جشنواره قرآنی مدهامتان محل تعامل فعالان عرصه قرآن است

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خراسان شمالی با اشاره به جایگاه مهم جشنواره قرآنی مدهامتان در میان جامعه قرآنی کشور گفت: این جشنواره در واقع محل تعامل فعالان عرصه قرآن است.

به گزارش گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان،‌نقطه عطفی در فعالیت های قرآنی در سراسر کشور به ویژه در رده سنی نوجوان و جوان داشت. این مسابقات بعد از برگزاری چند دوره متمادی توانست جایگاه قابل قبولی را در میان سایر مسابقات و جشنواره های قرآنی به دست بیاورد و امروز جزو جشنواره های شناخته شده قرآنی کشور محسوب می شود.

در راستای بررسی تاثیر برپایی این جشنواره در سطح مساجد با هاشم شیرازیان،‌ مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خراسان شمالی به گفت وگو نشسته ایم که حاصل آن را می خوانید:

 

به نظر شما برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان در کشف استعداد های قرآنی فعال در مساجد چه قدر اثرگذار است؟

 

با توجه به اینکه یکی از محورهای فعالیت در مسجد قرآن است شاهد هستیم که با توجه به محوریت این فعالیت ها که در مسجد تعریف شده است اخیرا جشنواره مدهامتان فعالیت های خوبی را در رشته های مختلف قرآنی رقم زده و در سطح استان ها شاهد یک موج مثبت قرآنی هستیم. طبیعتا فعالیت و تلاش مستمر در راستای تقویت این جشنواره منجر به شناخت بسیاری از استعدادهای قرآنی در مساجد می شود. همچنین این جشنواره مستعد شناخت استعدادهای قرآنی و البته تربیت آنهاست . برگزاری جشنواره ای در این سطح قبل از هرچیز سبب می شود تا علاقه مندان به رشته های مختلف قرآنی در رده سنی نوجوان و جوان در قالب جشنواره غنی و فاخر اعلام حضور کنند.

 

در خراسان شمالی چه فعالیت هایی را در مورد جشنواره مدهامتان داشته اید؟

 

ما امسال برای اولین بار شهرستان محوری را در ذیل این جشنواره تعریف کردیم یعنی در تمامی شهرستان های استان این موج عظیم قرآنی را فعال کردیم. در نتیجه این حرکت در تمامی شهرستان های استان برنامه ریزی شد و هر روز در یک شهرستان برنامه ها و فعالیت های جشنواره برقرار بود.

 

همچنین  تلاش مان بر این بود که کارهای جشنواره به کانون های تخصصی قرآن و نماز همچنین کانون های فعال در هر شهرستان با محوریت برنامه های مسابقات مدهامتان برون سپاری شود .

علاوه بر این در  مورد بحث تفسیر برخی از ائمه جماعات در حوزه تفسیر همراه فعالیت های بسیار خوبی داشتند و پایگاه های فعال نیز شناسایی و در عین حال بحث تربیت مربی و تعامل ائمه جماعات با اعضای کانون ها در مورد بحث تفسیر نیز پیگیری شد.

 

اما فعالیت دیگر ما نواختن زنگ قرآنی مدهامتان در مدارس قرآنی بجنورد بود. اساسا همه این فعالیت ها از این جهت است که به توسعه فرهنگ و علوم قرآنی کمک کنیم. به هرحال این اقدام سبب شد تا در سال های آینده نیز شاهد این رویکرد در مدارس دیگر باشیم تا دانش آموزان با این جشنواره بیش از پیش آشنا شوند. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر این امکان باشد که گروه سنی شرکت کنندگان به زیر هجده سال تقلیل یابد در این صورت شاهد خواهیم بود که بسیاری از نوجوانان مستعد بتوانند از مسیر این جشنواره در ففعالیت ها و مجامع قرآنی حضور یابند.

 

با این وصف جشنواره مدهامتان به خوبی توان کشف استعدادهای قرآنی را دارد

بله دقیقا، برخی از قاریان مستعد ما در این جشنواره شناخته می شوند که امیدواریم این جشنواره زمینه ساز حضور آنان در مسابقات سازمان اوقاف و مسابقات بین المللی قرآن شود .

 

شما چه پیشنهاداتی را برای بهتر برگزار شدن این جشنواره و البته کشف استعدادهای قرآنی ذیل برگزاری این جشنواره دارید؟

 

از نظر من ستاد عالی باید در کنار برگزاری مسابقات فاخری نظیر مدهامتان، فعالیت هایی را در طول سال برای اعضای کانون ها داشته باشد تا خروجی اعضای کانون ها نیز بیش از پیش در جشنواره مدهامتان دیده شود.

 

بهترین مکان برای آموزش و بیان معارف قرآن مساجد هستند، چه راهکارهایی را برای گسترش و البته تنوع این فعالیت ها ارایه می کنید؟

اگر خانه های نوردر سطح مساجد بیش از پیش فعال شود قاعدتا تاثیرات خوبی خواهد داشت. از سوی دیگر پیشنهاد می کنم بانکی اطلاعات قاریان و نفرات برتر کشوری مسابقات مدهامتان از سوی ستاد عالی مساجد کشور جمع آوری شود تا کسانی که می خواهند در این فعالیت ها شرکت کنند از تجربیات شرکت کنندگان قبلی بهره ببرند. این مساله سبب حضور و البته جذب بیشتر نوجوانان و جوانان مسجدی به فعالیت های قرآنی است.

 

در واقع هرچه فعالان قرآنی با یکدیگر تعامل داشته باشند فرهنگ قرآنی بیشتر در جامعه ترویج می شود.

 

چه پیشنهادی برای بهتر شدن فعالیت های قرآنی در سطح مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد دارید؟

 

از نظر من باید علاوه بر ایده پردازی بتوانیم در رشته های حفظ و مفاهیم فعالیت های بیشتری در سطح کانون ها داشته باشیم  و در عین حال از پیشنهاداتی که در حوزه گسترش فعالیت های قرآنی می شود استقبال کنیم. همچنین طرح پیوند مسجد، مدرسه و خانواده را با محوریت قرآن و اهل بیت اجرایی کنیم چراکه این پیشنهاد خوبی در راستای تقویت فعالیت های قرآنی می تواند باشد از این جهت که از دوره مدرسه بچه ها با مفاهیم قرآنی آشنا می شوند.

 

 

کد خبر 507465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha