به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس با حضور حمید قبادی، رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس،لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ، گلناز نصراللهی، مدیر کل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت معدن و تجارت، علی اکبرزاده، مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش،علی طاهری، معاون مرکز امور اصناف وزارت صنعت معدن و تجارت، چتر فیروزه، نماینده اتاق اصناف ایران و یوسفی فر،نماینده اتحادیه پوشاک پیش از ظهر امروز سه شنبه 17 اذر در تالار وحدت برگزار شد.
علی اکبرزاده، مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در این نشست گفت: وزارت آموزش و پرورش متناسب با یک سند مشخص و کامل و در عین حال سند تحول بنیادین و فعالیت های خود را تنظیم می کند، یکی از مهمترین بخش ها سند که اشاره به حیات طیبه دارد استفاده از ابزارهایی است که به این حیات کمک می کند یکی از این ابزارها لباس و پوشش و چگونگی طراحی آن است.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش در سه حیطه وارد این مقوله شده است یکی در بحث تربیتی آن است و در همین راستا بر پوشش در اجتماع، محیط خانواده و مناسبت های مختلف مورد تاکید قرار گرفته است. به همین جهت وزارت آموزش و پرورش در فعالیت های فوق برنامه به این برنامه تربیتی تاکید می کند، حضور دانش آموزان در فعالیت های اجتماعی، در نمایشگاه ها، نمایشنامه های صحنه ای و آیینی این موضوع مطرح می شود که لباس نمود و بیان موضوعی باشد.
علی اکبرزاده خاطر نشان کرد: وزارت آموزش و پرورش همینطور در فعالیت های آموزشی و درسی و در کتاب درسی و فرآیند تدریس بر پوشاک تاکید می کند، در کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم 9 مورد به مقوله لباس می پردازد و این نشان می دهد وزارت آموزش و پرورش بر مقوله لباس تاکید دارد و به دانش آموز آن را منتقل می کند.
وی افزود: مورد سوم برنامه های وزارت آموزش و پرورش در زمینه آموزش هنرستان ها و رشته ها در هنرستان هاست. ما در کل کشور رشته تخصصی طراحی دوخت داریم و فعال است و هنرجویان در این هنرستان تحصیل می کنند. در حال حاضر در اکثر استان ها ما این رشته را داریم ما هنرستان های کار و دانش داریم که 13 رشته در آن در کشور فعال است، 21 هزار هنرجو در این هنرستان ها هستند.
علی اکبرزاده همچنین گفت: رشته خیاطی لباس زنانه مردانه و الگوسازی رایانه ای، موضوع دیگری است که مدنظر وزارت آموزش و پرورش است؛ همچنین هرساله نمایشگاه مد و لباس توسط این وزارتخانه از تولیدات هنرجویان و شاغلان به تحصیل در وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.
مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: یکی از بحث های مهم دیگر اهمیت دادن به لباس بومی و سنتی است، پوشش در تاریخ ما و آن چیزی که به عنوان لباس مطرح شود حجاب بوده اس،ت در تاریخ غنی ما انواع لباس در فرهنگ ها و اقلیم های ما حالات حجاب بوده است این پوشش کامل متناسب با فرهنگ و اقلیم بوده است، وزارت آموزش و پرورش به این مقوله در فرایند تربیتی و برنامه های دانش آموزی تاکید می کند.
نظر شما