به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، علی آذرنژاد، معاون امور عمرانی استانداری اردبیل امروز (2 دی) در همایش «بررسی پدیده النینو و اثرات احتمالی آن بر استان اردبیل» گفت: اینکه امروز شاهد هستیم با کمی مه گرفتگی پروازهای فرودگاه اردبیل کنسل می شود نتیجه عدم بها دادن به نتایج پژوهش های انجام شده در این حوزه است.
وی با اعلام اینکه باید به نتایج پژوهش ها و تحقیق های صورت گرفته برای اجرای پروژه ها بها داده و از اعمال نظرهای شخصی پرهیز کرد، افزود: محیط های علمی باید نگاه خاصی به تغییرهای آب و هوایی و اقلیم داشته و مسئولان و شهروندان را از تاثیرهای آن باخبر سازند.
آذرنژاد با تاکید بر این نکته که آب منطقه ای اردبیل باید نسبت به رفع بحران آب و مقابله در برابر پدیده های جوی برنامه هایی داشته باشد، ادامه داد: خشکسالی های اخیر خاورمیانه را مربوط به پدیده النینو می دانند و این مهم بر هیچ کسی پوشیده نیست که اقلیم در حال تغییر است.
معاون امور عمرانی استانداری اردبیل افزایش مناطق فوق خشک را ناشی از فعالیت النینو در دهه 80 عنوان کرد و بیان داشت: پدیده النینو از پدیده های مشهور آب و هوایی جهان است که در هر 2 الی هفت سال باعث ایجاد ناهنجاری هایی در آب و هوای جهان می شود.
رادار هواشناسی در هفته دولت سال 95 راه اندازی می شود
در ادامه این همایش علی دولتی مهر مدیر کل هواشناسی استان اردبیل در سخنانی با بیان اینکه پدیده النینو بحث داغ محافل عمومی شده است، تصریح کرد: زمستان سال 86 سخت ترین زمستان استان اردبیل بوده و شایعه هایی مبنی بر وجود زمستان سخت در اردبیل صحت ندارد همان طوری که طول دوره یخبندان امسال با زمستان 86 نیز برابر نیست.
وی از خرید رادار پیشرفته هواشناسی برای استان اردبیل خبر داد و خاطر نشان کرد: این رادار در مرحله آماده سازی است و در هفته دولت سال 95 راه اندازی و به بهره برداری خواهد رسید که با استقرار این رادار ما شاهد آمارهای دقیق هواشناسی و پیش بینی های بلند مدت خواهیم بود.
دولتی مهر در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه استان اردبیل پنجمین استانی است که سامانه هواشناسی مخصوص فرودگاه دارد، خاطر نشان کرد: سازمان هواشناسی اقدامات مهمی را برای بهبود حمل و نقل هوایی انجام داده است.
نظر شما