به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر فاطمه کریمی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان امروز( 23 آذر) در مراسم تقدیر از دانشجویان برگزیده دانشگاه گیلان که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو 16 آذر و هفته پژوهش در جهت تقدیر از تلاشهای دانشجویان برتر آموزشی، فرهنگی و فعالان شورای صنفی دانشگاه گیلان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، گفت: این جمع باشکوه و معنا دار باید همواره قدردان نعمت هایی که دارند، باشند.
وی با اشاره به هفته پژوهش، بیان کرد: این هفته برای دانشجویان صاحب فکر واندیشه بسیار مهم است.
کریمی همچنین به روز 16 آذر، که به نام روز دانشجو نامگذاری شده است، اشاره و اذعان کرد: بعد از کودتای آمریکایی و انگلیسی، نقطه عطف در عرصه زندگی دانشجویان ایجاد کرد.
وی ادامه داد: قبل از این کودتا نیز دانشجویان ما با شناخت مکانی و زمانی و با تکیه بر آرمانخواهی، آزادی خواهی و ظلم ستیزی حرکتهای درستی را انجام دادند.
دکتر کریمی تصریح کرد: خلق و خوی آزادی خواهی و ظلم ستیزی به برخی از وجود آدمی وابسته است که نشات گرفته از روح الهی است که به فراموشی سپرده نمیشود.
وی اظهار کرد: وقتی تاریخچه زندگی دانشجویی را قبل و بعد از انقلاب مرور می کنیم در می یابیم که دانشجویان ما همواره قشر پیشرو جامعه بودند که در دوران انقلاب هم به اوج خود رسیدند.
دانشجویان دوشادوش مردم در همه تحولات انقلاب حضور یافتند
دکتر کریمی با بیان اینکه هوشمندی قشر دانشجو از این رو بود که صف خود را از تودههای میلیونی مردم در انقلاب اسلامی جدا نکرد، افزود: دانشجویان دوشادوش مردم در همه تحولات انقلاب حضور یافتند و در این راه دانشجویان زیادی در انقلاب و دوران دفاع مقدس، به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به اینکه امروز نیز دانشجویان ما به میزان دقیقی موفقیت سنجی کرده و دارای فراست و آگاهی هستند، اظهار کرد: امروز دانشجویان ما کم نمیگذارند و مسئولیتهایشان ادامه پیدا می کند.
کریمی بیان کرد: دانشجویان ما با حفظ روحیه انتقادی و نقادی وبا حفظ درست موقعیت، متناسب با شرایط اقدام می کنند.
وی به تشیکل تشکلهای دانشجویی که وزارت علوم برای دانشگاه و دانشجویان مشخص کرده است اشاره و اذعان کرد: تشکلهای اسلامی، انجمنهای اسلامی، کانونهای فرهنگی و اجتماعی به وجود آمده اند تا دانشجو به قدر ظرفیت و علاقهای که دارد و در توانش است در آن فعالیت کند.
دکتر کریمی گفت: آنهایی که در یکی از این تشکلها و کانونها دور هم جمع میشوند دیگر محکوم به این نیستند که فقط در حوزه تحصیلی خود معطوف باشند، بلکه میتوانند در رشتههای مورد علاقه دیگر خود مانند قرآن، موسیقی، تاتر و... وقت بگذراند و دارای مهارت، رتبه و مقام شود.
وی دانشگاه را محل زندگی و سکونت دانشجویان عنوان کرد و ادامه داد: حضور دانشجو در یکی از این تشکلها به این معنا است که میخواهیم روشهای ارتباط را یادگرفته و با سازمانهایی که در جامعه وجود دارد آشنا شوند.
دکتر کریمی بیان کرد: این یادگیری برای این است که دانشجو فقط برای اکنون زندگی نکند و با این شناسایی بتواند در آینده شغل و جایگاهی داشته باشد.
دانشجویان ستونهای قوام و پایههای دانشگاه هستند
دکتر فرهاد شیرینی، معاون آموزشي و تحصيلات تکميلي دانشگاه نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه دانشجویان ستونهای قوام و پایههای دانشگاه هستند، گفت: دانشگاه بدون حضور دانشجویان موفق نمیتواند به جایگاه ارتقاء کیفیت و سطح آموزش و پژوهش بالا برسد.
وی همچنین تقدیر از برگزیدگان دانشجویی را در واقع تشکر از دانشگاه و وظیفه آن دانست و افزود: معاونت آموزشی دانشگاه معاونتی است که دانشجویان از ابتدا تا انتهای تحصیل خود به آن نیاز دارند.
دکتر شیرینی گفت: اين معاونت هدايت واحدهای تابعه و دانشکدهها را در جهت اجرای سياستها و برنامههای مصوب آموزشی و همچنين نظارت بر حسن اجرای آن برعهده دارد.
علي باستي، معاونت دانشجويي دانشگاه گیلان نیز از اهداف مهم اين حوزه را فراهم آوردن امكانات مطلوب رفاهي و معيشتي براي دانشجويان و نظارت مستمر بر سلف سرويسها و تلاش در جهت ارتقاء کيفيت غذاي دانشجويان، اعطاء وامهاي تحصيلي و كمك هزينههاي دانشجويي، تعمير و تجهيز مستمر خوابگاههاي دانشجويي براي ارتقاء كيفيت خدمات رفاهي، فراهم کردن خوابگاههاي خودگردان جهت دانشجويان شبانه و سنواتي و نظارت بر عملكرد مسئولين اين خوابگاهها، حفظ سلامت روحي دانشجويان از طريق سرويس دهي مناسب مركز بهداشت و درمان و مشاوره عنوان کرد.
گفتنی است، در این مراسم از دانشجویان برگزیده استعداد درخشان، شورای صنفی جدید و قدیم دانشگاه و همچنین دانشجویان برتر معاونت فرهنگی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما