به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علیرضا محمدی، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان، امروز(3 دی) در همایش مشترک اداره کل زندانها و کمیته امداد استان، هدف از برگزاری این گردهمایی را اجرایی کردن تفاهمنامه بین زندانها و کمیته امداد و نیز توجه به منویات مقام معظم رهبری در ابتدای سال94، عنوان کرد و گفت: حضرت آقا استفاده از پتانسیل موجود در سه قوه مجریه، مغننه و قضاییه را به عنوان یک پشتیبان ضروری دانستند.
وی اظهار کرد: هدف و رسالت اصلی ما در کمیته امداد بحث توانمندسازی و شکوفایی استعدادها و تقویت رشد ایمانی و اعتقادی محرومان با ارایه خدمات فرهنگی، رفاهی، معیشتی و اجتماعی است.
محمدی با بیان اینکه اگر بخواهیم بحث توانمندی خانوادههای نیازمند را مطرح کنیم باید شناخت کافی از نیازها و محرومیتهای مادی و معنوی این افراد از جامعه در شهر و روستا را داشته باشیم، افزود: امروز ما به 115 هزار و500 خانوار مددجو به طور مستقیم خدمات ارایه می دهیم.
وی اضافه کرد: به 150 هزار و 250 خانوار نیز به صورت غیر مستقیم خدمات ارایه می شود.
محمدی با اشاره به اینکه یکهزار و 200 خانوار یعنی نزدیک به یک درصد تحت پوششیهای کمیته امداد ما خانوادههای زندانیان هستند، تصریح کرد: زایش فقر که اتفاق میافتد مسئولش کمیته امداد نیست چرا که سازمانهایی که متولی هستند به خوبی وظایف خود را انجام نمیدهند.
وی با تاکید بر اینکه نگاه امروز ما توانمندسازی خانوادهها است، گفت: با توجه به اینکه پیشگیری از جرم در دین اسلام بسیار سفارش شده است ما نیز باید عامل پیشگیری را پیش روی خود بگذاریم.
محمدی اضافه کرد: اصل فراگیری سلامت جامعه باید مورد توجه باشد و برنامههایی که میتوان به این هدف نزدیک شد را تدوین کرد.
وی با اشاره به اینکه پیامدهای بعد از ورود به زندان بسیار زیاد است، خاطر نشان کرد: تمام تلاش ما این است که خانوادههای زندانیان از آسیب کمتری برخوردار شوند.
محمدی با اعلام آمادگی کمیته امداد برای خدمات تک خدمتی به زندانیان، اظهار کرد: اگر مسائل قضایی و حکم زندانیان انجام شود کمیته امداد میتواند 50 درصد از خدنمات حمایتی را در قالب وام، کمکهای بلاعوض و استفاده از ظرفیت خیرین بر عهده بگیرد.
وی در ادامه بر استفاده از پتانسیل خیرین در جامعه تاکید کرد و گفت: در هشت ماهه نخست امسال با ارایه خدمات به خانوادهای یکهزار و 200 خانواده زندانی این آمار به 759 خانوار کاهش یافته است.
محمدی همچنین با تاکید بر توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش در ابعاد مختلف بهداشت، اشتغال، بیمه، فرهنگی و اجتماعی و... اذعان کرد: تمام تلاش ما این است که بنیان خانوادهها حفظ شود.
وی همچنین از اداره کل زندانها خواست به عنوان هدیه این همایش، در حامی یابی طرح محسنین که شامل فرزندان خانوادههای بدسرپرست، بیمار، زندانی و... است، مشارکت کنند.
محمدی اظهار کرد: کمیته امداد 15 هزار نفر را در طرح محسنین حمایت میکند که چهار هزار نفر از آنان دارای حامی هستند و مابقی بدون حامی هستند.
مستحق واقعی کسانی هستند که هم فقیرند و هم در زندان بسر میبرند
حمید کامرانزاده، مدیر عامل ستاد دیه گیلان نیز در این همایش با تاکید بر اینکه شدت محرومیت، نیازمندی و فقر در زندانیان بیشتر از کسانی است که تحت پوشش کمیته امداد میشوند، گفت: چرا که آنان هم فقیر و هم دربند هستند.
وی تصریح کرد: هر تدبیری که برای بهتر کردن زندان و شرایط زندانیان لازم است باید انجام شود.
کامرانزاده، تلاش مددکاران در زندانها را بسیار ارزشمند خواند و گفت: جای خالی همکاری بین دستگاههایی همچون کمیته امداد و زندانها همیشه دیده میشد و خوشبختانه با امضای این تفاهم نامه در صدد اجرایی شدن آن نیز برآمدید تا در کنار هم راه بهتری برای کار مناسب و خدا پسندانه، پیدا کنید.
وی خاطر نشان کرد: قدردانی شما مسئولین از خداوند این است که بخواهید تا در جایگاهی که قرار دارید، بهترین خدمات را انجام دهید.
کامرانزاده با بیان اینکه برنده کسی است که بیشترین کار نیک را از خود باقی بگذارد، افزود: کسی که پست و مقامی دارد باید بداند چقدر توفیق خدمت به خلق خدا و جلب رضایت خداوند را داشته است.
گفتنی است، در این همایش نمایندگان کمیته امداد و زندانها در کارگروههای شرق، غرب و مرکز گیلان گزارشات فعالیتهای خود را ارایه کردند.
نظر شما