محمد مهدی زاده، معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد اظهارداشت: هم اکنون بر اساس سرشماری سال 90 به میزان 9 میلیون و 700 هزار بی سواد 6 سال به بالا در کشور وجود دارد.
وی افزود: از این تعداد سه میلیون و 450 هزار نفر بی سواد زیر 50 سال بوده که یک و نیم میلیون نفر با نام و مشخصات کامل شناسایی شده اند.
مهدی زاده تصریح کرد: این تعداد از بی سوادان هم اکنون در سامانه جامع سواد آموزی به صورت کامل ثبت شده و قابل دسترسی است.
وی، با اشاره به آموزش های فرد به فرد و کلاسی توسط معلمان و موسسات، خاطرنشان کرد: حتی اگر تحت هیچ کدام از این شرایط نتواند برای سوادآموزی اقدام کند دولت اجازه داده به صورت خود آموز توسط افراد خانواده با سواد شود و 670 هزار تومان سرانه به خود سوادآموز اختصاص یابد.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور یادآور شد: حتی با وجود اوضاع اقتصادی کشور دولت برای باسوادی یک بی سواد مبلغ 134 هزار تومان سرانه به بی سوادان به صورت پاداش پرداخت می کند.
وی با اشاره به برون سپاری بیش از 90 درصد فعالیت ها در سوادآموزی، تصریح کرد: هم اکنون 420 هزار نفر در دوره های سوادآموزی مشغول به کار هستند.
مهدی زاده در رابطه با وضعیت قبولی در سوادآموزان نیز اظهارداشت: به طور متوسط بین 60 تا 70 درصد در سوادآموزی قبولی داریم.
وی در خصوص والدین بی سواد دانش اموزان نیز اظهار داشت: هم اکنون در سطح کشور 600 هزار نفر از اولیای بی سواد دانش آموزان شناسایی شده اند که طی سال گدشته 50 درصد جذب شدند و مابقی در حال جذب شدن به منظور حضور در کلاس ها هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد 300 هزار نفر والدین بی سواد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند.
مهدی زاده میانگین سنی بی سوادان را 29 سال اعلام کرد و گفت: تنها سه درصد سنین بالا دارند.
وی افزود: همچنین اغلب بی سوادان را افراد زیر 20 سال تشکیل می دهند که نشان می دهد آموزش سواد فقط برای افراد پیر و کهنسال نیست.
مهدی زاده از استان خراسان شمالی به عنوان استانی یاد کرد که جزء 6 استان اول در درصد بالای بی سوادی است و در همین راستا برنامه شتاب بخشی ویژه ای برای این استان نوشته شده که از پیشرفت خوبی نیز برخوردار بوده است.
مهدی زاده استان های اصفهان، سمنان، تهران، یزد و مازندران را از استان هایی دانست که در باسوادی وضعیت بالایی دارند و گفت: استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان، کرمان، لرستان و خراسان شمالی نیز دارای بی سواد بالایی هستند.
وی خراسان شمالی را جزء استان هایی معرفی کرد که در برنامه سوادآموزی در اولویت قرار دارد و اعتبارات خوبی نیز به آن اختصاص می یابد.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور با اشاره به عملکرد خوب خراسان شمالی در بین سایر استان ها در برنامه شتاب بخشی، یادآور شد: از جمله برنامه های دولت بر این است که انعطاف بالایی در سوادآموزی ایجاد کند.
نظر شما