طراحی صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد باید بازنگری شود

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور خواستار بازنگری در صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، بهمن نامدار مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور ظهر امروز( 2 دی) در نشست کارگروه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: گفت: تثبیت، رونق و توسعه صنایع دستی از سیاست ها و راهبردهای دولت است.

وی افزود: صنایع دستی به عنوان پیام رسان جدی از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی می تواند در سطح جهانی نقش ایفا کند؛ زیرا سه عنصر هنر، فرهنگ و صنعت در ذات صنایع دستی جای دارد.

 نامدار مطلق در ادامه، با بیان اینکه در حوزه صادرات ارقام مشخصی از استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد، از استاندار این استان خواست تا با ساماندهی حوزه گمرک و صادرات، آمارهای مشخصی در زمینه صادرات این استان تهیه کنند.

معاون میراث فرهنگی کشور یکی از شعارهای مسئولان این سازمان را دانش بنیان کردن صنایع دستی عنوان و یادآور شد: استان کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر اینکه نباید تک محصولی باشد، باید طراحی صنایع دستی آن نیز بازنگری شود.

وی با بیان اینکه حوزه تجارت داخلی و خارجی از اهداف و برنامه دولت یازدهم است، افزود: متاسفانه در دولت قبل همه بازارهای داخلی و خارجی خود را از دست دادیم.

نامدار مطلق به مثالی در این زمینه اشاره و اظهار داشت: در میدان نقش جهان که میدان نمادین کشور بود کالاهای چینی، هندی و پاکستانی به فروش می رسید ولی با تدبیر اندیشیده شده این کار پالایش و پاکسازی شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: در بسیاری از میادین نمادین و بازارچه ها اجازه فروش کالاهای خارجی داده نمی شود، زیرا جنس های ما از کالاهای خارجی بهتر و باکیفیت تر هستند.

وی تولید کشور را خوب دانست و با اشاره به اینکه برای فروش نابسامانی هایی وجود دارد، ادامه داد: مشکل تشکیلاتی و ساختاری در این زمینه وجود دارد و صنایع دستی با ادغامی که صورت گرفت، متاسفانه در ماموریت های آن تولید گنجانده و هیچ فکری برای فروش آن نشد.

نامدار مطلق با بیان اینکه این سازمان در حال گسترش نظارت بر تولید و فروش محصولات صنایع دستی است، گفت: فروشگاه های جدید صنایع دستی را تعریف و در حال خارج کردن این صنایع از حالت سنتی هستیم.

این مسئول میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه از زمان آغاز به کار دولت یازدهم هیچ فروشگاه مجازی را نداشتیم، یادآور شد: فروشگاه های مجازی به اندازه ای زیاد شده اند که می توان نمایشگاهی از فروشگاه مجازی راه اندازی کرد.

وی اظهار داشت: تقریبا در همه استان ها فروشگاه های مجازی راه اندازی شده اند و باید مسئولان در استان کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی این فروشگاه را پیگیری کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: باید در حوزه تجارت صنایع دستی تحول صورت گیرد که یکی از راه های آن فروش مجازی است.

نامدار مطلق از راه اندازی فروشگاه های سیار و مجاز صنایع دستی خبر داد و  افزود: در برخی از مناطق نیاز به بازارچه و غرفه های دائمی وجود نداشت به همین دلیل اقدام به رته اندازی فروشگاه سیار شد.

وی گفت:  احداث بازارچه های دایمی اقدام مهمی برای معرفی و شناسایی قابلیت ها و ظرفیت های صنایع دستی هر منطقه به شمار می رود.

 

 

 

کد خبر 509950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha