آنچه مورد مشاهده ما و حس ما قرار می گیرد و احساس به آن راه می یابد از چند قسم خارج نیست.
 

وی افزود: بعضی از آنها فاقد حس و حرکت و رشد و نمو هستند، مانند سنگ ها و خاک که نامش را جماد و جمادات می نامیم.
 

نکونام گفت: برخی از آنها دارای نوعی رشد نمو و حرکت هستند که نامشان را نباتات می گذاریم؛ بین جماد و نبات افتراق و وجوه اشتراکی است.
 

وی در ادامه به وجوه اشتراک و افتراق بین جمادات و نباتات پرداخت و بیان داشت: آنها در وزن و حجم اشتراک دارند و تفاوت آنها در این است که نباتات نمو و رشد دارند در حالی که جماد رشد و نمو ندارند.
 

حجت الاسلام و المسلمین نکونام اظهار داشت: قسم دیگر موجودات دارای حس و حرکت، رشد و پرورش و غرایض هستند که نامشان را حیوان می گذاریم؛ در عین حال نبات نسبت به جماد وجود برتر است و حیوان نسبت به جماد و نبات موجود برتر محسوب می شود.
 

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: قسم چهارم موجودات که در عالم حس و محسوسات بشری جای دارد، هم دارای حس و حرکت هستند و هم دارای غریزه و عقل و اراده است و افعال ارادی انجام می دهد  انسان نام دارد.
 

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس بیان داشت: وجه اشتراک و افتراق انسان و حیوان در عقل و اراده است، چون هر دوی این موجودات دارای رشد و حرکت و غریزه هستند، حیوانات تا این مرحله مشترک هستند ولی انسان یک مرحله بالاتر جای دارد و آن هم به خاطر عقل و اراده است، عقلی که انسان را از عالم خاکی بالاتر و والاتر می برد و اجازه نمی دهد غرایز محبوس و زندانی شوند.
 

حجت الاسلام و المسلمین نکونام تاکید کرد: انسان ها دارای مراتب متفاوتی هستند و برخی بر بعضی برتری دارند و این تفاوت در تقوای بین انسان هاست، انسانی که در راه ایمان و عقیده مبارزه می کند با کسی که خانه نشین است قطعاً تفاوت دارد، همه انسان ها از نظر ماهیت وجودی یکسان نیستند و از نظر مراتب ارزشی با هم اختلاف دارند.
 

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: آنچه باعث برتری انسان شده است فطرت الهی اوست که در وجود انسان قرار می گیرد، انسان باید خود را بشناسد و اگر ماهیت خود را شناخت، آن زمان است که خدای خود را هم می شناسد.
 

حجت الاسلام نکونام بیان داشت: فراموشی خدا یعنی فراموشی خود و خداوند انسان ها را بر اساس فطرت و سرشت آفریده است، فطرت هم در وجود و هم در مجموعه افلاک و جهان وجود دارد و خدا در قرآن می فرماید: اساس فطرت بشر خدایی است.
 

وی تصریح کرد: در وجود انسان روح خدایی دمیده شده است، در برخی از متون فطرت مترادف دین آورده شده است، حضرت موسی و حضرت عیسی بن مریم درست است که پیامبر هستند و پیروان آنها را مسیحی و یهودی می نامند ولی از ابتدا همه دارای دین اسلام و حنیف بوده اند تا این که دین در روز غدیر خم کامل شد.
 

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس افزود: فطرت بشر فطرت الهی است، هر نوزادی که به دنیا می آید دارای سرشت و فطرت الهی است ولی این جامعه و خانواده است که او را از مسیر اصلی منحرف می کند.
 

حجت الاسلام نکونام بیان داشت: در دل هر انسانی عشق به تکامل و اعتلا و حق جویی و حق طلبی وجود دارد و مسائل جنبی و حاشیه ای موجب می شود که فطرت کم رنگ شود.
 

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس خاطر نشان کرد: حیات دنیا مقطعی است و انسان برای مردن به دنیا نیامده است، آدم هایی که از کثرت مادیت بر وحدت معنویت برسند، سعادتمند هستند و هدف از خلقت انسان ها همین است ولی متاسفانه زندگی روزمره ما پر از شرک است و باید در اعمالمان نیت و خلوص الهی را شریک کنیم تا به مقصود و هدف برسیم.
 

حجت الاسلام نکونام گفت: آدم های عاقل و هوشیارو رند در خرابات خودشان را محبوس نمی کنند و حبس تن نمی شوند انسان ها باید به مقام و مرتبه ای برسند که فقط جمال و جمیل مطلق را در خدای متعال ببینند و به جایی برسند که غیر از خدا نبینند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 51089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha