به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان؛ محمدرضا جهان (5دیماه) درنشست خبری خود با اشاره به هفتم دی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) گفت: مجموع بیسوادان استان سمنان، حدود دو هزار نفر است.
جهان با بیان اینکه1.4 درصد از جمعیت استان سمنان بی سواد هستند، بر تلاش و همکاری دستگاه های اجرایی برای شناسایی افراد بی سواد و کم سواد در استان تاکید کرد وگفت: گروه هدف نهضت سوادآموزی در استان سمنان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند.
استان سمنان از استانهای موفق کشور در انسداد مبادی بی سوادی است
وی شناسایی افراد بی سواد و نبود انگیزه کافی برای بیسوادان را مهمترین مشکل آموزش وپرورش عنوان کردوافزود: هر فرد آموزش دهنده باسواد با انعقاد قرارداد موسسات آموزشی و مدیران واحدهای آموزشی می تواند به صورت فرد به فرد یا گروهی به بی سوادان یا کم سوادان آموزش دهد.
جهان افزود: بیسوادی افراد دراین محدوده سنی باید قبل از آموزش به تأیید اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان برسد و پس از موفقیت این افراد در آزمون باسوادی آموزش و پرورش، مبلغ حقالزحمه به آموزش دهنده آنان پرداخت میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اهمیت انسداد مبادی بی سوادی در استان سمنان تصریح کرد: استان سمنان از استانهای موفق کشور در این زمینه بوده است .
وی ضریب پوشش کلاس اول ابتدایی را در استان سمنان99.9 درصد و ضریب پوشش پیش دبستانی را 85 درصد ذکر کرد.
جهان با اشاره به اینکه در شاخص های آموزش و پرورش و ورزشی مدارس استان سمنان رتبه های خوبی به خود اختصاص داده اند ادامه داد: این استان در ضریب پوشش دانش آموزی درکشور رتبه اول را دارد.
هیچ محدودیت اعتباری در استان سمنان برای باسوادکردن افراد بی سواد وجود ندارد
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه هیچ محدودیت اعتباری در این استان برای باسوادکردن افراد بی سواد نداریم گفت: در حال حاضر دراستان سمنان یک هزارو200 کلاس نهضت سوادآموزی وجود دارد.
وی از انعقاد تفاهم نامه همکاری با 24 دستگاه اجرایی، نهادها و... در رابطه با آموزش افراد بی سواد دراستان سمنان خبردادوافزود: طرح هرمدرسه آموزش یک بی سواد نیز از طرف آموزش وپرورش در استان سمنان در حال اجراست.
به گفته جهان در اجرای این طرح مدیران مدارس استان سمنان متعهد به آموزش یک فرد بی سواد از اولیاء یا غیر اولیاء مدرسه خود شده اند.
آموزش وپرورش برای ریشه کنی بیسوادی در استان سمنان برنامه ریزی مختلف دارد
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به برنامه ریزی برای ریشه کنی بیسوادی در استان سمنان به عنوان اولین استان کشور، ادامه داد: آموزش و پرورش با اجرای طرح فرد به فرد به ازای هر فرد ایرانی بیسوادی که آموزش ببیند، به آموزش دهنده هفت میلیون و 350 هزار ریال و به فرد آموزش گیرنده یک میلیون و340 هزار ریال پرداخت میکند که زمینه اشتغالزایی مناسبی نیز فراهم میشود.
محمدحسن رضوانی همچنین به اجرای طرح خودآموز نیز اشاره داشت وگفت: دراین طرح فرد بی سواد خود به دنبال کسب آموزش رفته وسواد دار می شود که دراین طرح به فرد شش میلیون و700 هزار ریال پرداخت خواهد شد.
محدودیت مکانی وزمانی برای آموزش افراد بی سواد وجود ندارد
رضوانی با بیان اینکه محدودیت مکانی وزمانی برای آموزش افراد وجود ندارد ادامه داد: حدود هشت درصد جمعیت دانش آموزی استان سمنان اتباع هستند که با توجه به مهاجرت در نرخ بی سوادی تاثیرگذار هستند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان به طرح شتاب بخشی ویژه آموزش بی سوادان اتباع افغانه نیز اشاره داشت وافزود: در این طرح فرد افغانه باسواد والدین یا یکی از بستگان خود را آموزش داده ودر ازای باسوادکردن فرد دو میلیون و500 هزار ریال دریافت می کند.
وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال است اضافه کرد: ارزش تحصیلی دوره سوادآموزی معادل و همتراز با مقطع سوم ابتدایی بوده که حدود پنج ماه طول دوره است.
به گفته رضوانی کسانی که این دوره را بگذرانند مجاز به ادامه تحصیل در دوره تحکیم و انتقال هستند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان ادامه داد: دوره تحکیم به منظور پیشگیری از بازگشت به بیسوادی و ایجاد ارتباط بین سوادآموزی و آموزش مهارت های زندگی و زمینه سازی برای یادگیری مادام العمر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه دارندگان مدارک پایه های سوم،چهارم و پنجم ابتدایی و سوادآموزی و پایانی و پنجم بزرگسال مجاز به راهیابی به دوره انتقال هستند گفت: مدرک دوره انتقال برابر با پایان دوره ابتدایی بوده که حدود هشت ماه طول می کشد.
نظر شما