زندان ویترین جامعه/«طرح حمایتی» نقطه اتصال و قوت کمیته امداد و زندان‌ها است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل زندان‌های گیلان با بیان اینکه نقطه اتصال و قوت کمیته امداد و زندان‌ها طرح‌های حمایتی است، گفت: همه ما به دنبال این هستیم که زمینه ورود مجدد زندانیان به زندان کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید حمیدحسینی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان گیلان امروز(3 دی) در همایش مشترک اداره کل زندان‌ها و کمیته امداد استان، اظهار کرد: این همایش با هدف ایجاد راهکارهای جدید و اجرایی شدن تفاهم نامه‌ای که سال گذشته بین کمیته امداد و زندان‌های کشور امضاء شده است، برگزار شد.

 

وی در خصوص خدمات زندانبانی که در قانون مشخص شده است، بیان کرد: کار زندانبانی شبیه به هیچ کاری نیست چرا که زندانبان باید انسان‌هایی را مدیریت کند که زمین‌خورده هستند و علاوه بر مشکلات مالی و فکری، آسیب دیدگان اجتماعی می باشند که روح و جسمشان نیز بیمار شده است.

 

حسینی، ارایه خدمات حفاظتی برای تامین امینت داخل و خارج از زندان، اصلاح و تربیت زندانیان، کار قضایی و پیگیری پرونده زندانیان و در نهایت کارهای حمایتی را از جمله وظایف زندان عنوان کرد و افزود: فعالیت‌های حمایتی، ارایه خدمات حمایتی توسط مددکاران، انجمن حمایت از زندانیان، ستاد دیه و مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج را در بر می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه بخشی از امنیت جامعه مرهون عملکرد زندان‌ها است، اضافه کرد: چه زندانیان داخل زندان و چه آنهایی که از زندان خارج می‌شوند نیز باید در بعد بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی و... مورد حمایت و صیانت قرار بگیرند تا مشکلات بعدی دامنگیر جامعه نشود.

 

بدنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم

حسینی با تاکید بر اینکه به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم، تصریح کرد: آرمان بزرگتر ما این است که شرایطی به وجود بیاوریم که هیچ زندانی پس از آزادی دوباره به زندان بازنگردد.

 

وی عدم بازگشت به زندان را در کاهش هزینه‌های ملی موثر دانست و با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری که به مدیران تاکید کردند«تبعات زندان نباید دامنگیر جامعه شود»، گفت: همه ما پیرو ولایت هستیم و این وظیفه ولایتی است که بر دوش داریم و باید به خوبی در اجرای آن بکوشیم.

 

حسینی همچنین در کنار کمیته امداد بودن را نقطه قوتی برای سازمان زندان‌ها دانست که می‌تواند در پیشبرد اهداف و آرمان‌های تعیین شده، موثر واقع شود.

 

وی با تاکید بر اینکه در زندان هم فقر و هم مشکل جسمی و روحی وجود دارد، یادآور شد: علاوه بر خود زندانیان، رسیدگی به وضعیت خانوادگی آنان نیز از دغدغه‌های زندان است.

 

حسینی، وضعیت خانواده زندانیان را بسیار اسف‌بار توصیف کرد و افزود: وقتی یک نفر به هر شرایطی وارد زندان می‌شود همه خانواده او به نوعی متاثر از عملکرد آن زندانی، از دوستان، همسایگان و جامعه تردد شده به گونه ای که همگی در زندان هستند.

 

وی نقطه اتصال و قوت کمیته امداد و زندان را در بحث حمایتی عنوان کرد و ادامه داد: زندان و کمیته امداد در بخش منفی جامعه کار می‌کنند.

 

حسینی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی کارهای خوبی انجام گرفته و بخش‌های مثبت زیادی در جامعه به وجود آمده است، گفت: اما نمی‌توان بخش‌های منفی را نادیده گرفت و باید برای رفع آن اقدامات مفیدی انجام داد.

 

وی علی رقم اینکه استان گیلان دارای امکانات و پتانسیل‌های خوبی است، بیکاری را یکی از مشکلات و معضلاتی دانست که استان و کشور با آن درگیر هستند.

 

حسینی در ادامه زندان را ویترین جامعه دانست که عملکرد نهادها و مسئولین را در جامعه نشان می‌دهد و آمار معتادان، محکومان، متهمان مواد مخدر، طلاق، جرایم غیر عمد و بسیاری دیگر را از جمله آسیب‌هایی برشمرد که جامعه و زندان را درگیر کرده است.

 

وی اظهار کرد: ما با کمک کمیته امداد می‌توانیم با حمایت از خانواده‌ها و زندانیان پس از خروج، زمینه ورود مجدد آنان را به زندان کاهش دهیم.

 

همه نهادها باید برای رفع نیازهای معیشتی خانواده‌ها، کمک کنند

حسینی، اعطای کمک‌های مالی پس از آزادی به زندانیان و خانوادهای آنان جهت ایجاد اشتغال و حرفه آموزی برای ایجاد کار را یکی از راهکارها عنوان کرد و افزود: در برنامه توسعه پنجم که سه ماه به پایان این برنامه مانده است نیز آمده است که همه نهادها باید برای رفع نیازهای معیشتی خانواده‌ها، کمک کنند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یکهزار نفر زندانی فاقد ملاقات داریم که هیچ بضاعتی برای ادامه زندگی خود ندارند، گفت: هزار و 576 زندانی رد مال داریم که سال‌های سال در زندان مانده‌اند و اگر کمیته امداد در این زمینه بتواند کمکی داشته باشد این افراد می‌توانند به زندگی عادی خود بازگردند.

 

حسینی با اشاره به اینکه باید خیرین و کسانی را که به فکر کمک به همنوعان هستند را در کنار دستگاه‌های کمک‌کننده داشته باشیم، افزود: حدود 65 درصد از محکومان ما متاهل، بیش از 70 درصد زیر دیپلم، 46 درصد دارای شغل آزاد هستند.

 

وی با تاکید بر اینکه 70 درصد از زندانیان ما پس ازآزادی درآمدی برای امرار معاش  ندارند و خانواده هایشان نیز دچار تنگدستی می شوند، تصریح کرد: فقط یک درصد از زندانیان تحت پوشش کمیته امداد هستند که امیدواریم با مشارکت بیشتر این درصد افزایش یابد.

 

گفتنی است، در این همایش نمایندگان کمیته امداد و زندان‌ها در کارگروه‌های شرق، غرب و مرکز گیلان گزارشات فعالیت‌های خود را ارایه کردند.

 

کد خبر 510286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha