قانون جدید محدودیت ویزا و اطمینان کاخ سفید به ایران

خبرگزاری شبستان:محدودیت های تازه برای ورود به آمریکا در حالی تصویب شده است که کاخ سفید و جان کری در نامه ای به ایران اطمینان داده است که نگران قانون جدید محدودیت ویزا نباشد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پس از امضای لایحه بودجه سال آینده آمریکا از سوی باراک اوباما؛ وی محدودیت‌های تازه‌ برای ورود به این کشور را هم به عنوان بخشی از قانون بودجه تایید کرده است، محدودیت هایی که چندی پیش در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده بود شامل بعضی شهروندان ۳۸ کشوری می‌شود که در حال حاضر بدون ویزا به آمریکا سفر می‌کنند. بر اساس فصل ۲۰۳ از متن بودجه سال آینده آمریکا که بعد از تصویب سنا و امضای اوباما به قانون تبدیل شده اگر شهروندان این ۳۸ کشور در پنج سال گذشته به سوریه، عراق یا کشورهای حامی تروریسم از نظر وزارت خارجه آمریکا (ایران، سودان و سوریه) سفر کرده باشند، نمی‌توانند مانند گذشته بدون ویزا وارد آمریکا شوند. به علاوه کسانی که تابعیت دوگانه این کشورها را هم دارند، از جمله ایرانی‌هایی که شهروند کشورهای معاف از ویزا مانند بریتانیا، استرالیا یا فرانسه هستند، باید با اجرای قانون تازه برای سفر به آمریکا درخواست ویزا کنند. هنوز زمان مشخصی برای اجرای قانون تازه تعیین نشده است.

 

بنابراین گزارش، پس از این رویداد سیل انتقادها از سوی شهروندان ایرانی وغیر ایرانی مقیم آمریکا در شبکه های اجتماعی به راه افتاد. در کنار این اتفاقات مقامات ایران نیز دست به انتقاد نسبت به این اقدام آمریکا زدند و در راس آنها محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان بود البته قبل از مکالمه تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با جان کری، وزیر خارجه آمریکا؛ وی در نامه ای توضیحاتی درباره قانون جنجالی تازه کنگره ارائه داد. در بخشی از این نامه آمده است: " خطاب به جنابعالی تایید کنم که ما به رفع تحریم‌ها بر طبق برجام کاملا متعهد هستیم. ما به اجرای کامل تعهدات‌مان طبق توافقات پایبند می‌مانیم. تیم ما سخت کار می‌کند تا خود را بدین منظور آماده کند و به محض آن که به روز اجرایی شدن برسیم ما تحریم‌های مربوطه را برخواهیم داشت. اینجانب همچنین اطمینان دارم که تغییرات جدید برای کسب روادید که در کنگره تصویب شده است، و دولت اختیار توقف اجرای آن را دارد، به هیچ وجه مانع ما نمی‌شود که تعهدات خود بر طبق برجام را اجرا کنیم، و ما [این تغییرات را] به گونه‌ای اجرا می‌کنیم که هیچ مانعی برای منافع اقتصادی مشروع ایران ایجاد ننماید. بدین منظور ما بالقوه ابزارهای متعددی را در اختیار داریم، شامل [صدور] ویزاهای تجاری ده ساله چندبار ورود، برنامه‌هایی برای تسریع در [صدور] ویزاهای تجاری، و اختیار توقف اجرای قانون که طبق این مصوبه جدید به ما داده شده است. خوشحال می‌شوم که در این خصوص باز هم صحبت کنم و توضیحات بیشتر ارائه نمایم."

 

این گزارش می افزاید: رسانه های غربی نیز به انعکاس حواشی تصویب این قانون پرداخته اند در این راستا ایرنا به نقل از وال استریت ژورنال نوشته است: "مقامات ایران علنا شکایت کرده اند که مقررات جدید آمریکا به طور غیر منصفانه مسافرانی را هدف قرار خواهد داد که از ایران دیدار می کنند و می تواند علاقه به سرمایه گذاری در کشورشان را کاهش دهد.

جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران روز جمعه در نیویورک گفت : این مقررات ویزا می تواند به منزله اعمال غیر رسمی تحریم باشد و توافق هسته ای را نقض کند. عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران روز یکشنبه گفت که این قانون با توافق هسته ای مغایرت دارد."

 

این در حالی است که خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از دیوید اوسولیوان، سفیر اتحادیه اروپا در امریکا در مطلبی در نشریه هیل در انتقاد به قانون محدودیت ویزا نوشته است: "چنین اقدام تبعیض آمیزعلیه بیش از سیزده میلیون شهروند اروپایی که هر ساله به امریکا سفر می کنند، غیر سازنده بوده و می تواند به تدابیر تلافی جویانه حقوقی منجر شود و در حالیکه به اقتصاد دو سوی اقیانوس اطلس لطمه وارد می سازد هیچ ربطی به افزایش امنیت نخواهد داشت. امریکا پذیرفته است که پتانسیل ایجاد تنش بر سر هرگونه تغییر دراین مورد وجود دارد."

 

یادآور می شود: سفیر اتحادیه اروپا و سفرای ۲۸ کشور اروپایی در آمریکا، با انتشار نامه ای سرگشاده به مصوبه جدید مجلس نمایندگان آمریکا در مورد سفر بدون ویزا به این کشور انتقاد کردند. در نامه سفرای کشورهای اروپایی که در وب سایت «هیل» منتشر شده، آمده است که طرح جدید، در عمل برای ۱۳ میلیون شهروند اروپایی که همه ساله به آمریکا سفر می کنند نوعی سیستم ویزا را برقرار می کند. آمریکا با ۳۸ کشور جهان قراردادی دایر بر معافیت شهروندان آنها از ویزای آمریکا دارد که از جمله، شامل ۲۸ کشور عضو اتحاده اروپا می شوند. در این نامه، به عنوان نمونه ای از تاثیرات مصوبه جدید آمده است که ممنوعیت کلی سفر به سوریه و عراق، تنها باعث محدودیت سفرهای مشروع صاحبان کسب و کار، روزنامه نگاران و ارائه دهندگان خدمات پزشکی و بشردوستانه می شود و از سوی دیگر، تاثیر بسیار کمی بر کسانی که سفرهای غیرقانونی انجام می دهند خواهد داشت.

کد خبر 509220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha