کلام معصومین(ع) مخاطب شناسی شود

خبرگزاری شبستان: یک محقق و پژوهشگر گفت: کلام ائمه معصوم (ع) باید مخاطب شناسی شود، از این حیث که مخاطب سخن چه کسی بوده و کلام در چه شرایطی عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، حجت الاسلام والمسلمين مصطفي(سعيد) صدوقي مازندراني، محقق و پژوهشگر در جمع عزاداران شهادت امام حسن عسکری(عليه السلام) در ساری با بیان اينكه کلمات به یادگار مانده از ائمه معصوم(عليهم السلام) سه مخاطب دارد که باید به این مخاطبین توجه ویژه لحاظ شود،عنوان داشت: در برخی موارد مخاطب سخن، خداوند متعال است که در این حال کلمات معصومین(عليهم السلام) مناجات و ادعیه محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: برخی اوقات، امام مخاطب خود را امام معصوم دیگری قرار داده که این کلام زیارت خوانده می شود.

 

حجت الاسلام صدوقی اظهار داشت: در برخی موارد نیز مخاطب کلام معصومین، توده مردم است که به این کلام حدیث می گویند و در حوزه های مختلفی مانند اعتقادات، احکام، واجبات، وظایف و اخلاقیات عنوان می شود.

 

وی با بیان اینکه «مجموعه موارد فوق الذکر را به عنوان کلام معصوم باید در کنار هم گذاشت و مطالعه کرد»، افزود: بهترین جملات در وصف امام علی(عليه السلام) زیارت روز غدیر امام هادی(عليه السلام) است که باید به عنوان یک سند بسیار معتبر که امام علی(عليه السلام) را توصیف می کند مورد مطالعه قرار گیرد.

 

حجت الاسلام صدوقی، دعای صباح امیرالمومنین(عليه السلام) و دعای عرفه امام حسین(عليه السلام) را از جمله دیگر این اسناد مهم و تاثیرگذار دینی برشمرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خويش اظهار داشت:پس از رحلت پیامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) افرادی که ولایت امام علی(عليه السلام) را قبول نداشتند بحث پرداختن به احادیث را با انگ سیاسی بودن ممنوع نمودند.

 

فرزند آیت ا...  مرتضي صدوقی مازندرانی، ادامه داد: پس از پایان دوران ممنوعیت حدیث، نسل جدید باید به دنبال حدیث می گشت و اینجا بود که دستگاه بنی امیه افرادی را انتخاب کرد تا ضمن جمع آوری احادیث پیامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) آنها را جعل کنند.

 

وی با بیان اینکه همه ما مدیون ائمه اطهار(عليهم السلام) هستیم، تصریح کرد: مناجات ها، احادیث،حلال و حرام ها و دیگر مواردی از این حیث، مدیون دوران تقیه امام حسن عسکری(عليه السلام) و همت بلند آن امام بزرگوار است.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به این مطلب که ائمه اطهار(عليهم السلام) متصدی دیون شیعیان خود هستند، تاکید کرد: باید پاسخگوی برخی دیون خود در شب اول قبر باشیم که امام معصوم(عليهم السلام) می تواند ضامن دیون ما باشد.

 

وی همچنین با طرح این سوال که «آیا اگر دوران رسالت پیامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) بیش از 23 سال بود، تعداد آیات قرآن نیز افزایش می یافت؟»، افزود: پاسخ این پرسش منفی است، چراکه نزول قرآن به شکل دفعی بوده و تمامی آیات قرآن در شب رسالت بر قلب نازنين ایشان نازل شده است.

 

حجت الاسلام صدوقی ادامه داد: این آیات در بخش ابلاغ علم، تبدیل به تبلیغ و به مردم اعلام شده است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: دوران 250 ساله عصمت قرآنی، برکت زندگی ماست و همین قرآن در برابر امام صادق(عليه السلام) نیز بوده است، ضمن اینکه برخی آیات مانند سوره حمد دوبار بر پیامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) نازل شده است.     

 

کد خبر 508912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha