به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، استاد شهریار پرهیزگار، قاری و حافظ بین المللی و از داوران سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بارها بر این مسئله که باید جامعه رنگ و بوی قرآنی بگیرد تأکید داشته اند و مصداق و ترسیمی که ایشان در این خصوص داشتند تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور است.
وی با اشاره به تأکیدات معظم له در این خصوص به دستگاه های قرآنی و مردمی، اساتید و دست اندرکاران، ابراز کرد: اگر بخواهیم حفظ قرآن کریم را تعریف کنیم در واقع انواع و اشکال مختلف انس با قرآن را باید در نظر بگیریم که یکی از بهترین راه های انس و الفت یافتن با قرآن، حفظ قرآن است.
قاری و حافظ بین المللی کشور، تصریح کرد: قرائت قرآن کریم یکی از روش های انس با قرآن کریم است اما هیچ وقت نمی تواند جای حفظ را بگیرد.
پرهیزگار بیان کرد: طبیعت کار حافظ قرآن به گونه ای است که زمانی حافظ می شود و حافظ می ماند که با قرآن سرو کار داشته باشد و نمی شود او را از قرآن منفک کرد.
وی اذعان کرد: طبیعت کار حافظ ، چسبیدن به قرآن و انس و الفت و رفاقت با قرآن است به گونه ای که از هم جداشدنی نیستند در غیر این صورت حافظ نمی ماند و حفظ پایدار نیست.
داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، تأکید کرد: قوی ترین و بهترین اشکال انس با قرآن، حفظ قرآن کریم و به همین دلیل نیز مقام معظم رهبری بر تربیت حافظان در کشور تأکید دارند.
وی تأثیرگذاری مسابقات را در ترغیب جوانان و تلاش آنان برای دستیابی به مدارج عالی قرآنی در سطح جامعه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این گونه مسابقات رقابت خوب و سالمی است که اگر نباشد انگیزه فعالان در این عرصه آن طور که باید در پیگیری قرائت و حفظ نخواهد بود.
پرهیزگار یکی از عوامل پیشرفت امورات قرآنی در زندگی شخصی خود در رشته های حفظ و قرائت قرآن کریم را شرکت در همین مسابقات دانست و ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب هم بر برگزاری این مسابقات در هر شرایطی در سطح کشوری و بین المللی تأکید دارند.
وی با بیان اینکه در زمان حضور ما در مسابقات، تنها 10 یا 12 حافظ کل قرآن کریم در مسابقات حضور داشتند، اعلام کرد: وضعیت کنونی مسابقات به لحاظ کمی و کیفی و نوع آن مرهون برگزاری همین رقابت های سالم قرآنی در مسابقات است که این فضا را به جود آورده تا جوانان رغبت کرده و تلاش خود را مضاعف کنند.
این چهره برجسته قرآنی انتقاد کرد: این مسابقات به نسبت سایر مسابقاتی که در زمینه های دیگر برگزار می شود آن انعکاس کشوری که باید داشته باشد، ندارد البته همین اندازه ای هم که شاهد هستیم مغتنم است.
وی رمز موفقیت خود و تربیت شاگردان متعدد و توانمند را مرهون استمرار حضور در جلسات هفتگی و برنامه ریزی منظم برای حفظ قرآن دانست و به جوانان توصیه کرد: زیاد نوار گوش کردن و بهره گرفتن از تلاوت های بزرگان جهان اسلام و مقید بودن به برنامه ریزی هایی که برای یادگیری خود دارید به شما در رشد و پیشرفتتان کمک می کند.
پرهیزگار تصریح کرد: عمده کسانی که ریزش می کنند به خاطر این است که در برنامه های حفظشان تداوم و اتصال وجود ندارد و این منقطع شدن آنان را از نشاط و یادگیری می اندازد.
قاری و حافظ بین المللی کشورمان، سطح داوری و مسابقات را خیلی خوب ارزیابی کرد و گفت: سال هاست که شاهد داوری خیلی خوب در مسابقات هستیم و فعالان این حوزه در این قضیه اهلیت دارند.
وی اضافه کرد: هیچ کس بی اشتباه نیست اما داوری ها نزدیک به عدالت است و از نظر فنی گروه داوری خوبی داریم.
داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به فعالیت های قرآنی، اظهار کرد: بحث بسیار زیادی بر اعتبار و بودجه ای که برای مسائل قرآنی کشور قرار دادند و یکی از اشکالات ما به مسئولین فرهنگی کشور اختصاص دادن میزان غیر قابل توجهی از اعتبارات به جامعه قرآنی و فعالیت های این حوزه است.
وی گفت: امکانات لازم نیز باید متناسب با چشم انداز بزرگی که ترسیم کرده ایم باشد تا به 10 میلیون حافظ برسیم ولی این دو هیچ سنخیتی با هم ندارد.
پرهیزگار ابراز کرد: تمام بودجه های قرآنی در اختیار ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، موسسات و دارالقرآن ها رقم بسیار کوچکی در مقابل چشم اندازی است که باید به آن دست یابیم و مردم را با قرآن مأنوس کرده و فرهنگ کشور قرآنی شود.
وی اعمال سطح بندی در داوری های این دوره از مسابقات را به عدالت نزدیک تر خواند و افزود: تیم داوری و تیمی که می تواند جایگزین آن باشد در حدی عدالت و انصاف دارند که حتی اگر متسابق را بشناسند، نمره به حق و منصفانه می دهند.
این چهره بین المللی قرآنی، در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه کدام سوره از قرآن را زیباترین و دلنشین ترین سوره اثرگذار برخود می داند، بیان کرد: تمام آیات قرآن زیباست و از فضاحت و بلاغت بالایی برخوردار است به گونه ای برخی از آیات دل انسان را می لرزاند و تحت تأثیر قرار می دهد.
وی گفت: در طول این سالیان که خداوند حفظ قرآن کریم را نصیبم کرده است از همه آیات لذت برده ام اما با توجه به آهنگین بودن، چینش آیات، به کار گیری الفاظ و پایان سوره ها، سوره قمر برای من خیلی دلنشین و دلچسب بوده است.
پرهیزگار همچنین در خصوص اهمیت فهم آیات در حفظ و قرائت، ابراز کرد: فهم آیات تأثیر مستقیم بر اجرای آیات و حفظ آن دارد به گونه ای که قاری بدون فهم آیات فقط به قرائت و اجرای تکنیک ها می پردازد اما قاری برخوردار از این فهم معانی در قرائت خود قوی تر است و نغماتی که به کار می برد با کلمات و عبارات متناسب تر است.
وی عنوان کرد: یکی از عللی که مصری ها در قله هستند با اشرافی که به معانی و مفاهیم آیات دارند نوع خواندن خود را با توجه به آن مدیریت می کنند.
داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قران کریم خاطرنشان کرد: این مسئله برای حافظ خیلی مشخص تر است وقتی می تواند حفظ کند که مفهوم آیه و ارتباط معنایی آن با سایر آیات را بفهمد.
وی همچنین بر به کارگیری حافظان در مجالس و محافل قرآنی تأکید و ابراز کرد: باید مسئولین ترتیب لازم برای ارائه برنامه حفاظ قوی و قدرتمندی که آیات را با تسلط بالایی حفظ کرده اند در این مجالس فراهم کنند.
پرهیزگار تصریح کرد: اگر قرار باشد بحث حفظ از برنامه ها حذف شده و به قرائت پرداخته شود از یک قسمت بزرگی از برنامه های قرانی محروم شده ایم.
وی با بیان اینکه بهره گرفتن از وجود حفاظ ممتاز و مسلط کشور در محافل موجب غنای این برنامه ها می شود، گفت: یک اجرای خوب حفظ قرآن همراه با ترتیل زیبا موجب علاقه مندی بسیاری از افراد به حفظ قرآن می شود.
نظر شما