علی شریفی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به ضرورت انجام پژوهش در راستای تولید علم و تحول علوم انسانی اظهار کرد: اگر پژوهش با استاندارهای خاص خود انجام شود، می تواند زمینه ساز تولید علم و تحول علوم انسانی باشد.
وی با بیان این که امروز بیش از سی و شش سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و کشور ما نیاز به پژوهش های دینی و قرآنی دارد، ادامه داد: وقتی انقلاب کردیم، قرآن را به صورت یک مانیفیست و منشور اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... انتخاب کردیم بنابراین باید تمدنی که در این انقلاب بنا می شود، قرآنی باشد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بیان کرد: لذا در این زمینه باید پژوهش های بسیاری انجام شود و نظام های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... را از قرآن استخراج کنیم. در حقیقت ما یک قرآن نظام ساز می خواهیم و باید به آن فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر تولید علوم انسانی بر اساس قرآن نزدیک شویم.
شریفی با بیان اینکه باید وزارت علوم، فناوری و تحقیقات، دانشگاه ها، حوزه های علمیه، مراکز علمی و پژوهشی و ... در این مسیر حرکت کرده و دچار شعارزدگی نشویم، تصریح کرد: همچنین در این راستا نیاز به همفکری، هم اندیشی و همکاری های متعددی داریم که باید بررسی شود چگونه قرآن می تواند مبنای تحول علوم انسانی قرار گیرد.
به گفته وی البته در این زمینه آراء مخالف و موافقی وجود دارد که قابل نقد و بررسی است. در این راستا باید اساتید مختلف در رشته های مختلف گرد هم آمده و از این ماجرا ابهام زدایی کرده و به سمت اسلامی سازی علوم انسانی پیش رویم که این حرکت نیاز تلاش های مستمر است اما شاهد حرکت جدی در این زمینه نیستیم. بنابراین، پژوهش ما باید با توجه به نیازهای روز انجام شود که اساس آن بر مبنای قرآن باشد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در ادامه گفت: اما متاسفانه یا در این زمینه حرکتی انجام نمی شود یا اگر پژوهشی انجام شود، متوقف می شود و به سرانجام نمی رسد و مورد حمایت قرار نمی گیرد. لذا این خلاء جدی باید مورد توجه قرار بگیرد.
شریفی با تاکید بر این که با توجه به این که ما عمر محدودی داریم و زمان به سرعت از دست می رود، لذا باید اولویت ها و مشکلات اساسی روز و جامعه را مشخص کرد و ابتدا به آن ها پرداخت، یادآور شد: نباید اجازه داد که پژوهش ها تنها در کتابخانه باقی مانده و خاک بخورند بلکه با کاربردی سازی آن ها، باید گام موثری در این زمینه برداشت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین، ما نیاز به پژوهش های میان رشته ای داریم و به طور مثال یک عالمِ فقه باید با یک استاد ارتباطات کنار یکدیگر نشسته و دست به پژوهش بزنند تا بتوانند گره ای از مشکلات جامعه را بگشایند.
نظر شما