خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نفت ایران از نقاط قوت کشورمان در عرصه اقتصادی محسوب می شود؛ نقطه قوتی که طی سالیان قبل حتی با وجود تحریم های ناعادلانه مسیر توسعه و رشد خود را طی کرده و هیچ وقت از مسیر پیشرفت بازنمانده است. پس از توافق هسته ای و بویژه بسته شدن پرونده PMD شرایط برای صادرات بیشتر این محصول کشورمان به کشورهای اروپایی فراهم شده است از این رو وزارت نفت سیاست افزایش تولید روزانه نفت را در دستور کار خود قرار داده است.
بنابراین گزارش مهر در گزارشی از نشست ويژه مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با مديران شرکتهاي بهره بردار نفت و گاز، پايانههاي نفتي و مديران ستادي شرکت نفت که به منظور بررسي راهکارهاي افزايش 500 هزار بشکهاي افزايش توليد نفت خام ايران برگزار شد خبر داده است که: "در اين نشست که تمامي اعضاي هيات مديره شرکت ملي نفت ايران هم حضور داشتند، سناريوي نهايي افزايش ظرفيت توليد نفت خام ايران در دوران پساتحريم در قالب دو مرحله 500 هزار بشکهاي تدوين و هماهنگي نهايي بين شرکتهاي بهرهبردار، پايانه نفتي و مديريت امور بينالملل شرکت ملي نفت ايران براي اجراي آن انجام شد. در اين نشست چند ساعته رکنالدين جوادي مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تاييد سناريوي نهايي افزايش 500 هزار بشکهاي توليد نفت خام ايران در دي ماه سالجاري، دستور اين برنامه افزايش توليد نفت را صادر کرده است. در نشست ويژه بررسي سناريوي نهايي افزايش 500 هزار بشکهاي توليد نفت خام ايران، علاوه بر مديرعامل و اعضاي هيات مديره شرکت نفت، مديران عامل شرکتهاي مناطق نفتخيز جنوب، نفت مناطق مرکزي، فلات قاره، پايانههاي نفتي، امور بينالملل شرکت نفت، مديريت برنامهريزي و برخي از مديران ستادي حضور داشته اند."
این در حالی است که فارس به نقل از بیزینس لاین در رابطه با افزایش تولید نفت ایران گزارش داده است که: "فتیح بیرول رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت: صادرات نفت ایران طی 6 تا 12 ماه پس از رفع تحریمها می تواند نیم میلیون بشکه در روز افزایش یابد. به محض برداشته شدن تحریمها، ایران در 6 ماه یا یک سال پس از آن، 500 هزار بشکه نفت در روز به بازار ارسال خواهد کرد.هیچ افزایش چشمگیری در قیمتها تا پیش از سال 2016 رخ ندهد."
این گزارش می افزاید: اواسط آذر ماه بیژن عالی پور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز در رابطه با جزئیات افزایش ۵۰۰ هزاربشکه ای تولید نفت خام بلافاصله بعد از تحریمها اعلام کرده بود که: "با توجه به فعالیتهای گستردهای که در راستای حفظ و افزایش تولید انجام شده است؛ بنابراین بدون هیچ نگرانی تولید نفت ایران بلافاصله بعد از تحریمها 500 هزار بشکه افزایش مییابد. بعد از کاهش تکلیفی تولید نفت به دلیل تحریمهای ظالمانه، اقدامهای گستردهای در راستای حفظ توان تولید، فرآورش، تعمیرات اساسی تجهیزات و افزایش تولید انجام شده است. همه این فعالیتها در شرایطی صورت گرفته که به دلیل تحریمها با محدودیت شدید منابع مالی مواجه بودیم، با این حال توانستیم تهدید تحریمها را به فرصتی تبدیل کرده و به تقویت زیرساختهای نفتی، بازسازی و تعمیرات اساسی تاسیسات و تکمیل پروژههای مهم بپردازیم. با توجه به مدیریت اعمال شده برای بازگشت همه تاسیسات به شرایط تولید مطابق با برنامه مصوب، تحقق تامین خوراک پالایشگاههای پتروشیمی و صادرات نفت خام در کوتاهترین زمان ممکن، از آمادگی کامل برخوردار هستیم. براین اساس طی سالهای 93 و 94 بیش از 14 هزار مورد اقدامهای مهندسی درون چاهی، بیش از 550 مورد اصلاحیه فرایندی، بیش از 2800 مورد تعمیر اساسی تجهیزات فرآورشی و 240 مورد تعمیرات اساسی ماشین آلات دوار در پنج شرکت بهرهبرداری نفت وگاز تابع مناطق نفتخیزجنوب انجام شده است. همچنین در این بازه زمانی پروژههای مهمی مانند احداث چندراهه جدید گناوه، کارخانجات نمکزدایی لب سفید، هفت شهیدان، خط لوله 24 اینچ انتقال نفت از اهواز به پالایشگاه آبادان، افزایش توان تزریق در میدانهای کرنج و پارسی، جمعآوری و تزریق گاز نرگسی، واحد بهرهبرداری و نمکزدایی میدان منصوری با ظرفیت فرآورش 75 هزار بشکه نفت در روز با موفقیت اجرا و یا تکمیل و در مدار تولید قرار گرفتند."
یادآور می شود: بیژن زنگنه، وزیر نفت ١٢ آذر در حاشیه نشست 168 اوپک در وین به خبرنگاران گفته بود: ایران میتواند بلافاصله پس از لغو تحریمها حداقل روزانه 500 هزار بشکه به تولید نفت خام خود بیفزاید و پس از آن ظرف مدت کوتاهی روزانه 500 هزار بشکه دیگر نیز به این تولید میافزاییم، به طوری که این مقدار در مجموع به یک میلیون بشکه میرسد. این بدان معناست که تولید نفت خام ایران در مجموع به رقم سه میلیون و 800 هزار تا سه میلیون و 900هزار بشکه در روز می رسد.
نظر شما