به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان به کرمانشاه، یکی از برنامه های همیشگی در حاشیه مسابقات سراسری قرآن کریم، برپایی نمایشگاه است؛ نمایشگاهی که علاوه بر ارایه و عرضه محصولات قرآنی و فرهنگی مانند توزیع قرآن، کتب ادعیه و زیارات، چادرهای ملی و اسلامی و ...، محلی برای عرضه محصولات و آثار استانی و شهری است. به عبارت دیگر، شرکت ها و سازمان های مختلف مانند تهیه سوغات و لباس های محلی، دستاوردهای شهری و استانی و ... را در معرض دید تماشاچیان، داوران، متسابقین و عوامل اجرایی قرار می دهند.
برپایی نمایشگاه در حاشیه ادوار مختلف مسابقات سراسری قرآن، ارزیابی های مختلفی به دنبال داشته است؛ به طوری که قضاوت های متفاوت و بعضا متضادی درباره یک نمایشگاه، شنیده می شود. شاید در ذائقه همگان هنوز شیرینی نمایشگاه شیراز باقی باشد که در مساحتی وسیع در حافظیه شیراز برپا شد.
به هر سخن، سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم نیز از این قاعده مستثنی نیست و مسئولان ملی و استانی، تلاش بسیاری برای برپایی نمایشگاهی درخور و شایسته چنین مسابقاتی داشته اند. امسال، دو نمایشگاه در سالن های اصلی برگزاری مسابقات خواهران و برادران برپاشده است که در مجموع شامل 25 غرفه در بخش های قرآنی، فرهنگی، خدماتی، رفاهی و ... است.
یکی از غرفه ها شاملِ عرضه چادر، روسری و لباس های زنانه است که در میان آن، چادرهای ملی، لبنانی و از همه جالب تر، خبرنگاری نیز دیده می شود.
کودکان نیز در این نمایشگاه، محل مخصوص خود را داند و از قلم نیفتاده اند به طوری که موسسات، مهدهای قرآن و دبستان ها می توانند ضمن آشنایی با روش های آموزش از توانمندی های موجود در این عرصه استفاده کنند. ظاهرا هماهنگی های خوبی با آموزش و پرورش کرمانشاه صورت گرفته است زیرا هر روز، نونهالان و کودکان دو مهد کودک و سه مدرسه در نمایشگاه حاضر می شوند.
در غرفه کتابت وحی، آثار ارزشمند و نفیس مرحوم سیدمرتضی آیت الله نجومی، چهره ماندگار جهان اسلام، هنرمند و مفسر قران کریم دیده می شود که جالب است و انسان را به خرید ترغیب می کند.
نکته قابل توجه این غرفه، هنرمندی تعدادی از خوشنویسان ماهر و نام آشنای استان کرمانشاه است که کتابت جزء سی ام قرآن کریم توسط آن ها، شنبه پنجم دی ماه در مراسم اختتامیه رونمایی می شود. خالی از لطف نیست که بدانید، روزانه سه استاد، کار کتابت این قرآن را انجام میدهند.
برخی از غرفه ها، آثار مرتبط با قرآن که آیات کلام وحی را در قالب معرق بر روی آیینه و چوب، معرق و روی ساقه های گندم و منبت روی چوب تهیه کرده اند به نمایش درآورده اند.
دستاوردهای اساتید مشهور و فعال کرمانشاهی در عرصه هنرهای قرآنی و صنایع دستی در غرفه هنرهای قرآنی ارایه شده است. ضمن اینکه، توانمندی های موسسات از جمله جامعه حافظان و قاریان استان کرمانشاه، موسسات نورالیقین، شمیم وحی و کریم آل عبا در معرض دید عموم قرار گرفته است و طبق اعلام مسئولین غرفه، با استقبال بسیاری روبرو شده است.
محصولات فرهنگی حاصلِ تلاش های و نوآوری فعالان حوزه نرم افزار نیز در نمایشگاه جانبی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، عرضه شده است.
شایان ذکر است محصولات عرضه شده در نمایشگاه ها، با 50 درصد تخفیف به مدعوین و متسابقین عرضه میشود.
نظر شما