جمع آوری ۳۸۵ میلیارد ریال زکات در ۱۰ سال گذشته

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین گفت: طی ۱۰ سال گذشته ۳۸۵ میلیار ریال زکات جمع آوری شده که ۸۲ درصد برای پروژه های عمرانی و نزدیک ۱۸ درصد برای نیازمندان هزینه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین، هدایت صفری در نشست شورای زکات شهرستان آبیک بیان کرد: از حضور اعضای شورای زکات شهرستان و تلاش هایتان که تعامل و همکاری شما نتیجه داده است، تقدیر و تشکر می کنیم و امیدواریم که با هم افزایی با محوریت ائمه جمعه بتوانیم گام های شایسته ای برداریم.

 

وی ادامه داد: همچنین لازم است از تلاش ها و توجه امام جمعه شهر آبیک در حوزه زکات و امداد به نیازمندان تقدیر و تشکر داشته باشیم.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اضافه کرد: ضروری ترین فریضه دینی زکات است که نهادینه کردن این موضوع و فرهنگ سازی این فریضه الهی جزو وظایف دبیرخانه زکات است.

 

وی عنوان کرد: براساس تجریبات به دست آمده اگر آثار و فواید زکات برای مردم به خوبی تبیین شود و مردم این آثار را به خوبی بدانند و لمس کنند قطع یقین زکات را می دهند اگر مردم درک کنند که زکات مال انسان را نمی کاهد بلکه به آن برکت می دهد و به نوعی جمع کردن مال است و نه خرج کردن آن، زکات می دهند.

 

صفری افزود: مزایای پایین دستی زکات که کمک به محرومان و نیازمندان و اجرای پروژه های عمرانی است، گفته شده ولی مزایای بالادستی زکات که برکت در جامعه است و این مزیت در شهر و روستا و در زندگی یکایک ما جاری و ساری می شود باید بیشتر تبیین شود.

 

وی خاطرنشان کرد: جمع آوری زکات در استان قزوین با 100 میلیون ریال آغاز شد و با رشد خوبی که داشت طی سال 94 به بیش از 117 میلیارد و 360 میلیون ریال رسید.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین توضیح داد: طی 10 سال گذشته 385 میلیار ریال زکات جمع آوری شده که حدود 82 درصد برای پروژه های عمرانی و نزدیک 18 درصد برای نیازمندان هزینه شده است البته زکات در بخش پروژه های عمرانی بیشتر صرف ساخت و تعمیر مسجد، حسینیه، خانه عالم، کتابخانه، کارگاه های فرهنگی و سایر نیازهای عام المنفعه مردم شده است.

 

وی تصریح کرد: براساس رهنمود علماء و آیات و روایات که در این زمینه وجود دارد، اولویت مصرف زکات برای محرومان و نیازمندان است بر این اساس طی سال جاری بخشنامه ای به شهرستان ها ابلاغ شده تا 60 درصد مصرف زکات را به نیازمندان و 40 درصد را نیز به پروژه های عمرانی اختصاص دهند.

 

صفری اظهار کرد: امروز با وجود اینکه نظام در قالب های مختلف خدمات خوبی به اقشار آسیب دیده و نیازمند ارائه می کند، ولی نیازمندان مشکلات و نیازهای عدیده ای را دارند به عنوان نمونه در زمینه جهیزیه بیش از 600 نفر در نوبت دریافت هستند این در حالی است که به طور مستمر از محل اعتبارات امداد و کمک خیران و نیکوکاران جهیزیه برای نیازمندان تهیه می شود ولی نیازها بیش از حد فعلی کمک هاست و باید همت و تلاش بسیجی وارباشد تا در این زمینه نیز بتوانیم گامی برداریم تا این بنیان نیک در اسلام با سلامتی در خانواده های نیازمند هم شکل گیرد.

 

وی تأکید کرد: در حال حاضر 2 تا 3 میلیون تومان برای جهیزیه پرداخت می شود که این مبلغ ناچیزی است ولی برای همین مبلغ هم، افراد زیادی پشت نوبت داریم علاوه بر این بیماران خاص و صعب العلاج نیز داریم که نیازمند کمک های مردمی هستند از این رو هدف گذاری 60 درصدی برای کمک به نیازمندان انجام شده تا بتوانیم به جامعه هدف خدمات لازم را ارائه کنیم.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اعلام کرد: طی هشت ماهه سال جاری مبلغ 57 میلیارد ریال جمع آوری زکات داشته ایم از این مبلغ حدود 30 میلیارد ریال مربوط به زکات واجب، 12 میلیارد ریال زکات مستحبه است که در سطح استان 250 تن میوه به عنوان زکات مستحبه داده شده است که در میان نیازمندان به سرعت توزیع شد.

 

وی گفت: زکات فطره هم 15 میلیارد و 200 میلیون ریال جمع آوری شد که در این خصوص به هیئت امنای مساجد اختیار داده شد تا زکات را در همان منطقه و محله برای نیازمندان با حفظ عزت نفس و کرامت انسانی نیازمندان هزینه کنند.

صفری افزود: از این میزان 57 درصد زکات جمع آوری شده به نیازمندان و 43 درصد به پروژه های عمرانی اختصاص داده شد که در تلاش هستیم تا پایان سال این اختصاص را در نسبت 60 درصد به محرومان و 40 درصد به پروژه های عمرانی حفظ کنیم

 

وی عنوان کرد: نخستین درخواست ما این است که زکات را همانطور که اولویت آن مشخص است برای نیازمندان ومحرومان هزینه شود که تبیین و تشریح این مهم توسط روحانیت و ائمه جمعه و جماعات در مجالس مختلف برای مردم تأثیر بسزایی دارد

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین افزود: تبلیغ چهره به چهره و اختصاص هر چه بیشتر زکات به نیازمندان همان منطقه امر مهمی است که می تواند در ارائه خدمت به نیازمندان تأثیرگذار باشد.

 

وی یادآور شد: درخواست ما این است که در روستا، شهر یا بخش می توان میدان یا خیابانی را به نام زکات نامگذاری کنیم که این کار نیز می تواند کمک کند تا در راستای فرهنگ سازی زکات گام برداریم همچنین همراهی دهیاران در کنار عاملان زکات موثر و اثرگذار خواهد بود تا بتوانیم به تکلیف دینی و قانونی خود به طور توأمان عمل کنیم.

کد خبر 509223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha