به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، بسیج امکانات کشور برای ارایه خدمات سفرهای نوروزی، عدم تغییر حوزههای انتخاباتی، دولت بدنبال افزایش تعداد شهرستانها نیست، ابلاغ دستور رئیس جمهور برای تامین وسایل توانبخشی معلولان از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
دولت تدبیر و امید به هیچ عنوان به دنبال افزایش تعداد شهرستانها نیست
زهرا احمدی پور، مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور در اولین همایش سراسری کارشناسان تقسیمات کشوری دولت تدبیر و امید گفت: هدف ما حرکت بر روی ریل قانون است و تلاش میکنیم در این زمینه به تقسیمات کشوری بپردازیم و نقصانهای به وجود آمده در تغییرات قبلی کاهش دهیم.
وی با عنوان اینکه تقسیمات کشوری تابعی از چگونگی توزیع قدرت سیاسی است اظهار داشت: آنچه که در نظام جمهوری اسلامی به جریان افتاده توجه به قدرت متمرکز است و بر همین اساس تقسیمات کشوری نیز با یک نگاه کاملاً متمرکز پیگیری میشود و بخشی از مشکلات به وجود آمده بر سر راه متمرکز بودن نظام تقسیمات کشوری است که نمی توانیم تفاوتها را مدیریت کنیم.
وی افزود: ما باید رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم و در تقسیمات کشوری به دنبال نگاه بلندمدت به دور از نگاه محلی و توجه به نگاه ملی باشیم.
احمدیپور توجه به ظرفیتهای زیستی را یکی دیگر از ملزومات تقسیمات کشوری دانست و خاطرنشان کرد: ما نباید در تقسیمات کشوری به ظرفیتهای زیستی آسیب بزنیم و برنامهریزیهای مناسبی باید براساس نگاه بلندمدت و فواید فضایی و هوایی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: وظیفه وزارت کشور این است که بین برنامههای فضایی و سرزمینی و نهادهایی که ایجاد میشوند در تقسیمات کشوری هماهنگی ایجاد کنند و از مشکلات به وجود آمده بکاهند.
وی به نگاه دولت تدبیر و امید در تقسیمات کشوری اشاره کرد و گفت: از سال 89 متاسفانه شرایط برای تقسیمات کشوری سهلتر شده و همین امر آسیبهای زیادی به توسعه کشور زده که در دولت یازدهم تلاش می شود این نگاه به سمت کاهش آسیبهای موجود تقسیمات کشوری باشد.
وی خاطرنشان کرد: روستاهایی که تبدیل به شهر میشوند منابع درآمدی پایدار ندارند و به سراغ اراضی کشاورزی میروند که اقتصاد بیمار را در شهرستان حاکم میکند و از طرف دیگر شهرداریهای جدید درآمد ندارند و باید به دنبال مراکز باشند تا درآمدشان را تامین کنند و چون هیچ چیزی در ایران تعطیل بردار نیست دیگر نمی توان شهرداریهای جدید را تعطیل کرد.
احمدی پور تاکید کرد: تعداد زیادی شهرداری در کشور نشان از توسعه نیست و از سوی دیگر تعداد زیاد روستا نیز نشاندهنده عدم توسعه نیست.
وی در پایان عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید از رییس جمهور گفته تا کمیسیون سیاسی دفاعی هیئت دولت، وزارت کشور، معاون سیاسی وزیر کشور و دفتر تقسیمات کشوری هیچ کدام به دنبال افزایش تعداد شهرستانها نیستند و این افزایش را افتخار نمیدانند بلکه در تلاشند با استفاده از ظرفیتهای موجود آسیبهای به وجود آمده در تقسیمات کشوری را کاهش دهند.
حوزههای انتخاباتی تغییر نمی کند/کاندیداها وعدههای تغییر تقسیمات کشوری ندهند
زهرا احمدیپور، مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور در حاشیه اولین همایش تخصصی کارشناسان تقسیمات کشوری دولت تدبیر و امید در جمع خبرنگاران راجع به تغییرات ایجاد شده در حوزه بندیهای انتخاباتی برای انتخابات اسفندماه گفت: حوزه های بندی انتخاباتی تغییراتی ندارد و اصلاحاتی که قرار است صورت بگیرد به زمان انتخابات اسفندماه قد نمی دهد و بنابراین چون حوزهبندیهای انتخاباتی تغییری نداشته تعداد نمایندگان نیز تغییر نخواهد کرد.
وی درخصوص وعده و وعیدهای انتخاباتی کاندیداها مبنی بر تعهداتی که به منظور ایجاد تغییر در تقسیمات کشوری بر عهده میگیرند گفت: متاسفانه تعدادی از کاندیداها شعارهایی برای تغییرات تقسیمات کشوری ارایه میدهند که میتواند مسیر تقسیمات کشوری را از ریل قانونی خود جدا کند.
احمدیپور با تاکید بر این نکته که از کاندیداها می خواهیم از ارایه چنین شعارهایی خودداری کنند افزود: اگر بخواهیم متاثر از درخواست نمایندگان مجلس و کاندیداها تقسیمات کشوری را انجام دهیم از مسیر قانونی آن دور می شویم و به صورت مکانمحور به این تقسیمات نگاه خواهیم کرد که این اقدام به ضرر توسعه کشور خواهد بود.
وی در ادامه راجع به اقدامات دولت تدبیر و امید در 5/2 سال گذشته در زمینه تقسیمات کشوری توضیح داد: در این 2 سال و نیم علاوه بر اینکه به شناخت جامع در تقسیمات کشوری و آسیب شناسی ده سال گذشته پرداخته ایم دائم بحث پیگیری لایحه جامعه تقسیمات کشوری و حضور در مجلس به منظور پاسخ دهی را پیگیری کردیم.
وی همچنین گفت: تعداد 230 درخواست تغییر در تقسیمات کشوری مربوط به دولت قبل را که دولت فعلی عودت داده بود بررسی کردیم و این بررسی ها در 11 استان به پایان رسیده که تنها کمتر از 10 مورد توانایی ایجاد تغییر براساس ضوابط قانونی را داشتهایم.
دانشگاه آزاد و مستقل، مهمترین جایی است که قدرت باید در آن نقد شود/ به فضای امن نیاز داریم نه فضای امنیتی
حسن روحانی رئیس جمهوری روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که با حضور تشکلهای مختلف دانشجویی و دانشجویان، اساتید، روسای دانشگاهها و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: زمینه های تبادل علمی و فناوری دانشگاهها با مراکز علمی جهان باید توسعه یابد.
دکتر روحانی با تقدیر از همه دانشجویانی که از سوی تشکل های دانشجویی آزادانه و شجاعانه در انتقاد و یا دفاع از دولت سخن گفتند، اظهارداشت: از مهمترین جاهایی که قدرت باید در آن نقد شود، دانشگاه است و اساسا اگر قدرت در هر کشوری مورد انتقاد و سوال قرار نگیرد، به انحراف و استبداد کشیده خواهد شد.
رییس جمهوری با بیان اینکه تمام مسئولین کشور، مستقیم و یا غیرمستقیم افتخار دارند که منتخب ملت باشند، گفت: هیچ مقامی در جمهوری اسلامی وجود ندارد که توسط مردم انتخاب نشود و اینکه گفته میشود در جمهوری اسلامی دو نوع مقام انتصابی و انتخابی داریم، توهین است.
دکتر روحانی با بیان اینکه همه باید مورد سوال قرار بگیرند و هیچ فردی خود را مستثنی از سوال ملت ندانسته و همه مسوولان باید به پاسخگویی در برابر مردم افتخار کنند، گفت : " نگاه دانشجو و دانشگاه باید همیشه منتقدانه و منصفانه باشد" . ما باید در نقد هم، اعتدال را رعایت کنیم و این نکته را مورد توجه قرار دهیم که افراط در انتقاد و یا حمایت، گمراه کننده است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید فرصتهای بیشتری برای نقد و انتقاد وجود داشته باشد، تا بتوانیم اشتباهات و کاستیهای خود را برطرف و جبران کنیم، افزود: مصون از خطا نیستیم اما تلاش ما در مسیر خدمت به مردم و برداشتن گام هایی برای موفقیت کشور است.
رییس جمهوری با بیان اینکه هرگاه مردم در صحنه حضور داشتند، موفق و پیروز بودهایم، گفت: مردم در انتخابات سال 92 موضوع هستهای را به بحث گذاشته است و اگر آثار تحریم و راهحل مسأله مورد بررسی و بحث مردم قرار نمیگرفت به این پیشرفتها در موضوع هستهای دست پیدا نمیکردیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه ما باید در مفاهیم اصولی مانند عدالت ، حاکمیت ملی ، مبارزه با استعمار، منافع ملی و جایگاه و رسالت دانشگاه ها به اجماع و وحدت نظر برسیم، گفت: این اجماع به ما کمک خواهد کرد و باید اساتید و دانشجویان بتوانند این اجماع را بوجود آورند.
دکتر روحانی ادامه داد: این درست است که ما باید در برابر دیگران بایستیم و مشکلات کشور را با امکانات داخلی بسازیم، اما آیا معنای آن این است که نباید با دنیا سخن بگوییم و مشکلات خود را تا سرحد جنگ با دیگران به پیش ببریم؟ ما در برابر هر توطئه احتمالی می ایستیم و پیروزیم اما جنگ و درگیری باید آخرین راه حل باشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه برخی مدعی هستند دولت یازدهم فقط دولت منطق، لبخند و مذاکره در دنیا بوده، اما در زمینه تقویت بنیه دفاعی کشور تلاش کمتری کرده است ، اظهار داشت: اقداماتی که این دولت طی دو سال گذشته برای تقویت و گسترش بنیه دفاعی کشور انجام داده معادل 10 سال قبل از آن بوده است و این چنین نیست که در جریان مذاکرات از تقویت بنیه دفاعی غافل بوده ایم ، چرا که حفظ آمادگی کامل، ضروری است.
دکتر روحانی اضافه کرد: اگر آمادگی دفاعیمان صد در صد نباشد جنگ بر ما تحمیل خواهد شد؛ لذا همزمان با پیروزی در برجام، مهمترین موشک راهبردی خود را نیز آزمایش کردیم.
رییس جمهوری با اشاره به اظهارات یکی از دانشجویان درباره وضعیت اقتصادی کشور گفت: یکی از دلایلی که توانستیم در مذاکرات هستهای توفیق یابیم، ایجاد ثبات و آرامش در بازار و داخل کشور بود.
مشترکات ایران و افغانستان باعث گسترش همکاریها شده است
واعظی سیاست دولت دکتر روحانی را اولویت دادن به همسایگان از جمله افغانستان برشمرد و افزود: خوشبختانه روابط سیاسی دو کشور در بهترین شرایط خود به سر میبرد.
دکتر واعظی در ادامه، با اشاره به همکاریهای خوب بین دو کشور و حضور زیاد مهمانان افغان در ایران، اظهار داشت: حجم قابل توجه ترافیک خارجی ما با کشور افغانستان است و با مذاکره صورت گرفته به منظور تسهیل این ارتباط جهت برقراری ارتباط مستقیم و با کیفیت و البته کاهش تعرفه اقدام خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با یادآوری حضور موفق شرکت های ایرانی در افغانستان، به بیان توان سخت افزاری و نرم افزاری ایران پرداخت و گفت: توافق شد همکاریها کماکان ادامه یابد و در این راستا، جهت آشنایی با توانمندی شرکت های ایرانی، عصر امروز ملاقاتی با مجموعه بخش خصوصی ایران صورت خواهد گرفت.
وی به زمینه های مختلف همکاری همچون نرم افزار ها و اپلیکیشن های فارسی، تحقیق و توسعه، همکاریهای پستی و GNAF اشاره کرد و خبر از تشکیل پنج کمیته دولت و خدمات الکترونیک، زیرساخت و شبکه های مخابراتی، تحقیق و توسعه، رگولاتوری و پستی داد.
دکتر واعظی افزود: دو طرف توافق کردند کمیته های پنجگانه بر موضوعات مورد نظر بحث و تبادل نظر کرده و در نهایت نتایج این پنج کمیته با هم در کمیته تلفیق جمع بندی شود.
وی با تاکید بر این که در بخش ICT زمینههای همکاری زیادی فراهم است، ابراز امیدواری کرد سند همکاری ICT بین دو کشور به امضا طرفین برسد.
رئیس جمهوری دستور تامین وسایل توانبخشی معلولان را صادر کرد
علی ربیعی وزیر تعاون در گردهمایی بزرگداشت روز جهانی معلولان افزود: رئیس جمهوری دستور صادر کردند که براساس آن برآوردهای لازم انجام شود تا در مقوله پیشگیری و غربالگری هیچ معلول و کم توانی از وسایل توانبخشی محروم نباشد.
وی ادامه داد: در این زمینه در این هفته خبرهای خوبی خواهیم داشت. از رئیس سازمان بهزیستی درخواست کردم تا هفت استان محروم کشور را در چند سال اخیر با بودجه موجود در پوشش این طرح ببرد.
وی در ادامه با بیان اینکه همه عضو یک خانواده بزرگ هستیم و باید بتوانیم در کنار یکدیگر مشکلات را برطرف کنیم، افزود: به خاطر کارهایی که نتوانسته ام انجام دهم خالصانه از همه معلولان پوزش می طلبم.
وی ادامه داد: این اطمینان را می دهم اگر اقدامی به موقع انجام نشده به خاطر کوتاهی نبوده بلکه مسایلی دیگر همانند موانع ساختاری و یا کمبود منابع در این امر دخیل بوده است.
وزیر تعاون تاکید کرد: مطمئن باشید در طول دوران مدیریتم همه تلاش خود را خواهم کرد تا موانع برطرف و از مشکلات جامعه معلولان بکاهم.
وی در ادامه با یادآوری تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان در دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: در سال گذشته با تأکید رئیس جمهوری، این لایحه تصویب و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد تا تصویب نهایی شود.
ربیعی به سرفصل های مختلف لایحه حمایت از حقوق معلولان نیز اشاره کرد و گفت: این لایحه تکالیف و وظایفی را برای دستگاه ها و سازمان های دولتی مشخص کرده که البته در کنار آن، هیأت وزیران مصوبه ای را برای ارائه خدمات به معلولان تصویب کرده است.
وی با بیان اینکه در بخش مسکن معلولان اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: برای 11 هزار مسکن هدف گذاری شده، همچنین 780 مسکن در شهر و 273 مسکن در روستا تحویل داده شده است.
وی گفت: امیدوارم در ابتدای سال 96 ، خانواده های دارای 2 معلول به بالا، خانه دار باشند و برای بقیه معلولان نیز 45 هزار مسکن را با پیگیری، جایابی خواهیم کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به اشتغال معلولان اشاره و خاطرنشان کرد: اشتغال مشکل عمومی و کلی کشور است اما سازمان فنی و حرفه ای مکلف شده که برنامه ریزی های آموزشی و استانداردسازی لازم را در این خصوص انجام دهد .
ربیعی همچنین با اعلام اینکه در سال گذشته حدود 24 هزار شغل مستقیم ایجاد شده است، افزود: هم اکنون بیش از 16 هزار و 100 فرصت شغلی برای معلولان ایجاد شده است که امیدواریم در سال آینده تعداد فرصت های شغلی برای آنان افزایش یابد.
وزارت بهداشت هرگز واکسیناسیون همگانی را برای آنفولانزا توصیه نمی کند
محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریها با تاکید بر این که بیماری آنفولانزا تنها برای تعدادی از افراد جامعه پرعارضه تر است ، تصریح کرد: وزارت بهداشت هرگز واکسیناسیون همگانی را برای آنفولانزا توصیه نمی کند.
وی گفت: افراد بالاتر از 65 سال ، کودکان زیر 5 سال ، مبتلایان به بیماری های قلبی و ریوی مزمن ، خانم های باردار ، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، مبتلایان به بیماری دیابت و نارسایی کلیه و کسانی که به هر دلیلی دچار نقص سیستم ایمنی هستند از جمله افراد در معرض خطر هستند که بیماری آنفولانزا در این افراد عارضه شدیدتری دارد و اگر بیماری به موقع تحت درمان نگیرد ، منجر به مرگ می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریها گفت: تا به امروز در مجموع 28 نفر ( 24 نفر در کرمان و 4 نفر در رفسنجان) در اثر این بیماری در کشور فوت کرده اند.
وی گفت: در پی بروز این بیماری در رفسنجان و کرمان از سه هفته قبل ، مسئولین وزارت بهداشت دو بار برای بررسی وضعیت بیماری و نظارت بر برنامه ها و اقدامات درمانی انجام شده بر بیماران در بیمارستان به این دو شهر سفر کرده و تمام اقدامات درمانی انجام شده را از نزدیک مورد برسی و ارزیابی قرار داده ایم.
دکتر گویا تاکید کرد: کلیه اقدامات درمانی لازم برای همه این بیماران انجام شده است ولی متاسفانه به دلیل وجود بیماری زمینه ای ،اقدامات درمانی موثر واقع نشد.
گویا افزود: 6 مورد اخیر فوت شده در کرمان نیز مربوط به بیمارستان تامین اجتماعی و بخش خصوصی بوده است.
وی گفت: در ابتدای فصل آنفولانزا در کشور قرار داریم و با سردتر شدن هوا طی روزها و هفته های آینده احتمال افزایش ابتلا به این بیماری بیشتر خواهد شد .
گویا گفت: بر اساس اطلاعات سامانه نرم افزاری انتظار می رود در هفته آینده و هفته های بعد این بیماری در استانهای کرمانشاه و آذربایجان شرقی بروز بیشتری داشته باشد.
وی گفت: بعد از این دو استان، استانهای کردستان، لرستان ، خوزستان، چهارمحال بختیاری، اصفهان، تهران، سمنان و خراسان شمالی استانهایی هستند که طی هفته های آینده درگیر این بیماری خواهند شد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریها در ادامه مجددا بر رعایت نکات بهداشت فردی برای پیشگیری از این بیماری تاکید کرد و با تاکید بر اینکه شستشوی دستها با آب و صابون برای پیشگیری از بیماری آنفولانزا بسیار ضروری است، گفت: رعایت آداب تنفسی نیز اهمیت فوق العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در ادامه توصیه کرد: افراد مبتلا به بیماری یا مشکوک به بیماری از بوسیدن و دست دادن با یکدیگر جدا خودداری کنند. از هرگونه خوددرمانی خودداری نموده و به پزشک مراجعه نمایند.
گویا یادآور شد: مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری اصلا ضرورتی ندارد و بعضی از مبتلایان لازم است با تشخیص پزشک تحت درمانهای دارویی ویژه قرار گیرند .
وی با تاکید بر این که شستشوی دستها با آب و صابون برای پیشگیری از این بیماری بسیار ضروری است، گفت: رعایت آداب تنفسی یعنی استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه و قرار دادن دستمال در کیسه پلاستیکی و سپس قرار دادن آن در سطل زباله اهمیت فوق العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.
گویا در پایان گفت: رعایت فاصله حداقل یک متری با بیمار مبتلا بسیار ضروری است و فرد مبتلا باید به اندازه کافی استراحت نماید بنابراین از حضور در مدرسه یا محل کار تا زمانی که پزشک اجازه نداده است باید اکیدا خوددای شود.
دلیلی برای بسته نشدن مسائل گذشته برنامه صلح آمیز هسته ای ایران وجود ندارد
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با علی حسن خلیل وزیر دارایی لبنان این مطلب را بیان کرد.
وی افزود: اگرچه این گزارش در پاره ای موارد ناقص، غیر قابل قبول و مردود است، لیکن بندهایی از آن ضمن تایید عدم انحراف در برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی به صورت صریح نشان دهنده باطل بودن ادعاها و اتهاماتی است که طی 11 سال گذشته از سوی برخی کشورها در این زمینه مطرح می شد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، اعتراف آژانس به حقانیت جمهوری اسلامی را دیرهنگام و فاصله گرفتن از رویکرد سیاسی عنوان کرد و اظهار داشت: با انتشار این گزارش، هیچ دلیل حقوقی، فنی و قانونی برای بسته نشدن مسایل گذشته مربوط به برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
شمخانی همچنین با اشاره به رشد نگران کننده تهدیدات تروریستی در جهان گفت: این مسئله ضرورت توجه به ریشه های شکل گیری و توسعه این پدیده شوم و همکاری صادقانه جامعه بین الملل برای مقابله با تروریسم را اجتناب ناپذیر کرده است.
وی با ابراز تاثر از شهادت شمار زیادی از شهروندان لبنان در عملیات های تروریستی خاطر نشان کرد: تا زمانی که حمایت مالی سازمان یافته از گروه های تکفیری پایان نیابد و مرزها برای ارسال سلاح برای آنها باز باشد، همچنان غیرنظامیان قربانی خواهند شد.
دریابان شمخانی نقش ارتش و نیروهای حزب الله لبنان را در تامین امنیت برای لبنان به ویژه در برابر تهدید اصلی منطقه که رژیم صهیونیستی است، ممتاز دانست و تاکید کرد: رویکرد صحیح مقاومت لبنان در مقابله با جریان های تکفیری در خاک سوریه موجب کاهش زمینه های نفوذ و عملیات جریان های افراطی در لبنان شده و امیدواریم ادامه این روند باعث امنیت آفرینی بیشتر برای لبنان شود.
شمخانی افزود: امروز درستی و حقانیت محور مقاومت که از ابتدا مقابل این فتنه ایستاد و ماهیت خبیث گروه های تروریستی را که به اسم مقابله با دولت سوریه در حال قتل عام مردم بودند، افشا کرد، بیش از پیش آشکار شده است.
وی با محکوم کردن قطع شبکه های ماهواره ای المنار و المیادین لبنان را که اقدام به افشای ماهیت تروریسم و ترسیم حقایق می کرد، گفت: ایجاد مانع برای آزادی بیان در تناقض با ادعاهای کشورهای مدعی حقوق بشر است.
بسیج امکانات کشور برای ارایه خدمات سفرهای نوروزی 95
جلسه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به منظور بررسی عملکرد دستگاههای عضو ستاد و ستادهای اجرایی خدمات سفر در استانها و همچنین بررسی طرح ساماندهی و ارتقاء خدمات سفر "ویژه نوروز 95" با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
در این جلسه که صبح یک شنبه 15 آذر برگزار شد ، معاون رئیس جمهور با تقدیر از تلاش دستگاههای عضو ستاد در ارائه خدمات به گردشگران، گفت: امیدواریم با استفاده از تجربیات سالهای گذشته و بسیج امکانات، در نوروز 95 خدمات مناسبتری را به هموطنان ارائه دهیم.
وی همچنین از دستگاههایی که در برگزاری راهپیمایی بزرگ و حضور میلیونی زوار امام حسین(ع) در روز اربعین تلاش ویژه، استثنایی و قابل تحسین داشتند، تقدیر و تشکر کرد و افزود: این حرکت بزرگ فرهنگی با تلاش همه مسئولین، دستگاهها و حضور میلیونی هموطنان در قالب یک رزمایش بزرگ و بدون کوچکترین حادثهای صورت گرفت.
سلطانیفر اضافه کرد: هرچند با وجود تلاشهای صورت گرفته، امکانات ایجاد شده در مرزها پاسخگوی این حجم از مراجعات زوار نبود اما به دلیل عشق و علاقه مردم، همکاری و همافزایی بین دستگاهها، دستاورد ملت قهرمان ایران اسلامی در این مقطع خاص تاریخی به ثمر نشست، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همین راستا در نظر دارد پرونده ثبت جهانی راهپیمایی عظیم اربعین حسینی را با مشارکت کشور عراق تهیه و به یونسکو ارسال کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با اشاره به سفر خود به شهرهای سبزوار، خوشاب ،جوین و بازدید از مسیر راهپیمایی زوار امام رضا(ع)، ادامه داد: پیادهروی زائران حرم امام رضا(ع) اتفاق دیگری است که مسئولین برگزاری این حرکت مذهبی در ستادی با حضور مسئولین و خیرین، ساماندهی زواری را که از شهرهای مختلف به سمت حرم امام رضا(ع) حرکت میکنند بر عهده دارند، این ستاد اقدمات قابل توجهی داشته و آماده ساماندهی 300 هزار نفر از زائران امام هشتم شیعیان است، همچنین این ستاد، امکانات اسکان و ارائه خدمات به حدود 100 هزار زائر را که براساس پیشبینیهای صورت گرفته در سه روز آخر ماه صفر به سمت مشهد مقدس حرکت خواهند کرد با کمک سایر دستگاهها در دستور کار دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه گروههای مختلفی از مردم از هفتههای قبل از مبادی و شهرهای محل سکونت خود به سمت مشهد مقدس در حال حرکت هستند، همکاری و مشارکت ستاد هماهنگی خدمات سفر در برگزاری این حرکت بزرگ لازم به نظر میرسد.
معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست با بیان اینکه، کمبود امکانات خدماتی در محورهای مواصلاتی کشور یکی از مشکلات عمده حوزه گردشگری است، افزود: علاوه بر تامین تسهیلات برای تکمیل مجتمعهای خدماتی در حال احداث، ایدههایی در خصوص ایجاد اینگونه مجتمعها مطرح شده که قابل توجه است.
نظر شما