به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با چهلمین سال تأسیس دانشگاه در کرمان و در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه، همایش ملی «تبیین اندیشه های فرهنگی شهید مطهری» صبح امروز امروز(۲۵آذر) در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین صباحی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان هم با استفاده از فرمایش امام راحل گفت: اگر تنها ثمره این انقلاب را وحدت حوزه و دانشگاه بدانیم، کافی است؛ اگر بدخواهان بگذارند.
برای وحدت حوزه و دانشگاه زحمات زیادی کشیده شده است
وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه یک فکر بلند و اندیشه ای بسیار ضروری است و زحمات زیادی برای حفظ آن کشیده شده است؛ یکی از کسانی که در این راه تلاش بسیار کرد استاد شهید مرتضی مطهری بود.
حجت الاسلام صباحی با اشاره به خاطره ای از استاد مطهری، بخشی از دست نوشتۀ ایشان را که در سال 46 و پس از سخنرانی در دانشگاه شیراز برای یکی از دانشجویان این دانشگاه نوشته بود،قرائت کرد: امروز مسلمانان بیش از هر وقت دیگر نیازمند همفکری و همکاری اجتماعی هستند. آنچه اسلام و مسلمین را تهدید می کند فقر اقتصادی نیست؛ خستگی و روح آسایش طلبی است. همانطور که پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند: «اِنّی لا اَخافُ عَلی اُمَّتِیَ الْفَقْرَ وَ لكِنْ اَخافُ عَلَیْهِمْ سوءَ التَّدْبیرِ» و این نشان می دهد که رسول اسلام خطر بدفکری و سوء تدبیر و بی نقشه گی را بیشتر از فقر اقتصادی و ارزش سرمایه های انسانی را بیش از سرمایه های مادی می داند.
تنوع آثار شهید مطهری، نشانه توجه او به نیازهای جامعه
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان افزود: شهید مطهری هم صاحب فکر بود و هم صاحب برنامه؛ متفکر بودن ایشان را هم از آثارشان می توان پی برد و هم از سخنان بزرگانی چون امام خمینی (ره) و علامه طباطبائی (ره) که به متفکر بودن ایشان اذعان داشته اند.
وی خاطر نشان کرد: تنوع آثار شهید مطهری در حوزه های فلسفی، تاریخی، داستانی، زنان و... نشان می دهد که ایشان به نیاز جامعه توجه می کردند و این یعنی «برنامه». ایشان در هر زمینه ای که نظر داده اند الان فصل الخطاب همه بحث ها است.
شهید مرتضی مطهری، الگوی مهم علمی، عملی و اخلاقی برای نسل جوان
حجت الاسلام صباحی گفت: استاد شهید مطهری یکی از بزرگترین شخصیت هایی بود که بعد از امام خمینی (ره) می توانست اندیشه های ناب اسلام را بیان کند، افسوس که ایشان را خیلی زود از انقلاب گرفتند.
دکتر محمدرضا صرفی، رئیس بخش گروه ادبیات و دبیر علمی همایش ملی تبیین اندیشه های شهید مطهری هم گفت: امروز به دو بهانۀ ارزشمند گرد هم آمده ایم؛ یکی وحدت حوزه و دانشگاه که کمک می کند نیازهای جامعه را از حیث علمی و کاربردی شناسایی کنیم و دیگری به یاد استاد شهید مرتضی مطهری که الگوی مهم علمی، عملی و اخلاقی برای نسل جوان است.
شهید مطهری، الگوی زندگی هدفدار را به شکل عملی ارائه داد
وی افزود: استادمطهری الگوی زندگی هدفدار را به شکل عملی ارائه دادند؛ ایشان بخش عمده ای از زندگی پر بار خود را صرف آموختن کردند و در تمام مراحل با قلم، قدم و بیانشان به تربیت شاگردان والامقام و ترویج اندیشه های ناب اسلامی پرداختند و لقب «معلم شهید» را بدست آوردند.
دکتر صرفی، شهید مطهری را الگوی مهم علمی، عملی و اخلاقی برای نسل جوان دانست و افزود: ایشان از پایه گذاران نظام بودند و امام خمینی (ره) در مورد ایشان گفتند: «مطهری پاره تن اسلام و حاصل عمر من بود».
پذیرش ۴۰ مقاله برای همایش تبیین اندیشه های شهید مطهری
همچنین دبیر علمی همایش در مورد تعداد مقالات همایش شهید مطهری گفت: تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش حدود 60 مقاله بود که از این تعداد حدود 20 مقاله به دلیل عدم ارتباط با محورهای همایش رد شدند. پس از داوری، 40 مقاله پذیرش شد که از این تعداد، 8 مقاله برای سخنرانی در روز همایش برگزیده شده و مابقی در کتابچه مقالات همایش به چاپ خواهند رسید.
نظر شما