وقف باید در مسیر نیت واقف هزینه شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، آنچه مهمتر از وقف جدید است، احیای موقوفات می باشد، اظهار داشت: وقف باید در مسیر نیت واقف هزینه شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محمد طباطبایی مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، امروز(17 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته وقف گفت: هفته وقف از 18 تا 24 آذر برگزار می شود و در این مدت چنیدن برنامه جهت معرفی وقف و تشویق آنها به این سمت و سو برگزار می شود.

 

وی همایش های وقف و رسانه و یاوران وقف در علی بن مهزیار، همایش واقف عالم در دزفول، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، پرپایی نمایشگاه وقف، برپایی خیمه های معرفت در 10 امامزاده، نشست های تخصصی با هدف آشنا کردن اقشار مختلف با وقف و... را از جمله برنامه های این هفته عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه امسال تعدادی وقف جدید داشتیم، تصریح کرد: باید سعی کرد مردم را نسبت به وقف آشنا کرد تا آنها از خیرات و برکات آن مطلع شوند، وقف انواع مختلفی دارد که تنها به مکان ختم نمی شود بلکه خدمت رسانی به زائران، ایتام، جوانان در شرف ازدواج و... از جمله انواع وقف است.

 

حجت الاسلام طباطبایی، با اشاره به اینکه آثار و برکات وقف باید به مردم نشان داده شود و آنچه مهمتر از وقف جدید است، احیای موقوفات می باشد، خاطر نشان کرد: نمی توانیم نیت موقوفه را تغییر دهیم بلکه وقف باید در مسیر نیت واقف هزینه شود.

 

وی در خصوص موقوفه نظام السلطنه مافی، عنوان کرد: این موقوفه توسط حسین قلی خان در اواخر قاجاریه قوف شده و کل ارضی آن 200 هزار هکتار است که سه دانگ آن وقف عام بوده و از محدوده اراضی شهرهای رامهرمز، رامشیر، امیدیه، ماهشهر، سربندر و شادگان قرار دارد.

 

مدیرکل اوقاف خوزستان، با  این موقوفه 175 پلاک ثبتی دارد که 39 پلاک آن در ماهشهر و 136 پلاک آن در رامشیر قرار دارد، اظهار کرد: 39 پلاک ماهشهر با منابع طبیعی تعیین تکلیف شده و به صورت 6 دانگ در اختبار قرر گرفته و 36 پلاک رامشیر نیز با منابع طبیعی تعیین تکلیف شده است.

 

وی اذعان داشت: نیت واقف در موقوفه نظام قید زمان و مکان ندارد، بنابراین با توجه به نیت واقف که بخشی از این موقوفه را برای بیماران و دانش‌آموزان یتیم وقف کرده می ‌توان از آن در همه زمان ‌ها و مکان‌ ها استفاده کرد و در حال حاضر از درآمد آن برای کل استان هزینه می ‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه با احیای موقوفات قطعا بهتر می توانیم به نیازمندان خدمات رسانی کنیم، افزود: دو سالی است که وقف جمعی نیز انجام می شود به این صورت که تعدادی از افراد خیر جمع می شوند و مثلا یک بیمارستان را ساخته و آن را وقف می کنند که بیمارستان های تخصصی سرطان در تهران و فارس از آن جمله است.

 

حجت الاسلام طباطبایی، در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: امسال برای اولین بار سازمان اوقاف در مراسم اربعین اقدام به راه اندازی موکب هایی در مرزهای شلمچه و چذابه کرد و با هدف اینکه بیشتر در زمان بازگشت به زائران رابعین حسینی خدمات رسانی کنیم.

 

وی ابراز کرد: در این موکب ها حدود 53 هزار پرس غذا به زائران دادیم و هزینه این ها از محل موقوفات عزاداری سیدالشهدا(ع) تامین شد، 12 استان خوزستان، یزد، مازندران، کرمان، گیلان، هرمزگان، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهامحال و بختیاری، سمنان و تهران پای کار آمدند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان اینکه بیش از 100 نفر روز در این موکب ها کمک کردند که بیشتر آنها از اهواز و مسجدسلیمان بود، یاد آور شد: در کل 550 میلیون تومان در موکب های اوقاف و امور خیریه برای زائران اربعین حسینی هزینه شد و 14 مبلغ در کوکب ها حضور داشتند.

 

کد خبر 506409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha