مسافر آستانه درباره ی بازی در «جان گز» به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: اگرچه در سالهای اخیر به دلیل مدیریت های مختلف کمتر فرصت فعالیت تئاتری داشته ام، اما همواره در فرصت هایی که پیش آمد سعی کردم به صحنه برگردم.
مدیر سابق مرکز هنرهای نمایشی که در زمینه کارگردانی آثار مختلفی را روی صحنه برده است، ادامه داد: بعد از فارغ شدن از مدیریت اجرایی در یکی از حوزه های سینما، پیشنهاد نیما دهقان سبب شد تا با بازی در جان گز فرصت حضور دوباره را در صحنه داشته باشم.
وی درباره دلایل انتخاب نمایش جان گز گفت: پیشنهاد نیما دهقان علاوه بر سابقه ی همکاری مان، به دلیل مضمون نمایش مورد استقبال من قرار گرفت. در واقع وقتی نمایشنامه را خوانده ام هم مضمون نمایش و هم ویژگی های شخصیت برایم جذاب بود.
مشاور کارگردان نمایش جان گز درباره ی امکان شعاری بودن نمایش های دفاع مقدس هم گفت: اینکه هر وقت از ارزش های فرهنگی و تاریخی خودمان صحبت کنیم، شعار تلقی شود و نقد ارزش ها را غیر شعاری بدانیم، درست نیست. به نظر من شعاری بودن نمایش اگر به شکل درست ارائه شود هیچ جای اشکال ندارد. یعنی اگر ما حرف ارزشمندی را در غالب یک زندگی فریاد بزنیم، این شعار از ارزش هنری کار کم نمی کند.
وی ادامه داد: وقتی شعار مخاطب را پس می زند که برای آن درست زمینه سازی نشده باشد. در واقع زمانی که نمایش شعاری به نظر می آید، اشکال از کار هنری آن است، نه کار مضمونی. اگر مضمون را در غالب تکنیک درخور و به اصطلاح دراماتیزه شده ارائه کنیم نه تنها شعاری نمی شود، بلکه می تواند ویژگی نمایش هم باشد.
مسافر آستانه در پایان با بیان اینکه با بازی در نمایش جان گز سعی کرده ام، نسبت به شهیدان و خانواده های شهدا ادای دین کنم، تاکید کرد: جان گز با محوریت موضوع شهدای غواص تولید شده اما به جای هرگونه بزرگ نمایی و یا روضه خوانی در مورد شهدا، سعی کرده حضور تاثیرگذار شهدا در جامعه را به تصویر بکشد.
نظر شما