به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد حسین شریفی، عضو هیأت علمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (30 آذر) در همایش ملی «حیات طیبه در پرتو سبک زندگی مهدوی» که در سالن همایش موسسه آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد، عنوان کرد: این همایش دارای سه مولفه اصلی «حیات طیبه»، «سبک زندگی» و «مهدویت» است و رسالت اصلی همایش، اتصال این سه مولفه با یکدیگر است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: واژه «حیات طیبه» در آیه 97 سوره نحل آمده است و شرط اصلی «حیات طیبه»، داشتن عمل صالح و ایمان است و داشتن عمل صالح نیز به معنی انجام عمل و کردار مناسب و به دور از خودخواهی، انجام امور تعالی جویانه و اعمالی است که مخالفت با شرع اسلام نداشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی تصریح کرد: شرط اصلی عمل صالح، ایمان است و «حیات طیبه» در اصل، همان حسن اخلاقی است که معلول حسن فعلی و فاعلی است.
وی بیان داشت: اخلاق اجتماعی دارای ابعاد وسیعی است که باید مورد پژوهش بیشتری قرار بگیرد و اخلاق فردی یکی از ابعاد حیات اخلاقی است.
عضو هیأت علمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) تأکید کرد: ایمان و باورهای دینی، نقش به سزایی در تحقق سبک زندگی تعالی جویانه دارد، اما ایمان، تنها عامل تحقق سبک زندگی نیست، بلکه باورها و جهانبینی ما بعد وسیعی از این مسأله را در بر می گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی تصریح کرد: فلسفه وجودی مهدویت، اتمام برنامه رسول الله (ص) است، یعنی ما نیازمند فردی هستیم که مکارم اخلاق را در جامعه تحقق بخشد و این اعتقاد سبب می شود که فرد منتظر در این مسیر حرکت کند.
وی با اشاره به این که مهدی باوری عامل جامعه سازی معتقدان به مهدویت است، گفت: دومین نتیجه مهدی باوری در جامعه، دوری از رذایل اخلاقی است، اما متأسفانه ما با وجود این که مدعی زندگی مهدوی هستیم، اما امروز بی بندو باری های خانواده، ترویج همجنس گرایی، طلاق و دعواهای خیابانی از جمله فسادهای اخلاقی هستند که در جامعه کنونی به شدت رواج یافته است.
کارشناس تاریخ اسلام و مسائل فرهنگی خاطر نشان کرد: یک انسان مهدی باور همواره در زندگی خود، حضور امام زمان (عج) را در جامعه احساس می کند و باور این مسأله که هر لحظه ممکن است که امام عصر (عج) ظهور کند، باعث می شود که فرد مهدی باور بر رفتار و کردار خود حساس باشد.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی تصریح کرد: ما نباید تنها در سطح دانستن علوم باقی بمانیم، بلکه علومی مانند خداشناسی، امام شناسی و معادباوری باید مورد بررسی های بیشتری قرار بگیرد و به صورت کاربردی در جامعه اجرا شود.
وی با اشاره به این که فلسفه و کلام باید به صورت کاربردی مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: موضوعات مربوط به فلسفه و کلام باید در زندگی عادی مورد استفاده قرارگیرد و قبل از ظهور حضرت مهدی (عج) باید ویژگی های اعتقادی، عملی و اقتصادی یک جامعه منتظر را ایجاد کرد.
عضو هیأت علمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) اظهار داشت: شیوه های محقق شدن حیات طیبه، پس از ظهور حضرت مهدی (عج) شامل ارتقای دانش و عقلانیت با آموزش های کاربردی طبق روش پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع)، اصلاح امیال و خواسته ها و ارائه الگوی عینی حیات طیبه است.
نظر شما