اجرای اذان مساجد باید حلقومی باشد/تأکید بر بین المللی شدن مسابقات اذان

خبرگزاری شبستان: موذن برجسته جهان اسلام، گفت: مساجد بسیار زیادی در کشور ما وجود دارد که در آن می توان از موزنین برای اجرای زنده و حلقومی بهره گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، استاد حسن رضاییان داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اذان اولین شعار اسلام است و وحدانیت خدا را به مردم معرفی کرده و بعد به شهادتین و نماز می پزدارد که ستون دین است.

 

وی ابراز کرد: عبارت حی علی الصلاة در اذان اتحاد اسلامی را می رساند و این جاست که اهمیت اذان معلوم می شود.

 

برترین موذن جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه مسابقات اذان به تازگی به صورت رسمی به مسابقات سراسری اضافه شده است، خاطرنشان کرد: این امر باعث تشویق شرکت کنندگان سایر رشته ها برای حضور در مسابقات اذان می شود.

 

وی گفت: این بخش از مسابقات سراسری قرآن کریم، موجب می شود که بیشتر جوانان ما به قرآن و مسائل دینی پا بگذارند و اتحاد مسلمانان نیز بیشتر شود.

 

رضاییان با بیان اینکه باید مسابقات سراسری قرآن کریم در سایر کشورهای اسلامی نیز برگزار شود، افزود: این مهم باعث ایجاد زمینه لازم برای برگزاری رقابت های بین المللی اذان می شود.

 

این موذن برجسته و بین المللی، مسابقات سراسری قرآن را وسیله اتحاد مسلمانان جهان دانشت و گفت: مخالف پخش صوت اذان در رسانه ملی و مساجد هستم باید با بهره گیری از موذنین اجرای حلقومی اذان را در مساجد داشته باشیم.

 

وی گفت: مساجد باید از قاریان و موذنین برای اجرای زنده بهره بگیرند چرا که موجب همبستگی بیشتر و پر شدن مساجد به ویژه در نمازهای صبح می شود.

 

رضاییان این اقدام را در جذب جوانان به مساجد و قرآن بسیار اثرگذار دانست و گفت: این مسابقات باید در شناسایی و معرفی استعدادها و چهره های نخبه رشته اذان به جامعه اثرگذار باشد.

 

وی تصریح کرد: مساجد بسیار زیادی در کشور ما وجود دارد که در آن می توان از موزنین برای اجرای زنده و حلقومی بهره گرفت.

 

داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، همچنین از ترجیح دادن اذان های سه دقیقه ای در صدا وسیما به اجرای استاندار اذان که 7 الی 8 دقیقه به طول می انجامد و یا ویرایش آنان به این مدت زمان انتقاد کرد.

 

رضاییان تأکید کرد: باید استعداد ها شناسایی شده و با معرفی در مساجد، محافل و اتحادیه موسسات قرآنی از آنان بهره گرفته شود.

 

وی با اشاره به رواج اذان حلقومی توسط خود مردم در محله ها در دوران قدیم که حتی 7 یا 8 نفر به این امر مبادرت می کردند، عنوان کرد: این امر باعث می شد که جوانان و نوجوانان به سمت دین بیایند.

 

این موذن برجسته جهان اسلام، برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته اذان را یک آغاز بسیار خوب دانست و خواستار استمرار و نتیجه بخش بودن آن شد.

 

استاد رضاییان در خصوص روند برگزاری مسابقات اذان، اعلام کرد: از صبح تا ظهر امروز از 8 نفر آزمون گرفته ایم که خوشبختانه سطح آنان در وضعیت خوبی بود.

 

وی خاطرنشان کرد: کسی که می خواهدد موذن خوبی باشد در وحله نخست باید قاری خوبی باشد و تمام آن فاکتورهای لازم برای یک قاری را داشته باشد جدای از اینکه یکسری فاکتورها در این رشته وجود دارد که با هر دستگاهی نباید اذان بگویند.

 

داور سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، تصریح کرد: اذان شعار است باید با صلابت گفته شود نه اینکه فقط به جهت موسیقایی زیبا باشد بلکه باید به قدری اثرگذار باشد که شنونده را به اقامه نماز ترغیب کند.

 

وی با انتقاد از اینکه بیشتر موذنین موسیقایی می خوانند، تأکید کرد: برای اذان باید در دستگاه حجاز خواند به گونه ای که می بینیم اذانی که 30 سال پایدار مانده و کهنه نمی شود به خاطر همین است.

 

رضاییان، یادآور شد: موذنان قدیمی از عبدالباسط تقلید می کردند که دارای سبک قدرتی است و فشار خاصی می خواهد اما کسانی که به سبک موسیقایی می خوانند قادر به خواندن اذان در دستگاه های بالاتر نیستند.

 

وی با اعلام رضایت از روند برگزاری مسابقات و سطح شرکت کنندگان، ابراز کرد: قطعاً در ادامه رقابت ها کیفیت اجراها بهتر هم خواهد شد.

 

کد خبر 509760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha