به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز در نشست خبری بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت تصریح کرد: کنفرانس وحدت اسلامی امسال روزهای ششم، هفتم و هشتم دی مصادف با 15، 16 و 17 ربیع الاول و هفته وحدت برگزار می شود.
وی افزود: برنامه های گوناگونی با همکاری همه نهادهای مرتبط و موثر و دعوت کننده به وحدت و زمینه ساز همگرایی در جهان اسلام برای کنفرانس امسال در نظر گرفته شده است که بخشی از این فعالیت ها در داخل کشور و بخشی در خارج از کشور اجرا می شود.
۶۰میهمان ویژه در کنفرانس وحدت امسال
دبیر کل مجمع جهانی تقریب تصریح کرد: امسال بیش از 500 نفر از شخصیت های بزرگ جهان اسلام برای شرکت در کنفرانس بین المللی وحدت دعوت شده اند که تاکنون 301 نفر از دعوت شدگان اعلام حضور کرده اند. قریب به 320 میهمان نیز از شخصیت های موثر داخل کشور در این همایش حضور دارند که از میان میهمانانی که تاکنون اعلام حضور کرده اند 39 نفر از اروپا و آمریکا، 167 نفر از حوزه آفریقا و کشورهای عربی و 92 نفر از حوزه آسیا و اقیانوسیه هستند.
وی با بیان اینکه این کنفرانس 60 میهمان ویژه از شخصیت های برجسته جهان اسلام دارد، خاطرنشان کرد: این میهمانان از وزرا، روسای پارلمان های کشورهای اسلامی، مفتیان اعظم، نخبگان و شخصیت های برجسته دانشگاهی و روسای دانشگاه های موثر و مهم جهان اسلام هستند که امیدواریم امسال شاهد ارایه پیشنهادات اجرایی و عملی در راستای استحکام وحدت و مقابله با جریان های تکفیری و افراطی باشیم.
آیت الله اراکی افزود: فعالیت های مجمع تقریب در جهان اسلام خوب بوده و حرکت های گسترده ای که در راستای گسترش تکفیر و افراطی گری در جهان اسلام رخ می دهد در مقابل خود شاهد جریان وحدت گرا در منطقه است. ما در سراسر جهان در طول 2-3 سال اخیر فعالیت های قابل قبولی داشته ایم که به عنوان مثال می توان به تشکیل اتحادیه های تقریبی و مشارکت همه اقشار در این مسئله و همچنین تحت پوشش قرار دادن 30 کشور جهان با تشکیل مجامع تقریب در آنها اشاره کرد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت کمیسیون های مختلف در کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد: امسال 12 کمیسیون شامل کمیسیون های احزاب مقاومت، علم و فناوری، دانشگاهیان،کمیسیون بررسی شرایط کنونی جهان اسلام، کمیسیون بررسی علل بحران، راه های برون رفت از بحران، کمیسیون زن و خانواده، جوانان، علمای مقاومت و ... فعالیت می کنند که مختص اتحادیه های تقریبی هستند. ما در قالب این اتحادیه ها تلاش می کنیم اقشار گوناگون جوامع را در رابطه با تقریب فعال کرده و آنها را در مقابله با جریان های تکفیری و افراطی شریک کنیم و دل ها و قلم ها را حول محور رسول اکرم (ص) یکی نماییم.
امروز شاهد جنگ رسانه ای، سیاسی، نظامی و فرهنگی علیه تقریب هستیم
آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به نقش کنفرانس وحدت در ایجاد جریان همگرایی در جهان اسلام گفت: این کنفرانس می تواند نقش بسیاری در گسترش جریان وحدت گرا در جهان اسلام داشته باشد. ما معتقدیم دشمنان امروز جهان اسلام علیه وحدت جامعه اسلامی وارد یک جنگ تمام عیار شده اند. در سال های پیش با وجود دشمنی ها ما در رابطه با تقریب در صلح بودیم اما امروز شاهد جنگ رسانه ای، سیاسی، نظامی و فرهنگی بر علیه تقریب هستیم. اما پشتیبانان این جریان باید بدانند که دود این جنگ به چشم خود آنها می رود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب با اشاره به حادثه نیجریه و قتل عام شیعیان این کشور خاطرنشان کرد: ما ضمن محکومیت این جنایت از همه مجامع بین المللی درخواست می کنیم که این موضوع را پیگیری کرده و در راستای آزادی شیخ زاکی زاکی تلاش کنند. این بزرگوار و پیروان ایشان مرتکب هیچ جرم و جنایتی نشده اند آنها در یک گردهمایی آرام اعمال مذهبی خود را دنبال می کردند، این همه مراکز متعدد در جهان که در رابطه با حقوق بشر فعالیت می کنند چرا امروز در برابر این جنایت سکوت کرده اند؟ سکوت در برابر این جنایت نمی تواند بر آن سرپوش بگذارد و به آن خاتمه دهد بلکه این جریان ادامه خواهد یافت و ما خوف آن داریم که این آتش دامنگیر بسیاری از کشورهایی شود که در برابر آن سکوت می کنند.
وی یادآور شد: اتفاقی که در پاریس افتاد نمونه ای است که امکان وقوع آن برای دیگران نیز وجود دارد ما پیش از این هشدار داده بودیم که حمایت از گروه های افراطی در عراق و سوریه و ... موجب چنین فجایعی می شود، ما هشدار دادیم که باید همگان تلاش کنند تا این حرکت لجام گسیخته افراطی را کنترل و ریشه کن نمایند در غیر این صورت ممکن است همه جهان را دربر بگیرد، کشورهایی که امروز خود را از این ماجرا در امان می بینند بدانند که روزی خود آنها گرفتار همین جریان های افراطی خواهند شد.
آیت الله اراکی افزود: ما در کنفرانس وحدت امسال سعی می کنیم ضمن اطلاع رسانی درباره خطر جریان جنگ های مذهبی، توجه جهان اسلام را به خطر تداوم جریان پراکندگی جهان اسلام و ضرورت تلاش برای ایجاد وحدت بیشتر مسلمین جلب کرده و از همه شرکت کنندگان برای نزدیک کردن افکار و دل های مسلمین جهان کمک بگیریم.
کنفرانس وحدت امسال ویژگی ها و امتیازات خاصی دارد
وی در رابطه با ویژگی های شاخص کنفرانس وحدت امسال گفت: کنفرانس امسال چند ویژگی دارد نخست اینکه در شرایط بحرانی منطقه شکل گیری و برپایی این نشست یکی از ویژگی های آن است. در حالی که تلاش های متعددی در جهت ایجاد خصومت در جهان اسلام می شود نفس تشکیل کنفرانس امیدوارکننده است هرچند که با زحمات زیادی همراه بوده است. شخصیت های برجسته قریب به 70 کشور جهان در این اجتماع حضور دارند و نفس این اجتماع می تواند مبارک باشد.
آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: امتیاز دیگری که می توان برای کنفرانس وحدت امسال برشمرد این است که در کنفرانس امسال بسیاری از شخصیت های حاضر، افرادی هستند که در سال های قبل در این کنفرانس شرکت نمی کردند، ما 130 میهمان خارجی داریم که برای نخستین بار در این کنفرانس شرکت می کنند. رویکرد عملی در این کنفرانس نیز از دیگر امتیازاتی است که تلاش می کنیم برنامه ریزی ها و درخواست ها از میهمانان به گونه ای باشد که به عملیاتی کردن طرح ها و پیشنهادات بینجامد.
نقش رسانه ها در ایجاد جریان همگرا و وحدت آفرین در جهان اسلام
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم رسانه ها در اطلاع رسانی نسبت به شرایط کنونی جهان اسلام و نقشه های دشمنان تصریح کرد: موج تکفیر و جریان های افراطی در 3-4 سال اخیر به وسیله برخی رسانه ها تغذیه شد، نباید نقش رسانه هایی مانند الجزیره و العربیه و بی بی سی را در گسترش جریان های تکفیری نادیده گرفت. اصرار شبکه بی بی سی در اینکه داعش را به عنوان دولت اسلامی معرفی کند، همچنین اصرار برای اینکه جنگ عراق و سوریه با تروریست های تکفیری را جنگ شیعه و سنی عنوان کند، همه ی این امور فعالیت های رسانه ای است که می تواند نقش رسانه در آگاه سازی و اطلاع رسانی در این زمینه را نشان دهد.
وی افزود: امروز رسانه های ما باید در راستای فعالیت های رسانه ای این جریان را مطرح کرده و ادعاهای چنین رسانه هایی را که مدعی آزادی و حقوق بشر هستند، نقد کرده و رسالت آگاه سازی خود را انجام دهند. همه رسانه های وحدت آفرین می توانند در این زمینه موثر باشند و به نظر من باید از رسانه هایی که در راستای تقریب تلاش می کنند، تقدیر شود.
آیت الله اراکی این کار رسانه ای را یک جنایت بزرگ علیه بشریت عنوان کرد و افزود: آنها می خواهند مردمان جهان را از هم جدا کنند. با توجه به نقش رسانه ها در این رابطه مجمع تقریب در آینده ای نزدیک برای معرفی و تقدیر از رسانه های وحدت گرا برنامه ویژه ای خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامه دوم مقام معظم رهبری به جوانان اروپا تصریح کرد: ما برنامه و نشست ویژه ای درباره نامه مقام معظم رهبری در بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی داریم و علاوه بر آن فعالیت هایی نیز در راستای تبیین نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا در دو شبکه مجازی بین المللی در سراسر دنیا به نام Lovemohammad و Lovequran داریم.
مراسم افتتاحیه بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت روز ششم دی ماه با سخنرانی ریاست جمهوری و در محل سالن اجلاس کشورهای اسلامی و اختتامیه آن روز هشتم دی و در هتل استقلال با سخنرانی رییس مجلس برگزار می شود.
نظر شما