به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران، در مراسم افتتاحیه هفته علمی تمدن نوین اسلامی ضمن تبریک هزار و صد و هفتاد و هفتمین سال آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج)، افتتاح این هفته را در چنین روزی و در مسجد جمکران، بسیار مبارک خواند.
وی با بیان اینکه حادثه ولادت پیامبر اکرم(ص)، واقعه بسیار عظیمی در عالم بود، ادامه داد: اما بعثت آن حضرت (ص) بسیار سرنوشت سازتر بود و همانطور که امام راحل(ره) فرمود، در همه دهر، روزی بالاتر از روز بعثت پیامبر اسلام(ص) وجود ندارد و نخواهد داشت.
تولیت مسجد مقدس جمکران ولادت حضرت امیرمومنان (ع) در خانه کعبه را، حادثه بزرگی دانست و اظهار کرد: با همه این وجود، مسئله غدیر بسیار مهمتر از حادثه ولادت ایشان در خانه کعبه بود؛ چرا که مکمل دین و متمم نعمت بود.
حجت الاسلام رحیمیان با بیان این مقدمه که با وجود این موضوع که نیمه شعبان نیز سالروز ولادت حضرت حجت (عج)، بسیار بااهمیت و ارزشمند است، گفت: اما آغاز امامت آن حضرت (عج) که سرانجام آن، حاکمیت حکومت الهی در سراسر جهان خواهد بود، بسیار از نیمه شعبان سرنوشت سازتر است.
وی با بیان این ادعا که اصل مقوله تمدن اسلامی، کمال و اوج و فرجام و تحققش به دست آن حضرت (عج) خواهد بود، در همین باره ادامه داد: می توان گفت همه انبیای الهی به دنبال آن بودند که به نوعی زمینه ساز این تمدن باشند و در نتیجه مقدمه آن، نفی حاکمیت طاغوت است.
تولید مسجد مقدس جمکران، در همین باره ابراز کرد: به همین جهت همه انبیاء و اولیاء در صدر کارهایشان، معارضه با حاکمیت های طاغوت را داشتند، و در همین راستا هم، همه آنها در شهادت ها و رنج ها دنیوی مستغرق بودند.
به گفته وی تمدن اسلامی در سه بخش اساسی و اصولی قابل تحقق است که تا این اصول متحقق نشود، این تمدن پایه گذاری نخواهد شد.
حجت الاسلام رحیمیان در بیان و توضیح این اصول افزود: اصول دین، اخلاق و فقه، سه اصلی هستند که در این زمینه، پایه گذار تمدن خواهند بود و پرداختن به این اصول، توسعه هر چه بیشتر این تمدن را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه تمدن اسلامی، امکان شکل گیری ندارد، مگر آنکه جامعه برپا کننده نماز آن را شکل دهد، اظهار کرد: این جامعه در سطح کلانش باید بر اساس مسئله امامت و امت شکل بگیرد؛ نه صرفا رهبری و امت.
حجت الاسلام رحیمیان در همین باره تاکید کرد: نماز جماعت در چنین جامعه ای، تمرینی برای شکل گیری جامعه الهی است. هر چه اهمیت نماز در جامعه بیشتر شود، زمینه های این تمدن سازی بیشتر پایه گذاری می شود.
به اعتقاد تولیت مسجد مقدس جمکران، مولفه ها و مقدمات صحت و تکامل نماز، همگی شرایط و زمینه هایی را ایجاد می کنند، که در واقع زمینه ساز تمدن اسلامی است و بدون جامعه نمازگذار نمی توان به تمدن نوین اسلامی اندیشید.
وی در پایان سخنانش با یادآوری این نکته که اگر خوب بتوانیم به آنچه که قرآن برای ما ترسیم کرده است، بپردازیم، می توانیم زمینه ساز تمدن اسلامی شویم، خاطرنشان کرد: فرهنگ و تمدن اسلامی را باید از متن قرآن و سنت برگیریم و نماز رُکن همین متون است که ملازم با همه ابعاد شکل گیری یک جامعه اسلامی است.
نظر شما