نیت الهی اولین قدم برای لبیک به دعوت حق

خبرگزاری شبستان: محقق حوزه ودانشگاه گفت: اولین قدم برای شروع اقامه نماز نیت الهی است که به خداوند ثابت کنیم برای رضای او نماز ادا می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، شامگاه گذشته(2 دی) حجت الاسلام محمد داستانپور محقق و پژوهشگر حوزه و دانشگاه در جمع گروه فرهنگی فانوس پیرو آداب و اصول ادای نماز گفت: اولین قدم برای شروع اقامه نماز نیت الهی است و نیت را لزوما نباید با صدای بلند بر زبان آورد و باید در دل بیان شود.

 

وی پیرو سلسله مباحث نماز گفت: نماز به انسان ها یاد می دهد که دغدغه ما در همه ابعاد زندگی باید این باشد که به چشم خدا بیاییم و در محضر او رو سفید باشیم.

 

این محقق حوزوی اظهار داشت: خداوند زبان بدن و کلام را برای انسان هماهنگ قرارداده است و کلمه، تن صدا و حرکت بدن اصول آشکار یک رابطه هستند.

 

وی با بیان اینکه افرادی که به خوبی با چگونگی مهارت حرکات بدن آشنایی دارند، در زندگی شخصی افراد تاثیرگذاری هستند، گفت: آدمی در نماز به خوبی خشوع را می آموزد از جمله خشوع قلب در برابر خدا، خشوع چشم که فقط مُهر را می نگرد و ثابت است و تن صدای انسان که مظهر خشوع در برابر خداوند است.

 

حجت الاسلام داستانپور اظهار داشت: حضرت علی (ع) در سخنان خود اشاره می کنند که هنگامی که خواستید تکبیر بگویید، با بدنی کشیده رو به قبله و آرام بایستید.

 

وی با تاکید بر اینکه تکبیر را صحیح بیان کردن باعث می شود نماز با حال توجه ادا شود، گفت: ما با تکبیر به خودمان یادآوری می کنیم و به خدا می گوییم که الهه های مختلفی درجهان خلقت وجود دارد که می توان عمر خود را وقف آنهایی کرد که پوچ و خیالی هستند و من با سنجیدن تمامی الهه ها به کسی رسیدم که الله است.

 

این محقق افزود: این تنها راه رستگاری است به همین دلیل هر روز ما  چند مرتبه در قالب تکبیر نماز می گوییم که خدایا تمام الهه ها را پشت سر گذاشتم برای رسیدن به تو و اینکه بزرگی و رفعت مقام خداوند را به خودمان تذکر می دهیم.

 

وی بااشاره به اینکه امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند «انسان با بالا بردن دست ها به کنار گوش می گوید که خدایا غرق گناهم، مرا از دریای گناه نجات بده» اظهار داشت: اگر برای اقامه نماز دعای(وجهت وجی  للذی فطر السماوات والارض)خوانده شود هشت درب بهشت را انسان طی می کند.

 

 

حجت الاسلام داستانپور با بیان اینکه 4 نوع شکر وجود دارد که همگی نیز در سوره حمد تجلی یافته است، گفت: حمد عاشقانه، شاکرانه، تاجرانه و بردگانه از انواع حمد هستند که تجلی حمد عاشقانه  در «الحمدلله» نهفته است یعنی بشر با دیدن رحمانیت خداوند، عاشق او می شود.

 

وی افزود: حمد شاکرانه در «رب العالمین» تجلی یافته است و حمد تاجرانه که از سر شوق و طمع است در «الرحمن الرحیم» است و در پایان حمد بردگانه که از سر ترس از خداوند است در آیه «مالک یوم الدین» آشکار است.

 

کد خبر 510219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha