به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست خبری کنسرت گروه دلنوازان با حضور فرامرز گرمرودی، خواننده و نوازنده عود و سرپرست گروه، مالک منصوراف سرپرست فنی گروه و نوازنده تار آذری، الشن منصوراف، نوازنده کمانچه و از مدرسان کنسرواتوار آذربایجان، استاد شیرزاد فتحعلی اف، نوازنده بالابان، توتک و سرنا (سولیست ارکسترهای بزرگ)، کامران کریم اف، نوازننده نقاره آذری، مالک منصوراف سرپرست فنی گروه و نوازنده تار آذری، الشن منصوراف، نوازنده کمانچه و از مدرسان کنسرواتوار آذربایجان، استاد شیرزاد فتحعلی اف، نوازنده بالابان، توتک و سرنا (سولیست ارکسترهای بزرگ)، کامران کریم اف، نوازننده نقاره آذری ظهر امروز پنج شنبه 26 آذر در موسسه فرهنگی و هنری ماهور برگزار شد.
در ابتدای این نشست فرامرز گرمرودی، خواننده و نوازنده عود و سرپرست گروه دلنوازان با اشاره به شروع همکاری با این گروه گفت: من از سال 2007 با گروه دلنوازان آذربایجان (کنول آنسامبل) همکاری می کنم؛ اعضای اصلی گروه سه نفر هستند که اساتید کنسرواتوار آذربایجان هستند
فرامرز گرمارودی اظهار داشت: کنسرت دلنوازان در در 2 بخش اجرا می شود، در بخش اول در قطعاتی در چهارگاه، بیات شیراز و زابل اجرا می شود و بخش دوم سه گاه و ماهور اجرا خواهد شد.
این خواننده خاطر نشان کرد: در این کنسرت اشعاری از ملامحمد فزونی،سید عظیم شیروانی و استاد شهریار خوانده می شود همچنین تصانیف من(فرامرز گرما رودی) اجرا خواهد شد.
سرپرست گروه دلنوازان اظهار داشت: این کنسرت با حمایت انجمن موسیقی برگزار می شود اما تا همین لحظه درگیر مجوز اماکن است و آقای دامون شش بلوکی به دنبال اخذ مجوز کنسرت از اماکن هستند.
در ادامه نشست مالک منصوراف، سرپرست فنی گروه و نوازنده تار آذری و معاون آموزشی کنسرواتوار آذربایجان گفت: امیدوارم در این کنسرت موسیقی مقامی آذربایجان را در بالاترین سطح اجرا و به تماشاگران ایرانی نشان دهیم؛ هدف گروه نشان دادن موسیقی مقامی آذربایجان است. موسیقی مقامی هم در ایران و سایر کشورهای همسایه و بویژه آذربایجان از گستردگی زیادی برخوردار است، ما در کنسرت امشب سعی داریم بخش آذری که اشتراکات زیادی با ایران دارد را اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: در اجرای نوازندگان گروه ما هر کدام ویژگیهای خاصی دارند که برای مثال فتحعلیاف نگاه ویژهای به ساز بالابان دارد. همچنین آنچه در اجرای ساز نقاره توسط کامران کریماف شنیده می شود چیزی است که تماشاگران ایرانی تاکنون مشابهاش را نشنیده است.
مالک منصورا یادآور شد: اجرای گروه دلنوازان مثل اجرای لهجه ای از لرستان، خوزستان از ایران است که شنونده ایرانی آن را می شنود ،مسئولیت بزرگی برای ماست که در کشور هنرمندان بزرگی چون محمدرضا شجریان، حسین علیزاده و داریوش طلایی و... به اجرا می رویم.
وی افزود: برای ما مهم است که با شنوندگانی روبرو هستیم که از مقامات و دستگاه های ایرانی بهره مند هستند که از یک استواری و تمکین خاص بهره می برند ولی در موسیقی آذربایجان سرعت و تکنیک جایگاه خود را دارد که کار ما را استوار می کند، باید هنرمندانه این تفاووت را به تماشاگر عرضه کنیم.
مالک قلیاف، معاون کنسرواتوار موسیقی آذربایجان درباره شیوه آموزش موسیقی در این کنسرواتوار، گفت: آموزش موسیقی در کنسرواتوار ما به صورت شفاهی است و در عین حال مقام و نت به صورت پایاپای با هم جلو میروند. استاد نوازندگی به شاگرد مقام را میآموزد و در کنارش استاد سلفژ درس نت میدهد. کنسرواتوار ما با کنسرواتوارهای بزرگ دنیا مانند کنسرواتوار وین ارتباط دارد.
در ادامه این نشست الشن منصوراف، نوازنده کمانچه گروه دلنوازان نیز در این نشست گفت: نوازندگی کمانچه در موسیقی ایران و در موسیقی آذربایجانی اساسی یکسان دارند. هر دوی این موسیقیها مقام و دستگاه هستند و در عین حال تفاوتهای بسیاری هم دارند. از نظر تکنیکی در نوع کمانکشی و نوع صدادهی تفاوتهایی میان نوازندگی کمانچه در موسیقی آذربایجانی و ایرانی هست.
وی افزود: من کمانچه ایرانی هم نواختهام، گاهی که کمانچه ایرانی مینوازم صدای این ساز آنچنان مرا با خود میبرد که شنوندگان گمان میکنند نوازنده موسیقی ایرانی هستم.
الشن منصوراف درباره شناختش از نوازندگان کمانچه ایرانی گفت: نوازندگی استاد بهاری و استاد اردشیر کامکار را بسیار دوست دارم.
در ادامه کامران کریماف، نوازنده نقاره گروه دلنوازان گفت: ریتم همیشه کارش مشایعت است اما من در نوازندگی نقاره سعی کردهام به صورت تکنوازی ویژگیهای ساز نقاره را گسترش دهم تا این ساز در تکنوازیها بیشتر دیده شود.نوازندگی نقاره و تمبک شباهتهای بسیاری با هم دارند و شاید تنها تفاوت آنها با دقت در صدای این دو ساز لهجه آنهاست.
مالک منصوراف درباره وِیژگی های نوازندگی کامران کریماف اظهار داشت: کامران کریم اف رنسانسی در نوازندگی نقاره در آذربایجان بوجود آورده است، ارکسترهای بسیاری از این نوازنده به عنوان تکنواز استفاده کردهاند.
شیرزاد فتحعلیاف، نوازنده بالابان نیز در این نشست گفت: در ژانرهای مختلف موسیقی از جاز تا راک تا موسیقیهای مقامی از بالابان استفاده میکنند. امشب در کنسرتمان علاوه بر نواختن بالابان دقایقی هم سورنا مینوازم که نوازندگی سورنا در دستگاه چهارگاه و گوشه منصوریه است.
گفتنی است، کنسرت گروه دلنوازان با حمایت انجمن موسیقی ساعت 21 امشب 26 آذر اجرا می شود.
نظر شما