تغییر محتوای تمام کتب اول ابتدایی قطعی است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نوآوری و خلاقیت دانش آموزان به قطر کتاب بستگی ندارد از تغییر محتوای تمام کتب اول ابتدایی در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در نخستین جشنواره پروژه های علمی دانش آموزان دوره ابتدایی با عنوان «جابربن حیان» با اشاره به تحول در دوره ابتدایی گفت: اگر ابتدایی متحول شود، تحول در دوره راهنمایی و متوسطه قطعی است، زیرا برخی از زیرساخت های تحول بنیادین در ابتدایی صورت می گیرد.

 

وی با بیان اینکه تحول ابتدایی 20 طرح در مقطع ابتدایی در حال انجام است، اظهار کرد: این 20 طرح ایده «مدرسه تحول آفرین و دوستی داشتنی» را محقق می کند. جشنواره جابربن حیان یکی از آن طرح هاست و مغز متفکر آموزش و پرورش برای تحول بنیادین است، چرا که دانش آموزان را به سمت تفکر محوری و خلاقیت هدایت می کند.

 

حاجی بابایی با بیان اینکه طرح قرآن سوم ابتدایی طرح موفقی بود، خاطرنشان کرد: این طرح باید برای سایر پایه ها نیز اجرا شود که در این رابطه یک ساعت افزایش به طول ساعات فعالیت های دوره ابتدایی با عنوان انس با قرآن داریم.

 

وی در مورد طرح صباح (آموزش شنای دانش آموزان ابتدایی) اظهار کرد: این طرح نهصد هزار نفر از دانش آموزان را تحت پوشش قرارداد و در آینده با توجه به ظرفیت های فراهم شده می تواند در کل پایه های دبستان اجرا شود.

 

وی در مورد تعطیلی پنجشنبه ها در دبستان گفت: یکی از طرح های بسیار مهم برای دانش آموزان در دوره ابتدایی ایجاد شور و نشاط و انگیزه است. دانش آموز در تعطیلی پنجشنبه باید دروس هفته را دوره کند و روز جمعه نباید کاری انجام دهد و روز شنبه مشکل ترین دروس را باید برای تدریس دانش آموزان انتخاب کرد.

 

حاجی بابایی با بیان اینکه تمام کتابهای اول دبستان را تغییر می دهیم، افزود: بلکه شیوه های تدریس در ایجاد خلاقیت موثر است.

 

وی با بیان اینکه طرح جابربن حیان در 10 درصد از مدارس اجرا شده است، تصریح کرد: در سال آینده در هر منطقه 10 درصد از مدارس باید این طرح را اجرایی کنند.

 

حاجی بابایی با بیان اینکه ایجاد معاونت ابتدایی برای اولین بار یکی از ایده های خلاقانه آموزش و پرورش بود، تأسیس هشت هزار مجتمع «ترنم ولایت» که 90 درصد آنها ابتدایی هستند را از دیگر طرح های مهم در ایجاد طرح های بنیادین دانست.

 

حاجی بابایی با اشاره به طرح هوشمندسازی مدارس گفت: با ایجاد این طرح دانش آموزان قبل از ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی با فضای اینترنتی آشنا می شوند.

 

وی اظهار کرد: طرح «در محضر قرآن» برای معلمان ابتدایی یعنی آموزش معلمان ابتدایی با توجه به تعریف جدید قرآن در دبستان که برای ایجاد انس میان قرآن و دانش آموزان بسیار تأثیرگذار است.

 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یادگیری دانش آموزان در نوبت صبح، آمار یادگیری آنان را بالا می برد، اظهار کرد: تحصیل دانش آموزان در بعدازظهر تبعیض ناروا است و این شعار ما برای پوشش صددرصد دانش آموزان در مقطع صبح است. والدین نباید رضایت دهند که دانش آموزان آنها در نوبت بعدازظهر تحصیل کنند مگر در شرایط اضطراری که یک مدرسه بیشتر در شهر نباشد.

 

وی ادامه داد: حدود 70 درصد مدارس بعدازظهر ساماندهی شده اند تا در نوبت صبح به امر فراگیری مشغول شوند و به سمت صددرصد کردن تمام مدارس در نوبت صبح حرکت می کنیم، اگر تاکنون 70 درصد دانش آموزان در بعدازظهر تحصیل می کرده اند نشان دهنده عدم برنامه ریزی مطلوب است، اما افزایش پوشش دهی در نوبت صبح نشان دهنده رفع موانع موجود در این زمینه است.

 

وی با بیان اینکه 60 درصد معلمان ابتدایی را بانوان تشکیل می دهند، افزود: طرح ارزشیابی توصیفی تا سوم ابتدایی اجرا شد که نتایج خوبی را نشان داد، دانش آموزان باید بدون اضطرار و اضطراب در مورد نمره به فعالیت درسی خود بپردازند و این طرح ارزشیابی می تواند در ایجاد تفکر و خلاقیت به دانش آموزان کمک کند. اگر دانش آموز فکر کردن را بیاموزد خودش راه خود را پیدا می کند. این طرح می تواند در دوره راهنمایی و دبیرستان موفق تر باشد. اگر در ابتدایی موفق عمل کنیم دانش آموزان در مدارج بالاتر تحصیلی از موفقیت بالاتری برخوردارند.

 

حاجی بابایی اظهار کرد: راه رسیدن به تفکر اندیشه نوآوری و خلاقیت این است که فضایی در کلاس ایجاد کنیم تا دانش آموزان فکر کردن را بیاموزند.

 

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در طرح جابربن حیان 53 هزار معلم ابتدایی شرکت کرده اند که در سال بعد این آمار افزایش می یابد.

 

وی با اشاره به افزایش ساعات درسی دانش آموزان در مقطع ابتدایی تا چهار بعدازظهر خاطرنشان کرد: این نقطه ایده آل ماست، اما باید برای اجرایی شدن آن فضای لازم غذا و حتی زمینه استراحت دانش آموزان نیز در نظر گرفته شود و شرایط غذای گرم و استراحت برای تک تک دانش آموزان مشخص شود. رحم کردن و کمک کردن به دانش آموزان این نیست که بیشتر در مدرسه نگه داریم تا بیشتر بیاموزد، دانش آموزان آستانه ای دارند که باید آن را در نظر گرفت ساعات کلاس اول و دوم دبستان متفاوت از ساعات پایه چهارم و پنجم دبستان است.

 

گفتنی است؛ اولین جشنواره علمی دانش آموزان ابتدایی با عنوان جابربن حیان امروز صبح در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 50630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha