پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی/ بشار اسد در سعد آباد

خبرگزاری شبستان:بشار اسد در سعد آباد، انرژی؛ شاه کلید روابط تهران و صوفیا، عمان اسب تروای ایران در خاورمیانه، جنگ انرژی ایران و عربستان در هند، ایران به سازمان تجارت جهانی می پیوندد از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بشار اسد در سعد آباد، انرژی؛ شاه کلید روابط تهران و صوفیا، عمان اسب تروای ایران در خاورمیانه، جنگ انرژی ایران و عربستان در هند، ایران به سازمان تجارت جهانی می پیوندد از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

آیا ایران از تلاویو انتقام می گیرد؟

صهیونیست ها به صورت رسمی مسئولیت قتل سمیر قنطار را طی روزهای 19-20 دسامبر 2015 بر عهده نگرفته اند اما آنچه در رسانه ها منتشر شده است نشان از قتل قنطار توسط جنگنده های اسرائیلی در حومه دمشق است.

 

قنطار از رهبران مارونی حزب الله لبنان به شمار می رود که بعد از آزادی از زندان باردیگر به محور مقاومت پیوست . حزب الله لبنان می گوید صهیونیست ها  قاتل قنطار و تمامی افرادی هستند که در ساختمان منطقه جرامانا  هستند اما همانطور که اشاره شد هنوز هیچ منبع رسمی در اسرائیل مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته اند.

 

پس از این روی داد سه راکت از جنوب لبنان به سوی اسرائیل شلیک شد و منابع اسرائیلی می گویند این حمله توسط جبهه احمد جبرئیل انجام شده است.

 

احمد جبرئیل جبهه مردمی است که علیه اسرائیل در جنوب لبنان فعالیت می کند. در این میان سوال مهم آن است که نسبت به این حمله ایران چه واکنشی نشان خواهد داد؟ حزب الله چگونه عمل خواهد کرد؟

 

این حمله در شرایط حساسی رخ داد زمانی که فرماندهان روسی و اسرائیلی در خصوص بلندی های جولان که میان اسرائیل ، سوریه و لبنان مشترک است دیدار کرده بودند اما آیا در خصوص آسمان دمشق هم توافقی میان روسیه و تلاویو صورت گرفته بود؟

 

در حالی که سامانه های موشکی روسیه در سوریه حضور دارند هر پرنده ای را کنترل می کنند چگونه خلبان اسرائیلی توانسته است قنطار را که قطعنا با اطلاع رسانی و جاسوسی محلش لو رفته است بیابد و آن را به قتل برساند.

 

با توجه به وضعیت بر هم ریخته در سوریه اسرائیل از موقعیت پیش آمده استفاده کرده است تا دشمنان اصلی خود را که اکنون در سوریه مشغول جنگ هستند به قتل برساند.

 

واکنش های آینده حزب الله و ایران در مقابل این رفتار غیر قابل پیش بینی است.

ترکیه به دنبال موازنه قوا در روابطه با ایران است

درگیری های گازی میان ایران و ترکیه بالا گرفته است به طوری که پس از شکایت سال گذشته ترکیه علیه ایران در دادگاه بین المللی و شکست از تهران در این پرونده رژیم اردوغان به دنبال تامین انرژی بیشتر از ایران با بن بست مواجهه است به همین جهت شاهد نزدیکی و همکاری های مشترک میان تلاویو و آنکارا هستیم.

 

روابط دو جانبه میان آنکارا و تلاویو در مقابل اختلافات میان تهران و آنکارا قابل باز تعریف است. هر گاه ترکیه از ایران نامید می شو د به اسرائیل نزدیک شده و از سوی دیگر هر گاه رژیم اردوغان قصد می کند به اسرائیل فشار بیارود با تهران مناسباتش را نزدیک تر می کند. این روند موازنه قوا عملا یک سیاست میان مدت است و بلند مدت نمی تواند برای دولت ترکیه کارکرد گرا باشد.

 

این در حالی است که ترکیه در سال 2012 شاکیتی را علیه ایران در دادگاه بین المللی مطرح کرد که بر اساس آن خواستار افزایش فروش گاز ایران به علت کم فروشی در سالهای درگیری با پ ک ک شده بود.

 

اما بر اساس قراردادی که در سال 1996 میان تهران و آنکارا به مدت 25 سال به امضا رسیده بود هر گاه ایران در ارائه گاز تعلل می کرد باید خسارت وارده را پرداخت می کرد اما در مقابل اگر ترکیه قادر به دریافت این گاز نبود مساله ای متوجه تهران نمی شود.

 

ایران سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر می کند این در حالی است که به علت افت فشار گاز اکنون تهران میزان انرژی صادراتی خود به ترکیه را کاهش داده است.

 

گفته می شود ترکیه برای دریافت 1 هزار متر مکعب گاز از ایران 490 دلار پرداخت می کند و برای همین مقدار گاز از روسیه 425 و گاز آذری هم 335 دلار پرداخت می کند.

انرژی؛ شاه کلید روابط تهران و صوفیا

دانیل میتوف وزیر خارجه بلغارستان در حالی به تهران سفر کرد که همکاری های انرژی یکی از اصلی ترین اولویت های ملاقات های وی در ایران را شامل می شود. ایران و بلغارستان دارای همکاری های درینه ای در عرصه های مختلف هستند اما بحث های انرژی یکی از مسائلی است که با رفع تحریم ها می تواند بلغارستان را به هاب انرژی ایرانی برای منطقه بالکان و اروپای باختری مبدل کند.

 

در همین حال LNG  یکی از مسائلی بود که میتوف در دیدار دور روزه اش که امروز دوشنبه به پایان می رسد به آن پرداخت.

 

ایران می تواند از طریق جمهوری گرجستان و از بستر دریای سیاه یا حتی از طریق تانکر گاز مایع را به بلغارستان انتقال دهد. بلغارستان یکی از مسیر های انتقال گاز روسیه نیز از طریق خط لوله Blue  به شمار می رود.

 

میتوف امروز دوشنبه با جواد ظریف وزیر خارجه و علی لاریجانی رئیس مجلس ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد . این در حالی است که وزیر خارجه بلغارستان اولین مقام بلغاری است که پس رفع تحریم ها با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله رئیس جمهور حسن روحانی دیدار و گفتگو می کند.

 

طی 12 سال گذشته هیچ مقام بلغارستانی از ایران دیدار نکرده بود . طی دولت های نهم و دهم مناسبات تهران و صوفیا عملا به سطح نازلی سقوط کرده و عملا طرح جدید و همکاری های تازه ای میان دو کشور صورت نگرفت.

 

بلغارستان یکی از اصلی ترین همکاران اقتصادی ایران پیش از تحریم ها است  که اکنون می تواند موقعیت خود را پس از برداشته شدن تحریم ها از آغاز سال 2016 احیا کند.

 

انرژی ، همکاری های علمی و دانشگاهی به همراه موافقت نامه های فرهنگی از ابعاد دیگر فصل جدید مناسبات تهران و صوفیا به شمار می روند.

عمان اسب تروای ایران در خاورمیانه است؟

ایران و عمان رزمایش دریایی خود سه روز دیگر آغاز خواهند کرد . این در حالی است که دوازدهمین کمیته دوستی دو جانبه ایران و عمان هم از روز شنبه آغاز به کار کرده است. ایران همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری کلانی را در اقتصاد عمان آغاز کرده است که مسائل انرژی یکی از هسته های اصلی آن به شمار می رود .

 

تهران و مسقط مناسبات عمیقی را در منطقه خاورمیانه دارند و عمان طی سال های گذشته همواره تنها کشور قابل اعتماد تهران در منطقه به شمار می رفته است .

 

هیات عمانی چهار روز را مهمان ایران خواهند بود و مسائل چون همکاری های راهبردی میان طرفین به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود . در همین حال رزمایش نظامی مشترک دریایی ایران و عمان در دریای عمان می تواند خبر خوبی برای دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس نباشد.

 

عمان عملا به پاشنه آشیل این شورا مبدل شده است. روابط دوستانه تهران و مسقط در کنار همکاری های انرژی میان طرفین دیگر اعضای شورای همکاری را عصبانی کرده است.

 

ایران و عمان در سال گذشته قرار داد همکاری های نظامی و استراتژیکی را امضا کرده اند که می تواند امنیت تنکه هرمز را که شاه راه ارتباطی نفت در جهان به شمار می رود مدیریت کند.

 

این دو کشور که در دو ضلع تنگه قرار دارند همچنین همکاری های فرهنگی و سیاسی خود را نیز گسترش داده اند.

 

ایران به بهانه مقابله با دزدان دریایی اکنون می تواند کنترل بیشتری بر تنگه هرمز داشته باشد و عبور و مرور ها را در این منطقه تحت کنترل خود قرار داشته باشد.

 

با همکاری بیشتر با عمان این خواسته تهران محقق می شود و همانطور که اشاره شد سعدآباد می تواند با استفاده از اهرم مسقط تحولات شورای همکاری را نیز مدیریت کند.

جنگ انرژی ایران و عربستان در هند

ایران و عربستان تنها مشغول جنگ نیابتی در یمن ، سوریه و بحرین نیستند. آنها کنون درگیری جدی تری سر مسائل انرژی دارند. قیمت نفت روز به روز کاهش میابد و تهران ورود خود را به بازار انرژی بین المللی پس از وققطه چهار ساله جنش می گیرد خبری که برای ریاض خوش آیند نیست.

 

کاهش بیش از پیش قیمت نفت سعودی ها را که درگیر ماجراجوی بیرونی هستند زمین گیر خواهد کرد به همین نسبت عربستان سعی می کند با ورود به بازارهای که پیش تر در اختیار تهران بوده است موقعیت خود را تقویت کند و وزارت نفت بیژن زنگنه را به چالش بکشد.

 

زنگنه برای هند تقویت موقعیت ایران در این بازار بزرگ برنامه ریزی جدی کرده بود اما اکنون سعودی ها صادرات خود را به این کشور افزایش داده تا از ورود ایران به این بازار جلوگیری کنند. بازاری که می توانست برای تهران سود آور باشد.

 

گزارش ها نشان می دهد هند 7.2 درصد نسبت به مدت مشابه نوامبر 2014 بیشتر نفت وارد کرده است این در حالی است که سهم ایران از این بازار در پایین ترین رقم خود ظرف 8 ماه گذشته بوده است. سعودی به سرعت جایگزین نفت ایرانی شده است .

 

رویترز همچنین در گزارش جداگانه ای می گوید هند چهارمین مصرف کننده نفت جهان است و تحریم های بین المللی این کشور ا مجبور کرده است تا واردات نفت خود از ایران را کاهش دهد.

 

در مجموع صادرات نفت ایران به هندوستان 24 درصد نسبت سال 2014 کاهش یافته است که خبر بدی برای طرف ایرانی است.

 

پالایشگاه های هندی در مجموع 138.100 بشکه در روز از ایران نفت وارد می کنند در حالی که به طور جامع این کشور 5 درصد واردات نفت خود را در اکتبر 2015 افزایش داده است.

روحانی با سیتروئن به الیزه می رود

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران اولین مهمان 2016 الیزه خواهد بود. روحانی که پیش تر قرار بود 13 نوامبر 2015 به پاریس برود به علت حملات تروریستی در این شهر مجبور شد سفر خود را لغو کند. این اولین سفر اروپایی رئیس جمهوری ایران است که بعد از بیش از 10 سال صورت می گیرد. مناسبات ایران و غرب طی یک دهه گذشته درگیر تنش های شدیدی بود به طوری که حتی برخی سفارت خانه ها سطح مناسبات دیپلماتیک خود را با تهران کاهش داده بودند.فرانسوی ها امیدوارند مناسبات اقتصادی خود را با ایران تقویت کنند.

 

فرانسه یکی از شرکای مهم اقتصادی ایران به شمار می رود که زمینه های مختلفی از جمله خودرو سازی و صنایع نفتی همکاری های گسترده ای میان تهران و پاریس طی سالهای گذشته وجود داشته است. قرارداد های پژو – سیتروئن و توتال را می توان به عنوان مثال نام برد.

 

در همین حال گفته می شود رنو شرکت خودرو سازی دولتی فرانسه قصد دارد تا یکی از کارخانه های خودرو سازی در ایران خریداری کند و شنیده ها حاکی از گفتگو در خصوص پارس خودرو است که اکنون یکی خطوط تولید خود را به مدل های رنو اختصاص داده است.

 

این در حالی است که شرکت های فرانسوی و گروه سرمایه گذاران این کشور یکی از اولین مجموعه های بودند که وارد ایران شدند. در همین حال گفته می شود روحانی از فرودگاه اورلی تا الیزه با سیتروئن دی اس که به زودی وارد بازار ایران هم خواهد شد اسکورت می شود.

 

در همین حال اتاق ایران و فرانسه در تهران فعالیت خود را آغاز کرده است و گمانه زنی های در خصوص آغاز مجدد پرواز های ایرفرانس به تهران وجود دارد.

 

از زمان برجام و مطرح شدن مساله لغو تحریم ها سه وزیر فرانسوی به تهران سفر کرده اند. وزیر خارجه ، وزیر تجارت و وزیر کشاورزی فرانسه در کنار نمایندگان 130 شرکت از جمله گروه های بودند که به ایران آمدند.

راه جدید سعودی برای ارتباط با ایران چیست؟

عربستان سعودی طی یک سال گذشته و پس از مرگ پادشاه این کشور با چالش هویتی جدیدی رو به رو شده است. این کشور نیازمند بهبود چهره خود در مجامع بین المللی است به همین جهت وزیر فرهنگ جدید سعودی که یک روزنامه نگار با سابقه هم محسوب می شود انتخاب هوشمندانه برای تیکه زدن بر این مسند بود.

 

عادل الطریفی وزیر فرهنگ سعودی است که در مدرسه اقتصاد لندن در رشته روابط بین الملل فارق التحصیل شده است. التورافی پایان نامه اش را با موضوع مناسبات تهران و ریاض دفاع کرد و اکنون و از زمان روی کار آمدنش یک شبکه فارسی زبان خبری نیز افتتاح کرده است.

 

وی می گوید باید مردم ایران در خصوص زندگی روزمره در عربستان بیشتر بدانند و در همین حال معتقد است این رفتار می تواند به بازسازی روابط دو جانبه کمک کند.

 

این رفتار سعودی در حالی است که شبکه های پارسی زبان تلویزیونی عربستانی نیز فعالیت خود را آغاز کرده اند و در همین حال نباید فراموش کرد که حادثه منا و کشته شدن زائرین خانه خدا در عربستان تمام نقشه های این وزیر سعودی برای باز سازی مناسبات دو جانبه را نقش بر آب کرده است.

 

عادل الطریفی سه مساله را در مناسبات ایران و عربستان عنوان کرده است که " اختلافات عمیق مذهبی ، فاصله فرهنگی و علاقه مندی های متضاد در امنیت منطقه خاورمیانه  سه ضلع آن را تشکیل می دهند.

 

در همین حالبه نظر می رسد عادل الطریفی با تکیه بر ابزار رسانه تلاش می کند تا فاصله فرهنگی میان دو کشور را کم کند. گفته می شود وزیر فرهنگ سعودی یک لیبرال است که در انگلستان تحصیل کرده و عقاید رسانه ای وی در ساختار عربستان سعودی چندان پر طرفدار نیستند. در همین حال اقدامات رسانه ای وی مبلغین مذهبی وهابی را به شدت عصبانی کرده است.

تهران و حضور نظامی ترکیه در قطر

ترکیه قصد دارد تا پایگاه نظامی در قطر را عملیاتی کند. این در حالی است که قطر میزبان سران القاعده است و ترکیه نیز با داعش همکاری های نزدیکی را در بحران سوریه داشته است.

 

گفته می شود عدم حضور امیر قطر در اجلاس گازی در تهران نشان از اختلاف نظرات جدی میان تهران و دوحه بر سر تحولات سوریه است . در همین حال آنکارا که یکی از مخالف اسد به شمار می رود و ادامه حضور وی در قدرت در سوریه رژیم اردوغان را به فکر همپیمانی با دیگر مخالفان بشار انداخته است.

 

ایران به دنبال حفظ حلال شیعی است که حزب الله لبنان و دولت سوریه در آن قرار دارند و در مقابل این اتحاد ،اعراب با کمک ترکیه تلاش می کنند وضعیت دیگری را رقم بزنند.

 

حضور عربستان ، قطر و ترکیه یک الزام است تا بتوانند در مقابل حضور ایران در مناطق عربی مقاومت کنند. به همین جهت ترکیه قصد دارد تا پایگاه نظامی را در قطر بنا کند.

 

این پایگاه آنطور که گزارش ها نشان می دهد بر اساس قراردادی که در سال 2014 به امضا رسیده است بنا خواهد شد. در حال حاضر ترکیه و قطر بر سر موضوعاتی چون اخوان المسلمین در مصر ، بر هم ریختن وضعیت در لیبی و همچنین نقش فزاینده ایران در منطقه خلیج فارس و جامعه عربی توافق نظر دارند.

 

قطر همچنین به همراه ترکیه از تروریست ها در سوریه حمایت می کند و به گروه های مسلح مخالف دولت مرکزی که منجر به آواره شدن مردم سوریه و قتل عام آنها می شوند کمک های اقتصادی می دهد. این در حالی است که ترکیه به این گروه های کمک های لجستیکی می کند. همچنین گزارش ها نشان می دهد 3 هزار سرباز ترک در این پایگاه ها مستقر خواهند شد.

پس از " نه " ایران ترکیه به سوی باکو می رود

تحریم های روسیه علیه ترکیه مشکلات زیادی را برای این کشور ایجاد کرده است به طوری که این کشور به دنبال منابع جدید برای دریافت انرژی حیاتی گاز است.

 

روسیه اصلی ترین و بزرگترین منبع تامین کننده گاز برای ترکیه به شمار می رود در حالی که ایران نیز سی درصد از گاز ترکیه را تامین می کند این کشور طی هفته های گذشته از تهران در خواست کرده است تا صادرات گاز خود را به ترکیه بر اساس قرار داد 1996 افزایش دهد اما سعد آباد معقتد است باید قرارداد جدیدی میان دو کشور برای افزایش صادرات گاز به امضا برسد.

 

به همین جهت ترکیه به دنبال یافتن منابع جدیدی است تا در انتقال گاز به این کشور ایفا نقش کنند.

 

نقش سوئیفت گازی از جمله مواردی است که میان تهران ، باکو و آنکارا می تواند مطرح شود به این صورت که ایران گاز بیشتری به ترکیه بفروشد و در اعزای از آذربایجان گاز دریافت کند.

 

در همین حال همکاری های انرژی ایران و ترکیه با تحریم های روسیه می تواند بیشتر شود.

 

ترکیه نیازمند دریافت گاز بیشتری در زمستان است و وزیر انرژی این کشور می گوید با وجود آذربایجان به عنوان یک جایگزین آنکارا این زمستان را پشت سر خواهد گذاشت.

 

اقدام ترکیه در سرنگون کردن جنگنده روسی در خاک سوریه بحران جدی را در مناسبات رژیم اردوغان و دولت روسیه ایجاد کرده است.

 

روسیه از رژیم اردوغان می خواهد تا از این کشور رسما عذر خواهی کند اما ترکیه به عنوان یکی از حامیان داعش از این کار سر باز می زند.

 

طی هفته های گذشته مقامات ترک و ایرانی در خصوص افزایش سهم تهران در بازار انرژی ترکیه گفتگو های را صورت داده اند اما توافقی حاصل نشده است .

ایران به سازمان تجارت جهانی می پیوندد

ایران قصد دارد به سازمان تجارت جهانی بپیوندد.جمهوری اسلامی ایران که طی چند روز اینده از شر تحریم های بین المللی رهایی می یابد برای آنکه موقعیت خود را در خاورمیانه تثبیت کند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی باردیگر برنامه ریزی کرده است.

 

آنطور که پیش بینی می شود ایران می تواند به یکی از قطب های جذب سرمایه در منطقه خاورمیانه مبدل شود.

 

ایران بعد از سالها باردیگر اعلام کرده است خود را برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی اماده می کند. این مطلب در حالی در نایروبی مطرح شد که تحریم های فلج کننده اقتصاد جمهوری اسلامی را با چالش های جدی رو به رو کرده بود.

 

در حال حاضر ایران قصد دارد تا مذاکرات سخت و دشواری را با سازمان تجارت جهانی که مقر آن در سوئیس است آغاز و به این مجموعه اقتصادی بپیوندد

 

ایران کشوری است که اقتصاد آن مبتنی بر نفت است به همین جهت ورود به سازمان تجارت جهانی می تواند زیان های را نیز برای اقتصاد این کشور به دنبال خود داشته باشد.

 

در ایران این نگاه وجود دارد که با توجه به دشواری مذاکرات با WTO باید این کشور در های خود را به روی سرمایه ها و واقعیت های اقتصاد جهانی باز کند.

 

ایران در سال 1996 برای نخستین بار برای حضور در سازمان تجارت جهانی اقدام کرد اما از سال 2005 و با توجه به انزوای بین المللی اقتصادی برای این کشور عملا مذاکراتی را برای حضور در WTO نداشته است.

 

در همین حال هر کدام از اعضای سازمان تجارت جهانی دارای حق وتوی هستند که می تواند بر روی دیگر اعضا تاثیر گذار باشد.

 

دیگر اقتصاد های بزرگ منطقه ای مانند اتیوپی ، بلاروس و ازبکستان عضو WTO نیستند. رفع تحریم ها می تواند فرصت مناسبی باشد تا تهران روابط خارجی و اقتصادی خود را بازسازی و نوسازی کند.

واشنگتن علیه تهران است؟

کمتر کسی باور می کند که آمریکایی ها در شرایط کنونی علیه ایران باشند. این در حالی است که مبارزه علیه داعش به عنوان یک رسالت مطرح می شود و ایران می تواند در این عرصه نقش پر رنگی را بازی کند اما در وضعیت کنونی آمریکایی ها به گونه دیگری برخورد می کنند.

 

الشرق الاوسط به قلم عبد الرحمان الراشد می نویسد ایران تهدیدی برای غرب محسوب می شود. این تهدید حتی پس از توافق هسته ای نیز وجود دارد.

 

این کشور از حزب الله لبنان حمایت می کند و جریان الحوثی ها در یمن نیز کشش مشخصی به تهران دارند به همین جهت تهران برای خاورمیانه و همچنین اروپا خطر محسوب می شود.

 

الراشد که اکنون در شبکه العربیه عربستان مشغول به فعالیت است همچنین ادعا می کند که آمریکایی ها تحریم های ایران را برداشته اند اما این کشور را بایکوت می کنند.

 

وی همچنین معتقد است اینکه تهران اکنون تحریم اقتصادی نیست مساله چندان با اهمیتی محسوب نمی شود زیرا آمریکایی ها این کشور را نادیده می گیرند.

 

در همین حال نباید از نظر دور داشت که ایران در حال حاضر یکی از اعضای اصلی بررسی تحولات سوریه محسوب می شود و این کشور را هم چنین در بررسی تحولات عراق نمی توان نادیده گرفت.

 

یادداشت الراشد از ترس سعودی نسبت به حضور پر رنگ تر ایران در تحولات منطقه ای نشات می گیرد. در حالی که کمتر از یک ماه دیگر تحریم های بین المللی علیه ایران رسما برداشته می شود عربستان نقش سنتی خود در حمایت از تروریسم در کنار ترکیه را متزلزل می بیند.

 

این نویسنده عرب همچنین به ابزار اقتصادی آمریکایی ها اشاره می کند به طوری که جایگاه چین ، روسیه و اتحادیه اروپایی را در توسعه همکاری های با تهران نادیده گرفته است.

بشار اسد در سعد آباد

بشار اسد برای ملاقات با مقامات ایرانی " ژانویه 2016 " دی ماه 1394 به تهران می آید. گفته می شود اسد که پیش از این و پس از پنج سال خانه نشینی به مسکو رفته بود اکنون میزبان سعدآباد است. تهران یکی از حامیان معنوی و سیاسی اسد طی جنگ داخلی این کشور به شمار می رود .

 

در همین حال برخی می گویند دیدار اسد از تهران با موضوع وضعیت نظامی در سوریه انجام خواهد شد و مسائلی پس از آتش بس و تخلیه شهر ها توسط تروریست ها نیز مورد بحث قرار می گیرد.

 

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه از سال 2011 تا کنون درگیر جنگ داخلی است ، جنگی که طی آن تروریست ها منجر به آوره شدن بسیاری از زنان و مردان و کودکان سوری و قتل هزاران تن شده اند.

 

کمک های ایران و روسیه و حملات هوایی جنگنده های اسکادران ارتش سرخ به مواضع تروریست ها وضعیت جنگ در این کشور را تغییر داده است.

 

در همین حال امروز جمعه در نیویورک جلسه ای در خصوص آینده سوریه با حضور کشورهای چون ایران ، روسیه  و آمریکا برگزار شد.

 

جواد ظریف وزیر خارجه ایران نماینده جمهوری اسلامی در این نشست بود .

 

بررسی اوضاع نظامی و نحوه برخورد با تروریست ها از جمله مسائلی است که اسد در تهران در خصوص آنها گفتگو خواهد کرد.

 

سفر اکتبر گذشته اسد به مسکو حامی پیام های گسترده ای بود و حضور او در سعد آباد همانند کرملین می تواند خط کشی های منطقه ای را پر رنگ تر کند.

 

اسد پیش از این در سال 2007 به تهران سفر کرده بود. او در این سال با رهبری انقلاب اسلامی و دولت مردان ایران دیدار کرد.

 

سوریه یکی از بازارهای محصولات ایرانی و یکی از کلید های همکاری های منطقه ای تهران محسوب می شود.

 

 

 

کد خبر 510479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha