هشدار وزارت صنعت به واگذاری کارت بازرگانی به غیر/ آمادگی برای فزایش تولید نفت در کوتاه ترین زمان

خبرگزاری شبستان:آمادگی برای فزایش تولید نفت در کوتاه ترین زمان، فعالیت دفتر تجاری سوئد تا پایان ماه در ایران، هشدار وزارت صنعت به واگذاری کارت بازرگانی به غیر، ضریب نفوذ بیمه در ایران ۱.۹درصد از سرتیترهای مهم اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، آمادگی برای فزایش تولید نفت در کوتاه ترین زمان، فعالیت دفتر تجاری سوئد تا پایان ماه در ایران، هشدار وزارت صنعت به واگذاری کارت بازرگانی به غیر، ضریب نفوذ بیمه در ایران 1.9درصد از سرتیترهای مهم اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

همکاری برای سرمایه گذاری در بخشهای انرژی، حمل و نقل و ارتباطات

خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در دیدار با میکاییل دامبرگ وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد همکاری برای سرمایه گذاری در بخشهای انرژی، حمل و نقل و ارتباطات را پیشنهاد داد.

وی ضمن تشریح شاخصها و عملکرد اقتصاد کلان کشور، ایران را کشوری باثبات و سرزمین فرصتهای طلایی سرمایه گذاری توصیف کرد که در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه مزیتهای رقابتی ویژه ای دارد.

خزاعی در ادامه ضمن اعلام حمایت همه جانبه دولت جمهوری اسلامی ایران از گسترش روابط اقتصادی با سایر کشورها منجمله سوئد در چارچوب منافع ملی ایران اضافه نمود؛ یکی دیگر از ابعاد مهم توافق حاصل شده با کشورهای 1+5 در موضوع هسته ای آمادگی ایران برای تعامل و همکاری با سایر کشورها در گسترش مناسبات اقتصادی و سیاسی در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه امضای موافقتنامه های تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری، موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و موافقتامه های گمرکی را به عنوان گامی مثبت برای حفظ حقوق سرمایه گذاران خارجی در کشور مطرح کرد.

خزاعی در ادامه تصریح کرد: بعد از تشکیل دولت یازدهم ارتباط ایران با کشورهای جهان افزایش یافت و پیشنهاد های زیادی از سوی هیات های اقتصادی و تجاری دنیا پس از مذاکرات هسته ای جهت ارتقای روابط اقتصادی با ایران شاهد هستیم.

معاون وزیر اقتصاد در عین حال خاطر نشان کرد: تاکنون شرکت های بیمه ای بین المللی، اعتبار سنجی، موسسات مالی بین المللی وموسسات اعتباری صادرات(ECA) برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کردند.

در ادامه این دیدار وزیر شرکتها و نوآوری سوئد نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار بر لزوم تشکیل کارگروهی از بخش خصوصی تاکید کرد.

"دنبرگ" با بیان اینکه در بحران اروپا، سوئد بسیار خوب عمل نموده است، تاکید کرد: سوئد در بخش های انرژی و ارتباطات پیشرفت خوبی داشته و می تواند در این بخشها همکاری خوبی با ایران داشته باشد.

وزیر شرکتها و نوآوری سوئد در پایان این دیدار گفت: ما به دنبال روابط دراز مدت با ایران هستیم و در این مسیر باید با تسهیل پرداخت های بانکی، روابط اقتصادی جدیدی شروع شود.

زمینه همکاری های اقتصادی ایران و سوئد بررسی شد

در دیدار وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت با وزیر تجارت و نوآوری سوئد، ‌زمینه های توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور در بخش تولید و تجارت مورد بررسی قرار گرفت. محمدرضا نعمت زاده در دیدار با میکاییل دامبرگ‌ وزیر تجارت و نوآوری سوئد و هیئت همراه، با ابراز تمایل از توسعه و گسترش تعاملات اقتصادی دو کشور تصریح کرد: توسعه تجارت داخلی و خارجی، ‌نوآوری، ‌استفاده از تکنولوژیهای نوین، ‌صنعت فولاد، ‌الکترونیک، صنایع غذایی،‌میوه و سبزیجات، ‌تراکتورسازی،‌ انرژی،‌ نفت وگاز و مهندسی شیمی از مهمترین زمینه های همکاری به شمار می آیند.

وی با اشاره به جایگاه بخش صنعت،‌ معدن و تجارت در توسعه کشور افزود: این بخش 35 درصد تولید ناخالص داخلی را از آن خود کرده است که اهمیت این بخش از اقتصاد کشور را نشان می‌دهد.

نعمت زاده با تاکید براینکه سرمایه گذاری مشترک و بلندمدت از اهداف و سیاستگذاریهای اصلی ما محسوب می شود یادآور شد: ما اعلام آمادگی می کنیم که برای توسعه همکاریها نه فقط در بازار داخل بلکه در عرصه صادرات نیز با شما فعالیت داشته باشیم.

وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت در ادامه به کیفیت تولید اتوبوس های سوئدی اشاره کرد و افزود: تولید مشترک اتوبوس یکی از زمینه های همکاری خواهد بود که می‌توان برای آن برنامه ریزی مناسب کرد تا در کنار تولید بدنه،‌ قطعات مورد نیاز آن نیز در داخل ایران ساخته شود.

وی خطاب به وزیر سوئدی خاطرنشان کرد: شما می توانید با سرمایه گذاری در این خصوص از توانمندی متخصصان و نیروی انسانی جوان ایرانی نیز بهره مند شوید.

همچنین  در این دیدار « میکاییل دامبرگ» ،‌ وزیر تجارت و نوآوری سوئد نیز با اشاره به اینکه از بین رفتن تحریمها و شرایط کنونی کشور ایران، ‌فرصت مناسب را برای توسعه تعاملات دوجانبه فراهم کرده است، افزود: ما آمادگی لازم را برای همکاری هرچه بیشتر در زمینه های مختلف اقتصادی داریم .

به گفته وی؛‌ معدن،‌ مخابرات،‌ تکنولوژیهای نوین،‌ از زمینه های مناسب برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور خواهدبود ضمن اینکه حضور شرکتهای موفق تحقیق  و توسعه و شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگ  در کنار اقتصاد دیجیتالی ،شرایطی را فراهم کرده است که فضای لازم را برای گسترش همکاریها مهیا می کند.

دفتر تجاری سوئد تا پایان ماه در ایران فعال می شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با میکاییل دامبرگ وزیر امور شرکت ها و نوآوری سوئد، با تاکید بر توسعه همکاریها در حوزه های مختلف از جمله آموزش، پژوهش و تحقیق خاطر نشان کرد: دفتر تجاری سوئد تا پایان ماه در ایران فعال می شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  در این دیدار روابط ایران و سوئد را دارای قدمت دیرینه برشمرد و گفت: دو کشور دارای روابط گسترده در بخشهای مختلف بویژه بخشهای صنعتی هستند، و انشاالله در زمینه های مختلف همکاری ها ادامه یابد.

 

واعظی با اشاره به دیدار دکتر روحانی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل متحد با نخست وزیر سوئد گفت: در این ملاقات دو طرف توافق کردند روابط دو کشور بویژه در زمینه اقتصادی و صنعتی توسعه پیدا کند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حضور هیات عالی رتبه سوئدی در ایران را در راستای این توافق برشمرد و ابراز امیدواری کرد در این سفر مقدمات خوبی جهت گسترش روابط دو کشور در ابعاد مختلف فراهم شود.

 

وی اظهار داشت: حضور بخش دولتی و خصوصی دو کشور، نشانه عزم جدی دو طرف بر گسترش روابط به ویژه در حوزه ict است.

 

دکتر واعظی یادآور شد: سوئد در دوران تحریم در ایران ماند و به همکاری خود ادامه داد و بنظر می رسد در حوزه ICT با سوئد همکارهای خوبی انجام خواهیم داد.

 

دکتر واعظی با اشاره به تجربه خوب سوئد در دولت الکترونیک ابراز امیدواری کرد در حوزه ICT و به ویژه با تجربیات بسیار خوب سوئد در دولت الکترونیک همکاری ها در این زمینه گسترش یابد.

 

وی حضور بخش های مختلف از جمله آژانس توسعه و تضمین صادرات و بانک ها در هیات سوئدی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگر مذاکرات همراه با گشایش خط اعتباری و فاینانس باشد کارهای بعدی سرعت می گیرد.

 

دکتر واعظی با بیان این که که اریکسون یک شرکت سوئدی و دارای سابقه طولانی حضور و همکاری در ایران است، افزود: در ماه های اخیر نیز، شرکت اریکسون مذاکرات خوبی را با اپراتورهای ایرانی تلفن همراه و های وب شروع کرده است.

زمینه همکاری ایران و سوئد با حضور وزیر نفت بررسی شد

بیژن زنگنه وزیر نفت در دیدار با میکاییل دامبرگ، وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد با اشاره به همکاریهای ایران و سوئد در گذشته، اظهارکرد: امیدواریم بعد از لغو تحریمهای ظالمانه‌ای که علیه ایران اعمال شده است، روابط دو کشور گسترش پیدا کند.

وی با بیان این‌که ظرفیت همکاری دو کشور در بخش انرژی پیش از این نیز وجود داشته و قابل گسترش است، افزود: در زمینه ماشینهای مورد نیاز صنعت نفت همکاریهایی در گذشته با شرکتهای سوئدی وجود داشته و در دوران پساتحریم این شرکتها می‌توانند با مشارکت شرکتهای ایرانی اقدام به ساخت این ماشین آلات کنند.

به گفته وزیر نفت ماشین آلات ساخته شده مشترک میان دو کشور می‌تواند علاوه بر ایران، در بازارهای منطقه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

زنگنه بخش پتروشیمی را دیگر زمینه همکاری میان دو کشور عنوان کرد و گفت: ایران ارزانترین و در دسترس‌ترین خوراک پتروشیمی را در منطقه در اختیار دارد.

وزیر نفت زمینه دیگر همکاری را بهینه‌سازی مصرف انرژی عنوان و با بیان این‌که دو بخش صنعتی ولوو و اسکانیا هم‌اکنون در ایران فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: ناوگان حمل و نقل ایران نیاز به نوسازی دارد و دهها هزار کامیون و اتوبوس باید از مدار خارج و جایگزین شوند.

وی مصرف سوخت را در کامیونها و اتوبوسها در ایران بالا عنوان کرد و افزود: با همکاری سوئد می‌توان مصرف سوخت را در کامیونها و اتوبوسهاکاهش داد که در این زمینه ایران می‌تواند بازار بزرگی برای شرکتهای سوئدی باشد.

زنگنه با بیان این‌که شرکتهای سوئدی باید جایگزینی این ماشین‌آلات را فاینانس کنند تا مشتریان رغبت به خریداری داشته باشند، تصریح کرد: ایران نیز مابه‌التفاوت حاصل از صرفه جویی ناشی از جایگزینی خودروها را در اختیار خریداران قرار خواهد داد.

هشدار وزارت صنعت به واگذاری کارت بازرگانی به غیر

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: براساس آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، دارندگان کارت بازرگانی، حق واگذاری آن به غیر را ندارند؛ در غیر این صورت خلاف کرده و پیگرد قانونی می شوند.

از آنجا که کارت بازرگانی مجوز فعالیت تجارت خارجی است و قانونگذار برای دارندگان آن حقوق و وظایفی را قائل شده است، باید شخصا از آن استفاده کند و واگذاری اختیارات و یا استفاده از منافع آن به هر صورت، پیگرد قانونی دارد.

براساس این گزارش، در صورتی که پس از صدور کارت، برای وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص شود دارنده کارت فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت است یا پس از صدور، فاقد شرط یادشده شود، ضمن ابطال کارت، با برخورد قانونی با صاحب کارت و کالا مواجه خواهد شد که این مهم باید مورد توجه فعالان حوزه تجارت قرار گیرد.

وزارت صنعت تصریم کرده که صاحبان کارت باید از هرگونه واگذاری حق استفاده از مزایای کارت به غیر، خودداری کنند و متقاضیان واردات کالا در ابعاد تجاری یا غیرتجاری نیز باید ضمن رجوع به قانون مقررات صادرات و واردات و آیین نامه های مربوطه، از رجوع به سایر تجار برای استفاده از اختیارات صاحب کارت بازرگانی در تامین کالای مورد نیاز خودداری کنند.

ضریب نفوذ بیمه در ایران 1.9درصد است/ضرورت حذف مالیات و عوارض از صنعت بیمه

علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در بیست و دومین همایش ملی و هشتمین همایش بین المللی بیمه و توسعه در مرکز همایش های برج میلاد، افزود:صنعت بیمه جزء لاینفک نهادهای مالی است که به رشد اقتصادی و ارتقای رفاه عمومی کمک می کند؛ البته سرمایه گذاری و تولید با یکدیگر ارتباط دارند و یکی از خدمات صنعت بیمه نیز پوشش ریسک ها و خطرات است.

وی ادامه داد: این پوشش ها خطرات آینده را پیش بینی پذیر و تاثیر مثبتی در سرمایه گذاری و رشد اقتصادی ایفا می کند؛ ضمن آنکه برای خانوارها نیز افزایش اطمینان و رفاه اجتماعی به همراه دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با یادآوری اینکه منابع مالی انباشته شده در صنعت بیمه می تواند در رشد اقتصادی کشور نقش ایفا کند، افزود: فاصله زمانی دریافت حق بیمه و پرداخت خسارت سبب می شود صنعت بیمه دارای ذخایر فنی باشد که یکی از مهمترین منابع عرضه کننده وجوه در بازارهاست.

وی ادامه داد: این صنعت نقش اساسی در کاهش مخاطرات و همچنین بازار سرمایه و بازارهای مالی ایفا می کند.

طیب نیا خاطرنشان کرد: صنعت بیمه با تامین امنیت لازم می تواند به افزایش رفاه اجتماعی کمک کند.

وی در ادامه نقش صنعت بیمه در پیشرفت اقتصادی کشورها را بسیار مهم دانست و گفت: ضریب نفود بیمه های زندگی در ایران دو دهم درصد و در دنیا 3.7 درصد است؛ بنابراین فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم.

به گفته وی، این فاصله از یک سو نگران کننده و از طرفی نشان دهنده ظرفیت در اقتصاد کشور است.

طیب نیا ادامه داد: اگر با یک برنامه ریزی صحیح از این ظرفیت ها استفاده کنیم، می توانیم با تحت پوشش قرار دادن بسیاری از بخش ها مانند صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، در یک دوره کوتاه مدت به رشد اقتصادی کشور کمک کنیم.

وی با بیان اینکه، استفاده از این فرصت و شکاف موجود از اهداف وزارت اقتصاد است، افزود: البته باید وضعیت موجود را شناسایی و با برنامه راهبردی منطقی و منسجم بر چالش ها غلبه کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: اگر چه صنعت بیمه در سال های گذشته با تحولات روبرو بوده اما هنوز با چالش هایی مواجه است؛ برخی از این چالش ها شامل پیچیدگی های گذار از وضعیت انحصاری به رقابتی است که البته با اجرای اصل 44، اقداماتی در این زمینه آغاز شده است.

طیب نیا با تاکید بر اینکه هنوز با بازار رقابتی مناسب، فاصله داریم، افزود: در حال حاضر نهاد ناظر با وضعیت مطلوب نیز فاصله دارد؛ ضمن آنکه سایر ارکان بازار و بیمه مرکزی باید از فعالیت های تصدی گری فاصله بگیرد.

وی با بیان اینکه نظارت بر توانگری مالی شرکت های بیمه را باید مورد توجه قرار دهیم، گفت: بیمه ایران در بخش های باید وارد عمل شود که شرکت های خصوصی امکان انجام آن را ندارند.

به گفته وزیر اقتصاد، وظیفه بیمه ایران این است که طرح ها را راه اندازی کند و در اختیار بیمه های خصوصی قرار دهد ضمن اینکه نباید با بیمه ها رقابت داشته باشد.

وی افزود: اصلاحات در سه رکن نهاد ناظر، بیمه دولتی و خصوصی باید به گونه ای باشد که در آینده شاهد بازار مناسب و رقابت کارآمد در حوزه صنعت بیمه باشیم.

وی با بیان اینکه، بیمه های زندگی بین 40 تا 60 درصد سبد بیمه ها را در اختیار دارد، افزود: در ایران این نوع بیمه از توسعه لازم برخوردار نیست و شکاف این بخش از سایر حوزه ها بیشتر است.

طیب نیا با بیان اینکه این مساله به دلایل اقتصادی مرتبط است، ادامه داد: تورم به جز اقتصاد، برای بیمه نیز زیان آور است.

این عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: سیاست های دولت در زمینه مهار تورم موفق بوده و در آستانه تورم یک رقمی قرار گرفتیم به طوری که پیش بینی می شود نرخ تورم نقطه به نقطه در دی ماه تک رقمی شود.

به گفته وی، تورم تولیدکننده نیز یک رقمی شده و تورم مصرف کننده نیز تک رقمی خواهد شد؛ این امر می تواند شرایط لازم را برای توسعه بیمه های زندگی فراهم کند.

وی با بیان اینکه پرداخت مالیات و عوارض متعدد از دیگر مشکلات صنعت بیمه است، گفت: در ایران نه تنها از صنعت بیمه مالیات دریافت می شود بلکه عوارض متعددی، مازاد بر سایر فعالیت ها نیز گرفته می شود به طوری که حدود 40 درصد فروش بیمه و حق بیمه صادره به عنوان عوارض دریافت می شود که باید به صورت جدی برای حذف آن اقدام کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به برنامه حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه، گفت: در لایحه مالیات بر ارزش افزوده، حذف این مالیات از صنعت بیمه دیده شده است که امیدواریم تصویب شود.

وی در ادامه با اشاره به تحریم های ناعادلانه بر اقتصاد کشور گفت: تحریم ها ارتباط بین صنعت بیمه و مجموعه نهادهای مالی ایران و خارجی را محدود کرد که با توفیق در مذاکرات، در آستانه حذف تحریم ها قرار گرفتیم؛ این امر زمینه تعامل هر چه بیشتر شرکت های بیمه ایرانی و خارجی را فراهم می کند که «فرصت و تهدید» است.

طیب نیا با بیان اینکه باز شدن اقتصاد جهانی روی صنعت بیمه می تواند در رقابت پذیری موثر باشد، افزود: اگر نتوانیم صنعت بیمه را متحول کنیم با مشکلاتی مواجه می شود زیرا حضور شرکت های خارجی در ایران ضروری است اما باید با پیش نیازها همراه باشد؛ ضمن اینکه گذار از وضعیت انحصاری به رقابتی باید با برنامه ریزی مناسب انجام شود.

آمادگی افزایش تولید نفت را در کوتاه ترین زمان ممکن داریم

بیژن عالی‌پور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به جزئیات افزایش 500 هزار بشکه‌ای تولید نفت بلافاصله بعد از رفع تحریمها، گفت: با توجه به فعالیتهای گسترده‌ای که در راستای حفظ و افزایش تولید انجام شده است؛ بنابراین بدون هیچ نگرانی تولید نفت ایران بلافاصله بعد از تحریمها 500 هزار بشکه افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: بعد از کاهش تکلیفی تولید نفت به دلیل تحریمهای ظالمانه، اقدامهای گسترد‌ه‌ای در راستای حفظ توان تولید، فرآورش، تعمیرات اساسی تجهیزات و افزایش تولید انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب گفت: همه این فعالیتها در شرائطی صورت گرفته که به دلیل تحریمها با محدودیت شدید منابع مالی مواجه بودیم، با این حال توانستیم تهدید تحریمها را به فرصتی تبدیل کرده و به تقویت زیرساختهای نفتی، بازسازی و تعمیرات اساسی تاسیسات و تکمیل پروژه‌های مهم بپردازیم.

عالی‌پور ادامه داد: با توجه به مدیریت اعمال شده برای بازگشت همه تاسیسات به شرائط تولید مطابق با برنامه مصوب، تحقق تامین خوراک پالایشگاههای پتروشیمی و صادرات نفت خام در کوتاهترین زمان ممکن، از آمادگی کامل برخوردار هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب ادامه داد: براین اساس طی سالهای 93 و 94 بیش از 14 هزار مورد اقدامهای مهندسی درون چاهی، بیش از 550 مورد اصلاحیه فرایندی، بیش از 2800 مورد تعمیر اساسی تجهیزات فرآورشی و 240 مورد تعمیرات اساسی ماشین آلات دوار در پنج شرکت بهره‌برداری نفت وگاز تابع مناطق نفتخیزجنوب انجام شده است.

وی تصریح کرد: همچنین در این بازه زمانی پروژه‌های مهمی مانند احداث چندراهه جدید گناوه، کارخانجات نمکزدایی لب سفید، هفت شهیدان، خط لوله 24 اینچ انتقال نفت از اهواز به پالایشگاه آبادان، افزایش توان تزریق در میدانهای کرنج و پارسی، جمع‌آوری و تزریق گاز نرگسی، واحد بهره‌برداری و نمکزدایی میدان منصوری با ظرفیت فرآورش 75 هزار بشکه نفت در روز با موفقیت اجرا و یا تکمیل و در مدار تولید قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به ظرفیت‌سازی و افزایش کیفیت نفت خام تولیدی در این شرکت تصریح کرد: علاوه بر پروژه‌های پیش گفته شده، سال آینده پروژه نمکزدایی 220 هزار بشکه‌ای اهواز متمرکز، بی‌بی حکیمه، گچساران 3 ، رگ سفید 1 و هفتکل نیز راه‌اندازی می‌شوند.

عالی‌پور با بیان این‌که اجرای طرحهای نمکزدایی سبب بهبود کیفیت تولید نفت خام می‌شود، افزود: البته برخی از پروژه‌هایی که طی سال آینده نیز وارد مدار می‌شوند، منجر به افزایش ظرفیت تولید نیز خواهند شد.

به گفته وی با راه‌اندازی واحدهای نمکزدایی و تزریق گاز به میدانهای نفتی بعد از مدت کوتاهی، شاهد افزایش تولید میادین مناطق نفتخیزجنوب خواهیم بود؛ ضمن این‌که در این مدت ظرفیت‌سازی خوبی در شرکتهای بهره‌برداری نفت و گاز تابعه صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب تاکید کرد: به این ترتیب این آمادگی را داریم که از فردای لغو کامل تحریمهای ایران، مطابق با برنامه از پیش تعیین شده تولید نفت را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: بعد از افزایش تولید نفت، شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب خود را برای مرحله دوم افزایش تولید نفت خام آماده می‌کند که در این مرحله نیز نوسازی و بهسازی چاههای جدید و تعمیرات چاهها در دستور کار قرار دارد.

عالی‌پور با اشاره به افزایش تولید در کنار تولید مستمر، تصریح کرد: برای این منظور رکوردگیری تولید نفت را انجام دادیم که توانستیم رکورد تولید مستمر نفت را بشکنیم؛ به این ترتیب آماده افزایش تولید نفت بلافاصله بعد از تحریمها هستیم.

بر اساس این گزارش، بیژن زنگنه وزیر نفت پنجشنبه، ١٢ آذرماه، در حاشیه نشست 168 اوپک در وین به خبرنگاران گفت: ایران می‌تواند بلافاصله پس از لغو تحریمها حداقل روزانه ٥٠٠ هزار بشکه به تولید نفت خام خود بیفزاید و پس از آن ظرف مدت کوتاهی روزانه ٥٠٠ هزار بشکه دیگر نیز به این تولید می‌افزاییم، به طوری که این مقدار در مجموع به یک میلیون بشکه می‌رسد.

وی گفت: این بدان معناست که تولید نفت خام ایران در مجموع به رقم سه میلیون و ٨٠٠ هزار تا سه میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز می رسد.

کد خبر 506664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha